Opera Quinta noul model

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15158
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Opera Quinta noul model

Post by momolo »

deocamdata site-ul producatorului ARIA-Unison Research/Opera Loudspeakers din Treviso, Italia, nu a fost updatat desi noile modele au aparut de ceva vreme:

http://www.operaloudspeakers.com/c3_10/ ... uinta.ashx" onclick="window.open(this.href);return false;

Pe net cu mare greutate se gasesc poze cu noile modele Opera seria "Linea Classica", promovarea de marketing a acestui brand fiind aproape jalnica. Dar lucrul asta e pozitiv pentru cei care cumpara, preturile lor fiind foarte bune la ceea ce ofera.

Le-am ascultat ieri la "dealer", amplificate pe lampasul UNISON S6. Pretul acestor boxe este din cate am retinut undeva pe la 4 k euroi.

In opinia mea promit ceva calitate la nivelul asta de pret, aduc intr-o oarecare masura cu modelul de top, Opera Malibran. Basul este pe compresie si dupa cum am spus de multe ori, lucrul asta e pozitiv in teorie insa nu constituie garantia automata a calitatii, aceasta depinzand de calitatea realizarii. In acest caz implementarea e fericita pe parte de bas, l-am perceput foarte reusit (la nivelul asta de pret) si prietenos la acustica unei camere normale medii de aproximativ 20mp.

Ca punct negativ, in perceptia mea (care s-a suprapus exact peste perceptia unui cunoscut aflat de fatza la scurta si fugara auditie) este o oarecare deficienta in media de sus (cazuta putin) si un permanent "tzatz". Insa boxele erau noi, nerodate ca si amplificarea iar sistemul era incropit in graba, fara prea multa bibileala si studiu.

Imi par (opinie personala) niste boxe bune avand in vedere oferta pietei si nivelul de pret, avantaj, muzicalitate si sunet plin, bas frumos si curat, dezavantaj un mic "tzatz" si ceva neliniaritate in zona medie (ascultate fara rodaj). Boxele astea promit rezultate frumoase.

Cateva cuvinte bune (atat cat am gasit) si despre amplificatorul Unison S6 pe care l-am auzit si alte dati - arata frumos, oricum mai frumos ca in foto si face cald iarna. Un inceput pentru incepatorii in ale "lampofiliei".
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15158
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Opera Quinta noul model

Post by momolo »

foto:

https://picasaweb.google.com/1131459251 ... SiUnisonS6#" onclick="window.open(this.href);return false;

Image

Image

Image
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Post Reply