Dac-uri vintage - isi mai au rostul ?

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1883
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Dac-uri vintage - isi mai au rostul ?

Post by SOLO »

Trebuie sa recunosc ca inca ma mai gandesc la Threshold Dac 1/e pe care l-am vandut cu 850 de Euro . Cred ca pe meleagurile acestea este unicul exemplar . Acum daca vreau sa-l cumpar inapoi trebuie sa scot 1.600 ( enorm pentru o asa vechitura ) . Intre timp am mai probat diferite playere / dac-uri si nici unul nu se apropia de Threshold-ul ala . In doua cuvinte , am vandut ceva ce imi placea doar pentru ca era prea vechi .... In domeniul asta nu stiu daca este cea mai inteleapta decizie . Unica chestie contra este decodarea 24/96 .
Tocmai am zarit pe-aici prin zona mea un Audio Research Dac 1-20 la vanzare . Cica ar fi digitalul cel mai "analogic" construit vreodata , unul dintre dac-urile cele mai precise si muzicale ( am citat dintr-o revista ) .
Ma gandeam sa-l iau acasa la o proba ..

Ce parere aveti , mai are rost sa ne mai complicam viata cu convertitoare D/A asa de vechi ? Intreb deoarece in acest domeniul tehnologia a evoluat cel mai mult ( desi Threshold Dac 1/e dupa parerea mea da ceata unui Benchmark ) .

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Dac-uri vintage - isi mai au rostul ?

Post by LEKTOR »

Nu deconsidera ceva pt simplul fapt ca este vintage - nu te uita la lista de specs si anul de fabricatie - considera o comparatie blind - unde nu stii ce aparat este dupa perdea si apoi alege ce suna mai bine pt tine - intotdeauna este o buturuga mica...
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

bibicul
Posts: 4
Joined: 24 Oct 2008, 15:11

Re: Dac-uri vintage - isi mai au rostul ?

Post by bibicul »

Eu nu am ascultat nimic de la Threshold, dar am un final Forte Audio - 1991(firma surioara, zice-se mai saraca a lor) si nu s-a facut de rusine orice i-am pus in fatza si in spate...e ultima piesa ce va parasi sistemul meu actual!

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1883
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Dac-uri vintage - isi mai au rostul ?

Post by SOLO »

bibicul wrote:Eu nu am ascultat nimic de la Threshold, dar am un final Forte Audio - 1991(firma surioara, zice-se mai saraca a lor) si nu s-a facut de rusine orice i-am pus in fatza si in spate...e ultima piesa ce va parasi sistemul meu actual!
Cunosc Forte model 3 si 1a . Nu suna deloc rau , lasa cu botul pe labe multe amplificatoare din zilele noastre . Practic interiorul de la Forte seamana leit cu modelele Threshold ( la fel ca Nakamichi au cumparat patentul Stasis de la Nelson Pass ) nu stiu cum sta treaba cu calitatea componentelor in schimb . Daca ma gandesc mai bine la capitolul bass , Forte Model 3 il cam depaseste pe Threshold S/200 al meu .
Repet , amplificatoare cu zeci de ani in spate . In ziua de azi daca nu esti atent , cheltui de 3 ori mai mult pe un amplificator modern si nici nu te apropii de calitatea Threshold / Forte / Nakamichi .

Nu mai zic de pre-urile Threshold : Fet Ten /hl , si T2 care inca mai este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune pre-uri construite vreodata .

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

Post Reply