Pe vremea mea cand erai intrebat ..ce muzica iti place?..raspunsul invariabil, dat si de nea Tilica de la consiliu si de tanti Florica, cea agatata de gard, era>Yes,Genesis, The Wall, Vangelis, Fur Elise, Adagio, aia de Chopin si acela de Vivaldi !

Mea culpa!Gabriel_Wo wrote:Brighty, albumul Relayer e aparut in 1974 si dupa mine e cel mai bun album de studio al celor de Yes si are cea mai reusita coperta. Adevarata opera de arta! L am avut pe timpuri sub forma de vinyl italian si suna fantastic. A fi zis, ca aveam un Accuphase DP600, in casa..![]()
Dreptatea e de partea ta, Gabriel_Wo, acesta este ultimul dintre cele mai adevarate albume ale Maestrului! Cred ca si J-Y Cousteau a fost mandru de compatriotul sau! Ca un amanunt, la ambele concerte JM Jarre de la Polivalenta, la care am fost, iti dai seamaGabriel_Wo wrote:Mergand pe linia directoare trasata anterior, va propun un album editat de Jarre in 1990, la casa de discuri Dreyfus in US si la Polydor in Europa.
Jean Michel Jarre En Attendant Cousteau
http://www.allmusic.com/album/en-attend ... 0000171145" onclick="window.open(this.href);return false;
Din punctul meu de vedere, i l consider cel mai bun disc al sau, pe langa acel stratosferic Oxygene din 1977. O banda sonora complexa, amintind printre altele de compozitiile exceptionale ale unui Brian Eno, cu ale sale aeroporturi.![]()
O muzica prin excelenta ambientala, relaxanta, sunete maiestrite ce pun in valoare orice sistem calitativ, cu precadere in a doua parte a sa, ce cuprinde in totalitate si piesa care da titlul albumului, o lucrare ..hidrosferica de 47 min!
E ca si cum ai asculta sunetele primordiale de la nasterea Oceanului primar.
Magna cum laude
Cunosc senzatia, vedeam prin '94-'95 CDuri pirat la unele tarabe din Bucuresti, ba chiar si in mag. Unirea. Incepusera sa apara si ele timid, dupa valul de casete audio care practic acaparasera piata dupa '90. N-aveam nici eu atunci player optic, inca aveau playerele preturi uriase iar pirateriile bulgaresti ma "topeau" cand le vedeammomolo wrote:Incepusem sa cumpar CD-uri din astea bulgaresti dar nu aveam pe ce le pune, le adunam in speranta ca vreodata voi aduna bani de player. Ei bine, printre primele CD-uri alese din gramada cu bunatati au fost cele cu Tangerine Dream. Printre CD-uri pe care nu le puteam asculta dar le puteam cumpara eram ca Alice in Tara Minunilor, era greu de ales deoarece le-as fi luat pe toate, fiind scapat din saracia anilor 80 !
Doar n-o sa stau sa te contrazic tocmai pe dumneata, "vulpoi batran" intr-ale Yes-ului, care ai avut acces la editii rare si de calitate ale vinilurilor lor!!Gabriel_Wo wrote:Brighty, tin sa ma repet..lucrarea Close To the Edge, asa cum este interpretata si pusa pe Yessongs , NU o vei gasi defel pe albumul de studio ! Si Yes e o trupa de studio..Pe editia americana, desigur..era o aparitie din 1983, o editie luxoasa cu o carte plina cu poze color din concerte. E posibil sa fi fost un norocos si sa fi prins una dintre acele prime serii turnate, care se stie ca au un sunet perfect.
Am avut si editia germana, dar fara cartea cu poze si calitatea sonora nu avea savoarea si delicatetea variantei americane.
am fost si eu atunci si am avut aceeasi impresie ! Nu puteam sa nu ma gandesc in comparatie cu ai nostrii care nu s-au schimbat cu nimic din vremea impuscatului, poate in si mai nasol.brighty wrote: La un moment dat, dupa cliseele pop cu care ne familiarizase de ani buni, a dat-o, nene, pe un rock dezlantuit impreuna cu trupa ei de acompaniament de am zis ca ...nu se poateeee!!! N-am vazut asemenea 'duritate' la nici un show Iris, ca sa fac o comparatie (ai nostri parca sunt matze lesinate...)