urez Postei Romane !

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15063
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

urez Postei Romane !

Post by momolo »

Urez companiei de stat Posta Romana privatizare cat mai grabnica si un somaj cat mai masiv pentru actualii lor salariati ! Imi doresc sa fie preluati cat mai repede de o companie straina (se aude ca-i vor belgienii, Doamne Ajuta sa-i ia cat mai repede!) dupa care noii lor patroni sa-i concedieze pe cat mai multi dintre actualii salariati ai aceste ruine nationale, si pe restul care vor ramane (sper cat mai putini!) sa-i puna la MUNCA pentru a-si justifica salariul si existenta ! ( asa cum este in vest unde prefer modelul german si regret ca nu-i preia nemtii !)

Dar, cea mai buna restructurare pentru astia ar fi sa-i dea pe toti afara si sa angajeze de la zero oameni in principal tineri si fara mentalitati ceausiste !

Nu am cuvinte sa insir cate mizerii e in stare sa faca aceasta jalnica companie de stat clientilor care le platesc lor painea de zi cu zi !

Le urez bafta companiilor private de curierat din Romania sa-l extremine cat mai eficient, cat mai sistematic si cat mai repede (prin concurenta dreapta) pe acest colos incompetent de la stat !

Am vazut intamplator la TV ca faceau azi greva cu masti pe mutre. De sub o masca vorbea un analfabet la un reporter.
In acest moment nu le merge nici site-ul, azi dimineata nu le mergea partea de "track & trace", sper sa le fie sfarsitul cat mai aproape !!!!

Am tot discutat la rubrica asta de modelul chinez. Regret ca nu poate fi aplicat si la noi in tara !
Astia nu merita democratie, nici sindicate-cacate, nimic, le trebuie doar ciomag pe spinare si multa frica, sa aiba in spate somajul, sa puna osul la treaba si capul la contributie cu forta, ca de buna voie nu exista speranta sa-i vad indreptati vreodata !

Am ajuns la concluzia ca, ori aplicam modelul chinez, ori trebuie privatizata toata tara ! Companiile de stat in Romania nu functioneaza cu nimic, nu exista solutii pentru ele daca raman la stat, unica solutie este sa nu mai fie de stat !
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Rycher
Posts: 27
Joined: 13 May 2011, 17:57

Re: urez Postei Romane !

Post by Rycher »

Sunt de acord, rar am văzut atâta nesimţire, delăsare, insolenţă, indolenţă câtă se poate vedea într-un oficiu poştal. Pe banii mei.

User avatar
RD-Woo
Posts: 18
Joined: 28 Jan 2013, 08:08

Re: urez Postei Romane !

Post by RD-Woo »

Solutia cred ca o reprezinta faptul sa nu mai apelam la serviciile lor.. si usor se vor elimina singuri de pe piata serviciilor de curierat.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1843
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: urez Postei Romane !

Post by SOLO »

Este cea mai buna solutie dar si cel mai greu de pus in practica . Turma a uitat de mult sa se organizeze , s-a obisnuit sa mearga comentand spre abator .
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

Kostas
Posts: 1482
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: urez Postei Romane !

Post by Kostas »

Lasati mai ca - uite - le-a cumparat acum cateva sute de masini, pentru ai face mai eficienti !

Eu doresc sa-i preia Maghiar Posta, (care si-a anuntat aceasta intentie) si sa vinda timbre cu steagul secuiesc , cu steagul maghiar si inscriptionate in maghiara. :D
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
brighty
Posts: 915
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: urez Postei Romane !

Post by brighty »

Kostas wrote: Eu doresc sa-i preia Maghiar Posta, (care si-a anuntat aceasta intentie) si sa vinda timbre cu steagul secuiesc , cu steagul maghiar si inscriptionate in maghiara. :D
Eventual, sa se vorbeasca numai maghiara in oficiile postale, ca sa ne intelegem mai bine! :D

Off-topic: despre Televiziunea Romana (alta gaura neagra bugetofaga)si disponibilizarile masive in urma restructurarilor, ce spuneti? :P

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15063
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: urez Postei Romane !

Post by momolo »

brighty wrote:Off-topic: despre Televiziunea Romana (alta gaura neagra bugetofaga)si disponibilizarile masive in urma restructurarilor, ce spuneti?
de cand nu mai tin minte nu ma uit niciodata pe nici un post TVR si cand derulez trec super rapid peste acestea; in secunda in care trec peste un post TVR imi dau seama la modul categoric, bine fac sa nu ma intereseze!
Pe langa lucrul asta, nu cunosc pe nimeni care se uita pe TVR. Nici macar femeile pensionare (barbatii pensionari sunt in general cuceriti total de "Haznalele antenistice" precum si de restul "alternativelor" private).

TVR mi se pare o chestie care umple de pomana grila de programe, dar sa nu uitam! Platim pentru aceasta (alta) gaura neagra in economia nationala ! Adica suntem pusi cu forta la plata ceea ce mi e imi pare incalcarea unui drept fundamental, libertatea la informare si a multor alte drepturi ale economiei de piata, de exemplu, nu-mi poate impune nimeni sa cumpar ceva cu forta....dar iata ca statul imi baga mana in buzunar !

Ma gandeam la o chestie, la ora asta se discuta mult despre impunerea sau nu a religiei ca disciplina alternativa in scoala. Un subiect in opinia mea, destul de sensibil si la care eu unul nu am un raspuns clar, adica habar nu am cum ar fi mai bine ?! Dar in cazul TVR si Radio National care ne baga mana in buzunar cu forta, de asta de ce nu se discuta ?! De ce sa ma puna statul la plata daca eu nu doresc si nici NU ma uit si nici nu ascult ceea ce difuzeaza astia ?! In felul asta statul nu-mi incalca drepturile fundamentale ???? Ba chiar mai face ceva, concurenta neloaiala posturilor private !

Un alt aspect legat de primul, este felul in care emit astia. Sa zicem ca unica justificare a intretinerii acestor posturi de emisie video si audio ar fi interesul national, adica sa aiba tara de unde difuza "Un comunicat important pentru tara!" :D :D :D (desi o poate face si pe zeci de posturi private si tot bani costa, poate chiar mai putini....sa nu uitati, TVR nu functioneaza gratis! Daca nu ar mai exista sa zicem, iar Guvernul vrea sa emita un "comunicat important" poate plati cu banii astia zeci de posturi private).

...OK, trecem peste subiectul asta la care spre deosebire de religia in scoli, am raspuns! (adica as desfinta aceste institutii de stat si as infinta in locul lor niste institutii PRIVATE care sa apartina Guvernului, Presidentiei si Parlamentului sa stie omul pe cine asculta si care sa-si castige painea asa cum o face orice post privat...... :lol: caz in care probabil ar da faliment si am scapa de ei!), cum ziceam trecem peste, dar ajungem la ceea ce ar trebui ACTUAL sa difuzeze aceste posturi drept continut. Teoretic ar trebui sa fie impartiale politic.....o utopie ! Cum sa fi impartial daca banii ti da Puterea Politica in stat ?! Mai ales intr-o tara in care si ceea ce ar trebui sa fie impartial de la Mama Natura este partinitor cu spume mioritice ??!!

Tin minte anii 90 cand TVR a fost folosita ca mijloc de propaganda in favoarea Puterii la nivel de tara comunista stalinista, la modul cel mai abject si mizerabil ! Pentru ceea ce au facut nenorocitii astia, lucru care a intarziat progresul acestei tari cu minim 10 ani, ar trebui impuscati daca am fi avut mentalitate sanatoasa americana ! Numai aparitia posturilor private le-a luat puterea de a spala creiere in folosul guvernantilor......dupa care spalatul de creiere s-a mutat in mediul privat, ca de, suntem ce suntem, in primul rand lipsiti de educatie elementara si uzul de a gandi cu propriul creier (explicabil pana la un punct avand in vedere trecutul).

Eu unul as privatiza TVR pe actiuni si preferential, discretionar si abuziv :lol: as da cadou actiunile majoritare trustului britanic BBC sa-i administreze englezii cum vor ei si cum au chef.

Plec de la premiza ca obiectivitatea este doar un obiectiv nobil si frumos dar inexistent in viata reala. Cu cat iesim din ipocrizie mai repede, cu atat mai sanatos, si dupa aceea trebuie sa ne intrebam catre ce directie mergem ? Catre mentalitatea orientala ?! Catre cea vestica asa cum o stim ?! Cine ne sunt aliatii ideologici si spirituali ?! Care este scopul unei televiziuni nationale ?!
Pai in opinia mea, chiar daca poate, BBC nu sunt nici ei niste sfinti obiectivi, macar dovedesc profesionalism (din alta galaxie decat orice exista pe TV in Romania), macar stiu un lucru, astia emit calitate adevarata din toate punctele de vedere, macar sunt din Vest, adica de-ai nostrii din NATO.....Dar oare lucrul asta bucura "cartitele" politice jegoase care fac jocuri pe aici ?!...

Astia ca si Posta Nationala, pana nu intra pe mana unor profesionisti de dincolo, din vest si nu din alte parti, pana atunci nu au cum sa-si revina. E vorba de multe dar peste toate e vorba de mentalitate.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Kostas
Posts: 1482
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: urez Postei Romane !

Post by Kostas »

Ma uitam la TVR Cultural, din cand in cand, dar... l-au desfiintat.

Culmea esta ca oferta BBC a existat pentru preluarea programului 2 , dar s-a spus ca se asteapta o oferta mai avantajoasa, :D care fireste nu a mai venit , deoarece a venit criza.
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

Kostas
Posts: 1482
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: urez Postei Romane !

Post by Kostas »

Deci - BBC-ul are 10 (zece) posturi de televiziune, 10 posturi nationale de radio si ... 40 de posturi de radio regionale , in toata lumea.
Are emisiuni in 27 de limbi si o audienta mondiala de cateva sute de milioane de telespectatori. Toata treaba se face cu un personal de cateva sute de oameni.

Momolo- pai daca vin astia la TVR ii spulbera, ii ingheata si apoi ii sparg in bucati. :D

BBC a darmat numerosi ministrii. Printre cei care "si-au luat-o" de la BBC au fost M. Thatcher si Tony Blair.
Dar daca am extinde propunerea ta la nivelul tarii. Sa vina englejii, sa stea vreo 50 de ani in tara , sa faca aici ce vor iar apoi inca 50 de ani sa nu poti sa schimbi o virgula din regurile de baza si sitemul pe care l-au lasat, precum in Hong Kong.
Uite printul Charles a venit deja (dupa proverbul american - Motanul cand imbatraneste - se calugareste) :D
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
brighty
Posts: 915
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: urez Postei Romane !

Post by brighty »

Ca e musai sa cotizam la tevereu si radiou, de car-mar pot sa inteleg la o adica, in sensul ca sunt institutii strategice nationale... Nah!, cat de strategice or mai fi ele in era internetului si a satelitilor, dar treaca!... :P Insa sub nici o forma nu pot sa tolerez (vorba lui Nicu!) 'amestecul reklamelor in treburili lor interne'! Le sustinem financiar cu totii? OK! Sa vedem pe respectivele posturi cultura, divertisment decent (nu desantzat, in stilul preselectiei Eurovision faza semifinalelor de weekendul trecut!) si stiri obiective fix de banii pe care ii oferim obligati. Atat. Nu reclame si tampenii comerciale, la concurenta cu posturile private. Este bine ca asistam la restructurari si chiar si mai bine ca unii mosnegi, care s-au fosilizat pe acolo prin TVR, sunt pusi pe liber (cunosc personal cazul unui moshulet de 68 de ani, vestit compozitor, care salta bani pe te-miri-ce de la institutie, in loc sa-si vada de pensia binemeritata!).

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15063
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: urez Postei Romane !

Post by momolo »

Din pacate TVR nu este singurul exemplu si in traditia romaneasca a preluat tot ce-i mai rau de la altii.
Luam exemplu televiziunile de stat RAI pentru care cetatenii italieni sunt taxati cu sume mult mai mari decat ne taxeaza pe noi statul pentru TVR. Pe langa faptul ca toate posturile RAI sunt de tot rahatul si oricat ai vrea, nu ai ce vedea niciodata, au si reklame pe langa banii primiti de la stat, foarte multi bani dealtfel. Prin ziare mai scrie cum praduiesc milioane de euroi pe nimic si defapt poti vedea asta direct pe ecran.
RAI-urile sunt osificate sub o mafie-gashca interna de care nu trece nimic nou sau inovator. Acolo nu vei vedea decat aceleasi cateva mutre (super penibile pe langa care ai nostrii sunt chiar adorabili!). Majoritatea telespectator s-au acrit inafara de cei cativa pensionari italieni in mare parte analfabeti si ramasi cu creierul in secolul 19 care pot adormi linistiti cu aceste posturi o data cu gainile lor din cotet. De cateva ori cand ma uitam aveam senzatia ca RAI sunt posturi comuniste dintr-o tara comunista. De exemplu, RAI 3 mi se pare "fabulos", cateodata ma uitam siderat cum cineva poate consuma curentul transmitand acele ... hai sa-i spunem, "emisiuni"! :shock:
Ori Italia face parte din nucleul occidental "hard-core" asa ca ce sa ne mai miram de gainarii nostrii ?!
Si apropos de subiect, acum cateva luni eram prin Italia si ma mai uitam la TV-ul printr-un tuner DVB-T digital (fara cartela platita) care prindea peste 137 canale! Toate, evident comerciale. Va asigur ca era imposibil de gasit ceva care sa poata fi vizionat nici daca dadeai dovada de cea mai mare bunavointa ! Pai aici in RO am vreo 108 canale pe cablu din care majoritatea comericiale si daca le-as socoti numai pe astea, nici nu se compara cu sinistroseniile vazute in Italia ! Adica pentru cine nu a inteles, cel mai prost canal comercial gratis din Romania e mult peste cel mai bun comercial gratis din Italia ! Pai dadeau aia niste filme casapite de calupuri de reklame (atat de mari ca s-ar rusina pana si "Prosteveul" nostru cel fara de rusine!), adica niste filme pe care pana si ai nostrii s-ar teme sa le mai difuzeze ca ar rade si copiii de gradinita de asemenea vechituri ras-fumate ! In rest "televendita" cat cuprinde si reklame continuate de reklame toate facute parca pentru retardati cocoliti sau emisiuni de trancanit din studio pe langa care cele din Romania cu tzoape si manelari sunt sublime!
Problema este ca ai nostrii nu ar lua niciodata exemple bune din vest, numai pe alea rele!
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: urez Postei Romane !

Post by TomJones »

La posta este jaf pe fata...bataia mare este sa fii postas nu ptr cele 10 milioane salariu ci ptr faptul ca duci pensii, ajutoare etc...fiecare pensionar e "obligat" sa lasa ceta 5 lei ca altfel data viitoare iti lasa un aviz in cutia de scrisori sa te prezinti la posta sa-ti iei pensia...Acolo sunt cozi uriase unde pierzi ore intregi..La posta si trei persoane daca ai in fata stai o ora...
Stiti care e marea drama ca aceasta societate capusata ca oricare alta se va privatiza pe nimic si va devenii cu un profiut record vezi Petromul dupa care plangem si acum desi cand era a noastra era pe pierdere 300 milioane de euro pe an.

In Petrom era o capusala si nepotisme: toata lumea ginere-soacra, unchi, matuse, copii, parinti, etc...si oricum pretul intrarii nostre in UE a fost cedarea Petromului, culme la o companie tot de stat OMV. Azi profitul esi este imens, e adevarat ca si prin marirea pretului la benzina. Statul zice mersi ptr ca Petromul este cel mai mare platitor de impozite de la noi...

Urmeaza Oltchimul si CFR marfa...La Oltchim s-a gresit cand s-a vandut Arpechimul al pachet cu Petrom ptr ca arpechimul produce materie prima ptr Oltchim. Azi petromul vrea sa teie la fier vechi arpechimul ptr ca nu este nimeni interesat de ea si il costa mai mult paza acestui obiectiv intins pe mii de hectare si care a costat miliarde de coco pe timpul ciuruitului..

De CFR marfa se va da pe pretul a doua vile din primaverii si pe cat punem pariu ca va superprofitabila in 2-3 ani...vor fii concediati toti betivii si eliminate capusele...
Recent am demolat o magazie in curte si am chemat cativa salahori la treaba dintre care unul fusese concediat de la CFR si imi spusese ca avusese 35 milioane de lei pe luna ...Nu mi-a venit sa cred ptr ca a fost cel mai puturos dintre toti, doar vorbaraie si vaicareala a fost de el. Am vazut un lucru valabil la toti angajatii de la stat: sufera de mania persecutiei si se cred victime. (cei ce ajung de la stat in privat nu prea rezista cateva luni ca sunt dati afara)..Pai ptr 35 milioane de lei vechi in privat esti stors ca pe o lamaie..

Hidroelecrica: dupa ce s-au anulat contractele cu baietii destepti, societate a inceput sa aibe profit urias in doar cateva luni 80 milioane de lei...Deci se poate!!

Ceea ce este de mirare este faptul ca te miri cum unii angajati de la stat ajung in scurt timp sa aibe vile, masini de lux, terenuri etc...Coruptia e ff mare. Alt caz a fost recent in presa cand doua judecatoare fusesera prinse cu mita de 100 mii de euro ptr eliberarea unor borfasi..Acestea aveau vile super scumpe, masini, doar firmele de paza erau platite cu doua mii de euro pe luna...adica cat salariu lor...Si cand te gandesti ca statul le da la astia salarii si pensii de sute de milioane de lei, iti vine sa-ti bagi ceva in toata clasa politica de la noi ce i-a proteja pe astia...Pe noi astilalti ne astepata o pensie de 10 milioane de lei si condamnarea la infometare...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15063
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: urez Postei Romane !

Post by momolo »

In articolul din link spune despre ineficienta functionarilor din oficiile postale dar nu spune defapt esentialul - cate operatiuni manuale trebuie sa faca o functionara de posta la eliberarea unui colet sau la primirea unui colet ! Probabil majoritatea care citesc aici stiu deja, cred ca nu exista om sa nu fi luat sau trimis un colet sau o scrisoare recomandata pana acum. Metoda unei eliberari de colet e cam asa (din ce retin):
1. dai buletinul si avizul primit in cutia postala (= minim 2 zile trebuiesc pentru ca acea hartie SCRISA MANUAL CU PIXUL sa ajunga in cutia ta postala!)
2. functionara cauta intr-o cutie jegoasa pe masa plina haotic de hartii, avizul !
3. gaseste avizul dupa cautarea manuala in teancul de hartii (ca in secolul19) si il confrunta vizual si manual cu buletinul.
4. cu un deget functionara bate la tastatura unui calculator provenit de la Muzeul Tehnic. Scrierea numelui la tasta si apasarea pe diverse sageti dureaza mai mult decat le ia copiilor de la grupa mare de gradinita. Invariabil, functionarele Postei stiu calculator si tastare cat stie un prescolar intarziat.
5. functionarea se apuca sa scrie cu pixul pe "aviz" tot felul de date dupa buletin, un fel de teza la limba romana, daca nu ma insel scrie si de vreo doua ori chestiile alea. Scrierea cu pixul este mama invataturii, rumanul se naste si moare cu pixul in mana.
6. functionarea inmaneaza clientului hartia respectiva sa fie semnata cu pixul
7. functionara se duce in spate sa aduca coletul. In camera cu colete este aceeasi "ordine" precum in ghena de gunoi a unui bloc din Ferentari. Mi s-a intamplat de mai multe ori sa-mi spuna sa mi-l caut singur sau sa il iau singur de acolo. Coletele zac ravasite vraiste peste tot, se calca pe ele, sunt toate deosebit de murdare, praf si jeg, practic te faci negru pe maini cand manevrezi un colet de la Posta Romana.
8. functionarea scrie cu pixul eliberarea coletului intr-un caiet stufos in care se pare mai exista un fel de evidenta ca in secolul 19.

Toate aceste operatiuni oricat ar fi facute de repede, dureaza chiar daca functionarele isi dau silinta. De multe ori poti astepta si o ora daca ai 3 persoane in fatza la coada si una din persoane are de pus mai multe colete sau scrisori recomandate! Functionarele sunt in general femei comunistoide cu aer obosit si acru, sunt nervoase si nu se pune problema amabilitatii in situatia din Oficiile Postale din Bucuresti (probabil in provincie e si mai rau).

Sediile lor sunt in paragina, practic niste ruine jegoase. Cel nou din imaginea din articol (aflat prin drumul meu, stiu si cand s-a terminat cladirea aia) e nou...dar lipsit de curent. Daca doriti sa vedeti ruine, paragina si o mizerie care depaseste imaginatia vizitati Oficiul Postal 20 de langa Hala Traian sau daca doriti sa vedeti o ruina comunista lasata in dezintegrare 20 de ani, vizitati Oficiul Postal 19 din Balta Alba, Complexul comercial Ambrozie unde asteptarea la ORICE operatiune, chiar si cumpararea unui timbru, dureaza minim 1 ora (e o zona dens populata).

De fiecare data cand am stat la coada si ma uitam ce fac acele functionare ma gandeam la imposibilitatea de a obtine profit in felul asta. Cred ca orice calcul economic arata ca e imposibil sa discuti de redresare daca nu se simplica, automatizeaza, computerizeaza in vreun fel operatiunile facute de acei angajati ai Postei Romane care dealtfel nu au nici o vina, sunt niste oameni chinuiti cu un serviciu de rahat, mult stres platit foarte prost, media cam la 800 lei salariu pentru o functionara oficianta.

Probabil avand plan de dat afara 4000 de salariati, ii vor zbura pe cei mai amarati si mai putin vinovati de situatia actuala.

http://www.zf.ro/opinii/culmea-ineficie ... i-10965088" onclick="window.open(this.href);return false;
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
brighty
Posts: 915
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: urez Postei Romane !

Post by brighty »

momolo wrote:Metoda unei eliberari de colet e cam asa (din ce retin):
1. dai buletinul si avizul primit in cutia postala (= minim 2 zile trebuiesc pentru ca acea hartie SCRISA MANUAL CU PIXUL sa ajunga in cutia ta postala!)
2. functionara cauta intr-o cutie jegoasa pe masa plina haotic de hartii, avizul !
3. gaseste avizul dupa cautarea manuala in teancul de hartii (ca in secolul19) si il confrunta vizual si manual cu buletinul.
4. cu un deget functionara bate la tastatura unui calculator provenit de la Muzeul Tehnic. Scrierea numelui la tasta si apasarea pe diverse sageti dureaza mai mult decat le ia copiilor de la grupa mare de gradinita. Invariabil, functionarele Postei stiu calculator si tastare cat stie un prescolar intarziat.
5. functionarea se apuca sa scrie cu pixul pe "aviz" tot felul de date dupa buletin, un fel de teza la limba romana, daca nu ma insel scrie si de vreo doua ori chestiile alea. Scrierea cu pixul este mama invataturii, rumanul se naste si moare cu pixul in mana.
6. functionarea inmaneaza clientului hartia respectiva sa fie semnata cu pixul
7. functionara se duce in spate sa aduca coletul. In camera cu colete este aceeasi "ordine" precum in ghena de gunoi a unui bloc din Ferentari. Mi s-a intamplat de mai multe ori sa-mi spuna sa mi-l caut singur sau sa il iau singur de acolo. Coletele zac ravasite vraiste peste tot, se calca pe ele, sunt toate deosebit de murdare, praf si jeg, practic te faci negru pe maini cand manevrezi un colet de la Posta Romana.
8. functionarea scrie cu pixul eliberarea coletului intr-un caiet stufos in care se pare mai exista un fel de evidenta ca in secolul 19.
CONFIRM! CONFIRM!! :lol: Asa este!... De cate ori nu m-am confruntat cu metodele acestea de expediere/eliberare a coletului!... :twisted:
momolo wrote:Functionarele sunt in general femei comunistoide cu aer obosit si acru, sunt nervoase si nu se pune problema amabilitatii in situatia din Oficiile Postale din Bucuresti (probabil in provincie e si mai rau).
Aoleu, nu-mi mai aminti de cucoana de la ghiseul Postei din orasul meu natal!! :lol: Pe la inceputul anilor 2000, intalneam la acel oficiu - cand mai aveam intamplator nevoie de vreun serviciu postal - o aratare ramasa parca de pe timpul anilor '80 'ultima jumatate': o cucoana grasa, botoasa, increzuta, vorbea putin si incet, cu o pereche de ochelari cu rama groasa si vesnic cu un sal la gat si cu o caciula mare de blana neagra pe cap (iarna). Pana ma rezolva aia, treceau "decenii de impliniri marete"!... :P :twisted:

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: urez Postei Romane !

Post by TomJones »

momolo wrote:TVR mi se pare o chestie care umple de pomana grila de programe, dar sa nu uitam! Platim pentru aceasta (alta) gaura neagra in economia nationala ! Adica suntem pusi cu forta la plata ceea ce mi e imi pare incalcarea unui drept fundamental, libertatea la informare si a multor alte drepturi ale economiei de piata, de exemplu, nu-mi poate impune nimeni sa cumpar ceva cu forta....dar iata ca statul imi baga mana in buzunar !
Pai cica trebuie sa platim obligatoriu ca in caz de catastrofe naturale gen cutremure, inundatii sau in caz de razboi, televiziunea si radioul public ar fi singurele surse de informare ce ar transmitre niste "mesaje importante ptr tara". Stim bine ca la pregatirea in caz de cutremur trebuie sa avem o lanterna, apa, mancare si un radio pe baterii...Aici au dreptate, dar pana la ati percepe bani lunar obligatoriu...
P.S. A fost un post romanesc cate de cat bun si anume TVR cultural inchis datorita crizeri (oficial), dar neoficial inchis din razbunare de catre noua clasa politica ce nu a uitat ca pe acest post mai fluierau in biserica de'alde Plesu, Liiceanu, Patapievici...

Post Reply