Cablu interconect Naim CD5 ?

DIY, Accesorii , Tips&Tricks
Post Reply
User avatar
yinyangbt
Posts: 203
Joined: 11 Oct 2008, 18:59

Cablu interconect Naim CD5 ?

Post by yinyangbt »

O lunga perioada am intrerupt ascultarile din motive +/- obiective.
Am revenit in urma cu citeva saptamini ,constatind ca sunetul de la vinil - NAD C555,Benz Micro MC20E2,CA Azur 640P - (chiar de pe Electrecord) matura pe jos cu Naimul . Banuisem de mult ca CD urile mele cu muzica clasica sint proaste , dar acum am testat si chiar si alte stiluri de muzica suna cumva ..."intunecat" .Parca sunetul e comprimat ,leshinat cu inaltele diminuate .Cind trec pe vinil, sistemul parca infloreste , prinde viata .
Ma gindesc ca poate interconectul e de vina .Fiindca nu pot folosi iesirea DIN (am cablul original Naim DIN-DIN) - ampliful Consonance are mufe RCA - m-ar interesa ce cabluri pe RCA se potrivesc mai bine cu Naim ? Bineinteles, ar trebui sa testez , dar nu am posibilitatea sa o fac fara un punct de plecare .

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Cablu interconect Naim CD5 ?

Post by Gabriel_Wo »

Depinde si ce cd uri cu muzica clasica aveti in dotarea armatei :) ..e adevarat sunt multe editate de Deutsche Grammophon si Deutsche Harmonia Mundi cu o calitate tehnica cam mediocra si noile aparitii ECM new series. Zici , ca muzica de pe ele ar fi inregistrate cu microfoane acoperite cu batiste :idea: . Sunt si case de disc care nu fac rabat calitativ precum AliaVox, casa lui J. Savall, Sony, Denon si Naive, o casa franceza, de exemplu..
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
yinyangbt
Posts: 203
Joined: 11 Oct 2008, 18:59

Re: Cablu interconect Naim CD5 ?

Post by yinyangbt »

Am schimbat interconectul Real Bimetal cu un Ecosse Le Baton Mk II si e ceva mai bine .

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15259
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Cablu interconect Naim CD5 ?

Post by momolo »

yinyangbt, scuze ca ma bag, dar pentru a compara oarecum un pickup chiar si mediocru cu un CD iti trebuie scula de scula de cdplayer.
In opinia mea, marea majoritate a CD-urilor, hai sa spun asa la plesneala peste 80% sunt trase bine. Problema este cu ce le redai.
Cu cat ai scule mai bine puse la punct (deoarece sistemul conteaza, nu componentele) cu atat descoperi ca din ce in ce mai putine discuri din colectie sunt defapt proaste. Cu cat sistemul e mai slab, cu atat ai impresia ca discurile CD bune sunt rare. Dar e o impresie gresita.

Pentru a explica ceea ce spun am o vorba semi-metaforica - sistemul digital, recte CD audio (nu mai zic de altele din zona PC care-s horror) este prin definitie prost in timp ce sistemul analogic, LP sau banda magnetica, este prin definitie bun. Asa ca daca la primul cauti o sursa cdplayer de calitate, la al doilea cauti un pickup sau cass/mag proaste ca-i mai usor de sortat. :D (evident, m-am exprimat semi-metaforic si fiecare intelege ce poate).

Asa ca problema cablului este in cazul tau frectia la piciorul de lemn.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
yinyangbt
Posts: 203
Joined: 11 Oct 2008, 18:59

Re: Cablu interconect Naim CD5 ?

Post by yinyangbt »

mda...totusi diferentele de cablu sint perceptibile in sistem, pentru ca schimbind cablurile intre ele , vinilul a inceput sa sune mai strident , asa ca Ecosse va pleca inapoi pe partea de analog , deocamdata, fiindca nu a "inviat" prea mult digitalul.
Cit despre partea de CD inclin sa-ti dau dreptate , se pare ca frectia ar trebui sa fie scumpa al naibii :lol: Si nu am dispozitie sa cheltui pe asa ceva ,acum. Mai bine imi iau un mag ! :twisted: :twisted:

Post Reply