LPSH

CD, vinil, concerte
Post Reply
User avatar
yinyangbt
Posts: 203
Joined: 11 Oct 2008, 18:59

LPSH

Post by yinyangbt »

Cumparati LPuri SH de pe net ? Aveti surse OK?

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: LPSH

Post by Gabriel_Wo »

M am aventurat sa iau cateva de pe okazii. Muzica clasica, toate ca noi. Trebuie sa studiezi bine vanzatorii, sa ti dai seama in ce ape se scalda. Am vazut acolo multe lucruri interesante. La fel si prin cosignatii, lp uri de productie sovietica si cehoslovace, o buna parte din ele nearate de ac. Probabil colectii intregi provenite de la persoane terte, ce isi lichideaza stocurile cu gandul la un OPPO blue ray 3D..
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: LPSH

Post by Gabriel_Wo »

Se da ca painea calda ! :lol:

Can Ege Bamyasi

http://www.amazon.com/gp/offer-listing/ ... dition=new" onclick="window.open(this.href);return false;
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
JohnnyDarkRo
Posts: 144
Joined: 09 Oct 2009, 17:25
Location: Bucuresti
Contact:

Re: LPSH

Post by JohnnyDarkRo »

Eu cumpar. Si noi, si second hand. Nu am cumparat de la noi dar cumpar frecvent de pe site-uri specializate de afara. In general vanzatorii de viniluri au o scara pt gradarea atat a discului in sine, cat si a copertii. M = mint = nou, sigilat. NM = near mint = ca si nou, dar e desigilat VG+ = very good plus si asa mai departe.

Gradul de apreciere este, evident, subiectiv dar din proprie experienta iti spun ca vanzatorii "gresesc" doar in sus, niciodata in jos. Cu alte cuvinte un disc G (good) poate fi listat VG (very good) dar nu va fi listat mai jos de G. Tot din proprie experienta, "exagerarea" e mai mare la englezi decat la nemti dar a nu se interpreta ca toti englezii exagereaza iar nemtii nu. Pe de alta parte un vinil G nu e listat VG+ sau NM, nu se exagereaza asa mult.

Pe baza acestor concluzii personale, nu cumpar niciodata viniluri mai jos de VG, iar cand cumpar VG este vorba doar de o raritate sau chilipir. Trebuie mentionat ca vanzatorii din afara sunt in general mai seriosi decat cei din Romania, si pe de alta parte site-uri gen ebay, discogs etc au sectiune de feedback unde faptul ca a luat un calificativ negativ cantareste in timp mai mult decat o pacaleala cu o descriere neconforma cu realitatea.

O singura data am avut o experienta neplacuta cu un vinil cumparat second hand dar nu cred ca era vina vanzatorului. Vinilul era la inspectie foarte aspectuos pentru un disc din '85 dar la ascultare undeva in acelasi punct la aceeasi melodie acul "sarea" si canta in cerc un pasaj. In rest totul era perfect. Am incercat sa vad cu ochiul liber defectul, am spalat vinilul respectiv de cateva ori, dar degeaba... A fost un caz izolat.

Concluzie: cumperi second hand - salvezi niste bani, dar iti asumi niste riscuri. :)
AudioAero Capitole SE, Aurender N100SC, Roksan TMS 3, JVC TD-V621, Thrax Dionysos, Thrax Orpheus, Thrax Teres, Ascendo Z-F3 SE, cables and power conditioner by Iura, HiFi Expert Audio Racks.

Post Reply