Boxe exterior

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
panzer
Posts: 115
Joined: 05 Jan 2009, 16:21

Boxe exterior

Post by panzer »

Am cautat un pic daca s-a mai discutat subiectul dar fara succes.

Am o terasa care are doar acoperis; am tras 2 cabluri pentru boxe de exterior, boxe pe care nu as vrea sa le scot si sa le bag in casa in functie de vreme.

Nu trebuie sa fie mari deloc (10-13 cm diametru e suficient). Sunetul doar ambiental, 90% din timp Rock FM dar nu exclud si un network player pus pe repeat all.
Vor fi legate ca Zone 2 la un 51 Denon 1907 (care nu are prea multe valente de amplificator).

N-am definit nici un buget. In zona consumer ma uitam la astea sau astea sau astea.

A avut cineva experiente cu astfel de boxe? Vreo sugestie de ce as mai putea incerca?
In prea putine locuri poti sa le si vezi - o sa trec pe la Radu, dar celelalte sunt "pe net".

Merci

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15335
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Boxe exterior

Post by momolo »

Am vazut prin piata de vechituri on-line boxe vintage care erau facute pentru yahturi, mediu umed marin. Exista asa ceva cu dedicatie.
Avand in vedere "pretentiile" si faptul ca nu ploua pe ele, cred ca ar fi potrivita orice pereche vintage cu suspensie de cauciuc si preferabil dar nu neaparat, membrana din plastic, metal sau orice altceva decat hartie chioara (exista si hartie smacuita cu tot felul de chestii). Daca sunt pe compresie si mai bine, ca nu intra umezeala pe gaura de bas reflex. Mi se pare ca alea "de yaht" erau pe compresie.
Oricum, nu cred ca merita nimic de nou, preturile sunt mult prea mari chiar si alea la oferte speciale. Si sunt destule vechituri onorabile.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

fluffy38
Posts: 405
Joined: 08 Oct 2008, 09:42

Re: Boxe exterior

Post by fluffy38 »

Eu folosesc vara in foisor, adica un fel de terasa (o sa pun si poze maine), 2 Braun-uri, nu mai stiu modelul sunt din alea cu adancime de 10cm legate pe un Korting pe germaniu.
Sunet de vis...restul la fata locului la un pahar de vin.
"Civilizatia vine dinspre apus, lumina vine de la rasarit!"

panzer
Posts: 115
Joined: 05 Jan 2009, 16:21

Re: Boxe exterior

Post by panzer »

Foarte buna ideea cu difuzoarele de yaht. La fel si cea cu boxele de compresie. :D Merci amandoura.

Sa vedeti ce a iesit de aici. :mrgreen:

M-am gandit sa le fac singurel. (dupa ce in prealabil am cautat si citit despre 1001 boxe prezente la noi pe piata de seccond).

Difuzoarele ajunse in finala: DLS MR6 si Visaton FR 16 WP. Am ales pana la urma Visaton din cauza ca aveam mai multe informatii despre ele. Si fiind mai ieftine riscam mai putin. Am cautat un fullrange pt ca nu ma pricep deloc la electronica, filtre si altele dinastea.

Cutia (closed) am facut-o singurel conform WinISD - 48.6 litri din MDF de 18cm. (debitarea am facut-o la un atelier specializat, inclusiv gaurile rotunde). Am lipit-o cu lipici rezistent la apa. N-am fost insa multumit de rigiditate si am intarit-o cu ericsoane. Mai am un pic de lucru la finisare care va fi tot ieftina: grund de lemn de exterior in 3 straturi. Pret lemn: 100 lei. Am si posibilitatea sa le finisez perfect la un atelier de facut usi la comanda, dar sunt determinat sa incerc singur mai intai.

N-am gasit inca vatelina si inclin sa le captusesc pe interior cu vata minerala de 5 cm care mi-a mai ramas de la panourile absorbante. Ma gandesc si ca stand la exterior vata ar fi mai potrivita ca nu absoarbe umezeala.

Partea proasta este ca au cam 12kg fiecare. Acum suportii o sa ma coste mai mult decat boxele!!! :mrgreen:

Deocamdata stau la rodat pe Rock FM

Post Reply