Network player

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
JohnnyDarkRo
Posts: 144
Joined: 09 Oct 2009, 17:25
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Network player

Post by JohnnyDarkRo »

Mai concret, la mine situatia e in felul urmator:
- computerul (desktop) si sistemul stereo sunt in aceeasi camera, pe pereti invecinati
- computerul are momentan niste boxe execrabile, primite cadou
- sistemul hifi e ok, il vedeti in semnatura
- Cd playerul AudioAero are intrari digitale si analogice, poate fi folosit pe post de DAC. Este in acelasi timp si preamplificator

Ca sa unesc computerul cu sistemul stereo, eu vad urmatoarele alternative:
1. placa audio externa mai performanta -> AudioAero -> amplif -> boxe
2. network player audiofil (de firma) -> AudioAero -> amplif -> boxe
3. network player no-name (chinezarie ieftina) -> AudioAero -> amplif -> boxe
4. computer -> usb to s/pdif -> AudioAero -> amplif -> boxe
5. computer -> wireless DAC -> sistem stereo

Varianta 5 am exclus-o acum vreo 2-3 ani. Stateam in alt apartament si computerul era pe peretele opus sistemului audio. Distanta era prea mare ca sa trag un cablu de la computer la sistemul hifi si atunci am optat pt un wireless DAC. Nu mai stiu firma dar era ceva no-name, la vremea respectiva am platit in jur de 50 euro pe el. Produsul avea doua componente: un stick usb care se baga in PC si transforma sunetul in unde, plus un al doiltea device care receptiona sunetele si care era legat la sistemul stereo prin cablu RCA.
Device-ul si-a facut treaba pt care a fost creat dar am renuntat la el pentru ca imi baga un zgomot in sistemul stereo ca un fel de prait in boxe care se auzea in special intre melodii. Zgomotul respectiv se auzea nu numai cand ascultam muzica la computer, cu si cand era comutat pe alta intrare (cdplayer).
Din cauza zgomotului care se auzea pe toate intrarile am banuit ca e o problema cu Pre-ul din AudioAero si l-am trimis la service de unde ni s-a intors la fel dar cu confirmarea ca functioneaza corect. Abia atunci m-am gandit ca poate sursa a fost device-ul de la computer si dupa ce am renuntat la el totul a revenit la normal. Poate ca acel acel wireless DAC a fost primitiv, poate ca PCul de atunci era primitiv, poate ca daca wireless DACul ar fi avut iesire optica nu as fi avut acel zgomot - nu stiu ce sa zic, nu ma prea pricep... Va spun doar ce am patit eu, si ce as vrea sa nu mai patesc data viitoare. :)
AudioAero Capitole SE, Aurender N100SC, Roksan TMS 3, JVC TD-V621, Thrax Dionysos, Thrax Orpheus, Thrax Teres, Ascendo Z-F3 SE, cables and power conditioner by Iura, HiFi Expert Audio Racks.

panzer
Posts: 115
Joined: 05 Jan 2009, 16:21

Re: Network player

Post by panzer »

Eu unul nu suport computerul in living. Am un NAS care sta intr-o debara sa faca zgomot acolo langa switch. Are insa suficient spatiu pentru toata colectia de fisiere.

Solutia mea:
Camera de muzica: CDP, Amplif, Boxe. (n-am power conditioner). Unde nu am CDul original fac si o copie.
Living:
- Media Player cu access la internet
- Squeezebox
- Receiver AV pentru 51 din living si 2.0 pentru boxele de pe terasa (zone 2)
- atat 51 cat si boxele de exterior sunt doar pentru entertainment.
Biroul:
- Computer vechi cu M-Audio Revolution + Dac + casti.

Ca limitari:
- squeezebox-ul nu se mai fabrica.
- Serverul de squeezebox desi exista si pt NAS mananca f multa memorie si NASurile in general nu exceleaza la memorie. In consecinta tin in library cam 800-1000 de fisiere maximum. Altfel se misca f greu.

Cum NAS-ul da semne de imbatranire planuiesc sa il inlocuiesc cu un server mititel dar cu 16GB de ram, si sa pun un linux pe el. O sa suport diferenta de la 40w la 150w. NASul mai contine si toata colectia de desene animate (fara de care e jale) care este accesibila de pe orice device din casa. Desi inlocuirea lui cu un Network player cu HDD inclus este exclusa.

Am incercat solutia Media Player chinezesc + Dac vs Squeezebox + Dac vreo 10 minute pe casti pana am renuntat total.

Si eu sunt curios cum s-ar auzi un network player in locul Squeezebox. Dar ma intereseaza f tare faclitatea de internet radio. Sunt niste posturi Rock prin SUA care chiar dau muzica. Aici este f cool solutia de la Squeezebox: are si search, iti da si posturile locale, poti sa ii pui direct link-ul si merge. Pe la altii am vazut ca iti dau doar o lista predefinata de internet radio si aia e - basca la unele te mai pune sa si platesti abonament.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1778
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Network player

Post by SOLO »

Apropo de NAS am luat un HP Microserver Gen8 . Cred ca sunt Ok pentru urmatorii 5 ani.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14344
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Network player

Post by momolo »

Eu ma intreb cand o sa incepeti sa ascultati cu urechea in loc de nas ?!
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: Network player

Post by lordu73 »

lordu73 wrote:
cosmin wrote: Storage: NAS Synology DS210J cu 2 HDD de 2 TB in Raid

DAC: Musical Fidelity M1 DAC (http://www.stereophile.com/content/musi ... ity-m1-dac" onclick="window.open(this.href);return false;). Destul de bun in opinia mea insa il voi schimba foarte curand cu un alt DAC, dintr-o clasa superioara.

Cablu USB intre PC si DAC
Ai incercat sa conectezi direct NAS ---- DAC ?
Sau a incercat cineva NAS ------ MEDIA STREAMER ? (de ex CA Magic Stream6 ?)
Astea pe USB, bineinteles......
Pentru cei interesati, am conectat personal Synology - ARCAM irDAC si merge struna pina la 24 bit / 192kHz :D
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: Network player

Post by lordu73 »

Am o problema nasoala.

Am un Synology legat pe USB cu un irDAC. Totul a mers perfect, am folosit configuratia un an de zile, cu un amplificator CambridgeAudio. Ieri seara am inlocuit ampliful cu un Accuphase E-360 :D :D :D . De cum l-am legat a inceput sa bage un zgomot de fond INFERNAL, indiferent de sursa pe care eram comutat. Zgomotul incepe sa se manifeste cind incep sa conectez oricare din cele 2 cabluri de semnal (de la CD Player sau irDAC), oricare din canale, (stinga/dreapta)
Dupa multe probe am constatat ca zgomotul este introdus de simpla conectare a cablului USB intre Synology (NAS) si irDAC.
Am deconectat cablul si zgomotul a disparut.
Treaba e nasoala, pentru ca nu mai prea pot sa folosesc NAS-ul.

Ceva sugestii ???
/Merci
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: Network player

Post by lordu73 »

Am investigat mai departe, zgomotul apare inclusiv cu NAS-ul oprit. Dispare in schimb atunci cind scot complet cablul de alimentare al NAS-ului (un adaptor de - cred - 12V, similar cu cel de laptop)
Apropo, zgomotul este prezent cu volumul la minim (la zero)
Cablul USB este de tip II (ca cel de imprimanta, cu un capat patratzos)
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
JohnnyDarkRo
Posts: 144
Joined: 09 Oct 2009, 17:25
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Network player

Post by JohnnyDarkRo »

Sunt departe de a fi priceput, dar am patit si eu ceva similar (vezi un raspuns mai sus in acelasi topic). In locul tau as incerca sa conectez nas-ul cu dac-ul prin cablu optic (daca ai posibilitatea). Si eventual incearca si sa alimentezi sculele tip "computer" dintr-o priza de pe un alt circuit decat cel al sistemului hifi. Vezi ce iese si sa ne spui si noua! ;)
AudioAero Capitole SE, Aurender N100SC, Roksan TMS 3, JVC TD-V621, Thrax Dionysos, Thrax Orpheus, Thrax Teres, Ascendo Z-F3 SE, cables and power conditioner by Iura, HiFi Expert Audio Racks.

User avatar
hondaru
Posts: 314
Joined: 31 Oct 2010, 06:35
Location: La tara...
Contact:

Re: Network player

Post by hondaru »

Clar ai o problema de masa. Aparate ce au potential diferit al maselor (nu este zero) si astfel prin legarea cablului masa devine comuna dar potentialul se modifica. Incearca sa alimentezi in prize diferite si verifica faza la prize si incearca sa le bagi pe toate in faza. Daca nu functioneaza mai trebuiesc verificate si cablurile de conexiune pentru defecte si chiar mufele mama/tata sa nu aibe contacte imperfecte. Izolarea galvanica este cea mai buna adica sa folosesti cablu optic dar probabil solutia nu te multumeste dpdv audio.
Posibil ca Accu sa nu fie in priza in faza sau sa aibe o impamantare care alte aparate nu o au, iar impamantarea sa fie de vina avand si ea un potential mai ales daca stai la bloc.
◄◄ REW ► PLAY ▌▌PAUSE █▌STOP ►► FF
Daca nu ajungi sa te pierzi in muzica atunci muzica se pierde in sistemul tau

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: Network player

Post by lordu73 »

hondaru wrote:Clar ai o problema de masa. Aparate ce au potential diferit al maselor (nu este zero) si astfel prin legarea cablului masa devine comuna dar potentialul se modifica. Incearca sa alimentezi in prize diferite si verifica faza la prize si incearca sa le bagi pe toate in faza. Daca nu functioneaza mai trebuiesc verificate si cablurile de conexiune pentru defecte si chiar mufele mama/tata sa nu aibe contacte imperfecte. Izolarea galvanica este cea mai buna adica sa folosesti cablu optic dar probabil solutia nu te multumeste dpdv audio.
Posibil ca Accu sa nu fie in priza in faza sau sa aibe o impamantare care alte aparate nu o au, iar impamantarea sa fie de vina avand si ea un potential mai ales daca stai la bloc.

Ai dreptate, multumesc, asta am descoperit si eu prin incercari. Am mutat Synology in alta priza si degeaba. Apoi am oprit prelungitorul din buton si - surpriza - acelas zgomot. Am intors stecherul in priza, acelas zgomot. Apoi am legat numai nulul de protectie, cu o sirma, si intr-arevar, zgomotul este dat de impamintare (nul de protectie). O sa caut o banda izoliera si sa izolez impamintarea din stecher (dupa ce vin de la vot). Va tin la curent. Da izolarea galvanica ar fi de preferat, insa Synology are exclusiv port USB si alte adaptoare cred ca ar face mai mult rau decit bine.

Merci !!!
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: Network player

Post by lordu73 »

Confirm ca problema s-a rezolvat prin izolarea impamintarii.
:wink:
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

Post Reply