Tragedie romaneasca

Doar o vorba sa-ti mai spun
Post Reply
User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Tragedie romaneasca

Post by Gabriel_Wo »

GOD BLESS YOU MUNTENEGRU, GOD BLESS YOU PODGORICA!

SOLIDARITATE EXEMPLARA A AUTORITATILOR MUNTENEGRENE PANA LA NIVEL DE GUVERN, A SUTELOR DE OAMENI CE S AU IMPLICAT IN AJUTORUL FRATII LOR ROMANI !

Opacitate si rezerve din partea autoritatilor romanesti..De ce, oare?! Se cunoste desigur raspunsul..din pacate!
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
Schindler
Posts: 394
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: Tragedie romaneasca

Post by Schindler »

Discutind cu o colega despre accidentul din Muntenegru i-am spus : " Toata admiratia si respectul pentru locuitorii din Muntenegru pina la sosirea autoritatilor, au coborit intr-o prapastie adinca de 50 de metri pe funii pentru a acorda ajutor ranitilor apoi au stat ore intregi la coada pentru a dona singe. Ar mai fi coborit romanii 50 de metri pe funii ? "
" Ar fi coborit " imi spune hotarit colega . " Ar fi coborit ca sa fure. "
Mi-a povestit cum cu ani in urma, a fost martora la un accident in apropiere de N.Balcescu , accident in care un tren de calatori a intrat intr-un autocar care venea de la turci. Accident grav, cu morti si raniti . Mi-a povestit cum calatorii au coborit din tren,si s-au dus la autocar , dar nu pentru a acorda ajutor victimelor ci pentru a le fura gentile ( era perioada in care inca se aducea "marfa" de la turci ) ; " Sa-i fi vazut cum fugeau pe cimp si tarau gentile dupa ei !!! "
In privinta aducerii ranitilor in tara si internarii acestora in spitalele din Ro - ar fi fost in binele ranitilor sa ramina in spitalele din Muntenegru . Odata internati la spitalele din Ro , daca nu au rude cu bani care sa dea spaga la medici, asistente, infirmiere si sa le cumpere medicamente, perfuzii, calmante, chiar si ata chirurgicala sint ca si morti. De asemeni in spitalele din Ro , din lipsa de personal poate , dupa operatie rudele pacientului trebuie sa supravegheze bolnavul ... altfel ...
Chiar si cea mai banala operatie e foarte grea in Romania si te zguduie puternic din punct de vedere financiar.
"Stop hearing music. Start listening to it."

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1849
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Tragedie romaneasca

Post by SOLO »

Chiar in halul asta am ajuns ?
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
Schindler
Posts: 394
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: Tragedie romaneasca

Post by Schindler »

Cele relatate sint strict adevarate.
In privinta sistemului sanitar romanesc - luna asta mi-am operat sotia si vorbesc in cunostinta de cauza.
"Stop hearing music. Start listening to it."

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15151
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Tragedie romaneasca

Post by momolo »

Un prieten munceste de la ora 8 dimineata la 9 seara pentru 1400 lei salariu. Nevasta lui (37 ani) e somera deoarece fiind cosmeticiana de meserie i-a paralizat mana dreapta, astfel ia 400 somaj pe luna pentru inca putin timp (ramas dintr-un an). Boala este cunoscuta si nu foarte rara, e ceva la incheietura mainii si destul de grav. A fost la cati medici a putut sa mearga si a primit urmator raspuns: "- Mda, asta e diagnosticul dupa cum stiati, ce credeti ca ar trebui sa va dau ?!" (...era vorba de tratament).
S-a mai ameliorat putin cu medicina neconventionala care totusi costa peste puterile lor si are efecte mici.
Problema s-ar remedia (cu un anume procent de risc) si prin operatie. Au intrebat la chirurgi, adica aia care opereaza acest diagnostic si le-au spus ca spaga minima este de 3000 lei. Evident, teoretic internarea in spital ar fi gratuita dupa cum stim. La televizor de curand, cam asta primavara, ne uitam la mortaciunea aia de ministru al sanatatii (pe langa care Mengele era un binefacator) care discuta de taxa aia de 10 lei la externare. Presa (mai ales TV) discuta de problema asta cu taxa "impusa de FMI" (10 lei! Ce gluma!) ca si cand asta e o problema galactica. Diversi sobolani rosii din politica plangeau cu lacrimi de crocodil pe umarul oamenilor saraci care nu au de unde scoate 10 lei la externare!
Realitatea e alta, adica:
- ca sa intri in spital sa vizitezi bolnavu dai 1...4 lei la "bodigarzii" de la poarta si 5...7 lei ca sa intri cu tot cu masina (pe langa semnele de interzis).
- ca sa schimbe infirmierele cearceaful si pernele patate si jegoase (cu altele patate dar spalate) dai 10...20 lei
- pentru diverse operatiuni gen cacare-pisare sumele catre infirmiere sunt in medie de 50 lei pe operatiune.
- pentru asistente se duc sume mai mari insa efectele materiale sunt minime. In principiu dai ca sa nu-ti omoare ruda bolnava (eventual ca sa ii dea medicamentele prescrise....o parte din medicamente, e aberant sa doresti ca bolnavul sa primeasca chiar tot tratamentul prescris).
- pentru doctori se duc sumele cele mai mari. Problema numarul unu este sa sti cui sa dai. Daca nu sti, atunci poti da degeaba pe la tot felul de bagatori de seama. Daca ai norocul sa tratezi afacerea cu un singur medic tip "bulibasha", atunci dai vreo 5......10 salarii o data dar scapi de alte plati catre respectivul sau alti impostori temporari.
- de obicei in cazul operatiilor se plateste spaga separata catre anestezist (acesta avand puteri sporite in a omora bolnavul). Aceste sume nu se spun de la inceput, de exemplu in cazul de mai sus, acesti bieti oameni stiu azi ca trebuie sa dea 3000 ron (30 de bulioane) la operatie insa asta e numai suma pentru chirurg. Pe parcurs vor afla ca trebuie sa dea si la anestezist, infirmiera, asistenta sefa, asistenta de salon, etc, plus cumparare de consumabile deoarece in spitale exista Toyota Land Cruiser, Audi Q7, BMW X6 parcate in parcarile spitalelor (locurile personalului) dar nu exista feshe, dezinfectant, plasture, medicamente, scule, defapt nu prea exista nimic functional...doar pe bani! Dotare medicala de Somalia, parking de cartel sudamerican.

Inutil de specificat - toti acesti bani sunt negrii, ne-impozitati, nemarcati.

Romania adevarata este complet alta decat cea de la TV si din Politica.

Cat priveste tragedia din Munte-Negru - nenorociri si accidente se pot intampla oricand si multe din ele nu au alta explicatie decat ceasul rau. Dar ca sa exploatezi politic si media acest accident denota lipsa de umanitate, primitivism, cinism sinistru si intr-un final sper sa le aduca ghinion celor care s-au inghesuit la TV sa-si umfle "imaginea publica" pe seama mortii unor bieti oameni ghnionisti intr-un accident care este doar....un accident, doar ceasul rau!

Mi s-a parut de Caragiale instituirea de doliu national, sirul ala de avioane, dube noi spalate ca la parada de 1 dec, ministriii, soldati cu sicrie ca in filmele americane cu mortii din Vietnam si Irak, etc. Pai daca pica un 747 cu vreo 500 de pasageri, ce mai faceau, ce doliu mai instituiau, doliu galactic ?!
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15151
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Tragedie romaneasca

Post by momolo »

"Cum trec mortii" de Dan Tapalaga:

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-1508 ... mortii.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Si iata cum, in final, nu lovitura mortii ne ingrozeste, ci indecenta lumii in fata ei.In Romania, parca mai abitir decat in alte parti, moartea este asa cum fost mereu: un excelent motiv de defilare.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15151
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Tragedie romaneasca

Post by momolo »

S-a lamurit situatia si cu faimoasa Elodia.

http://ro.stiri.yahoo.com/poli%C5%A3ist ... 27349.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

kaav
Posts: 2042
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Tragedie romaneasca

Post by kaav »

Ne vom ''trezi'' ca si neam, atunci cand trebuie - adica cand va fi prea tarziu, acest prea tarziu va crea masa critica necesara si ideologiile (orgoliile oarbe a celor cu banii, adica a cretinilor autentici, puri in imbecilismul lor ca si apartenenta umana) va fi in mod firesc uitat/eradicat intr-o secunda din existenta fizica. Noi avem nevoie de ''un prea tarziu'' autentic.

kaav
Posts: 2042
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Tragedie romaneasca

Post by kaav »

Eu nu cred ca exista cu adevarat ''baietii destepti'' care chiar sa fie cu adevarat destepti la nivel politic. Nu este posibil. Exista doar oportunisti, oameni pe care ii deprima realmente munca concreta (in folosul autentic/verificabil imediat in societatea din care fac parte) si ferocitatea de zi cu zi a rutinei care o presupune o viata obisnuita le ia mintile si sunt dresati sa creada ca altii sunt mai prosti ca ei; in numele acestui crez ei pot visa ca este posibil orice ''shmen'' daca sti care sunt sforile. Una dintre sfori are neaparat o menghina care abia asteapta sa verifice legiile gravitatiei. De unde stiu asa ceva? Legile lui Murphy mi-au fost mentor, care chiar daca e sa greseasca, gresesc din compasiune nu ca ar avea vreun cusur...

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Tragedie romaneasca

Post by Gabriel_Wo »

Istoria unei execuţii

Fragmente>..."Trageţi în ei, că nu sunt oameni!" - li se spusese la plecarea din unitate. Peste încă un minut, aerul greu de sub cerul de iarnă se va fi umplut de mirosul iute al prafului de puşcă...

http://jurnalul.ro/campaniile-jurnalul/ ... 27754.html" onclick="window.open(this.href);return false;

“Împuşcaţi-i, că nu-s oameni!”

<<Intervenţia Armatei în reprimarea revoltei din Cluj a încălcat toate legile Republicii Socialiste România şi regulamentele militare. În anii de după Revoluţie, comandanţii au utilizat o mulţime de trucuri şi minciuni pentru a scăpa de Justiţie. Cum de-au ajuns soldaţii să tragă în civili, ce ordine s-au dat în acele zile şi care era "inamicul oficial"? >>

http://jurnalul.ro/campaniile-jurnalul/ ... 27895.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Tragedie romaneasca

Post by Gabriel_Wo »

<<...."Planul de operaţiuni" pentru intervenţia şi amplasarea în oraş a Armatei este elaborat la comandamentul Armatei a IV-a, printre artizanii săi numărându-se şi Constantin Degeratu, viitor şef al Statului Major General.

Nota mea>Degeratu, a fost numit in 1997, mare capetenie si mare gheneral NATO, de Tapul logodit cu vaca, alias Emil Constantinescu !
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

VTP
Posts: 369
Joined: 28 Nov 2008, 22:18

Re: Tragedie romaneasca

Post by VTP »

Ce probleme va faceti!
Totdeauna trebuie sa fie si un vitzel care sa cada mesa! Armatei nu i-a spus nimeni ca e o lovilutie si s-au facut de fecale! :shock:
In provincie n-o fi fost prea evident ca e o facatura, dar in capitala era evident la 2-3 ore dupa inceperea rivulutiei (pe la 11,20 in fata balconului). Iar semne au fost inca de dimineata!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15151
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Tragedie romaneasca

Post by momolo »

Elena Zugrăvescu si-a injunghiat.... zugravul.
Iata ce complicate sunt unele cazuri din justitie:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/geniul- ... mpaign=b13" onclick="window.open(this.href);return false;
"Multe femei casnice cad în depresie în Canada, din cauza vremii reci, mohorâte şi a zilelor scurte", ne explică Andrei Stoenescu, un român stabilit în Quebec.
Insa unele femei precum Patricia Barber se apuca de cantat si o fac super-ok !!! :D Iar unii creatori de scule hiend tot asteptand sa rasara soarele canadian cu dinti de sticla, reusesc sa faca scule audio foarte misto ! :D
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Post Reply