Determinarea fazei corecte la aparate

DIY, Accesorii , Tips&Tricks
thyratron
Posts: 26
Joined: 09 Aug 2017, 10:44

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by thyratron »

Nu tine figura, daca sari pe o alta aratura chiar este o pierdere de timp vad ca ai o disponibilitate de a vorbi, doar a de a vorbi ceva si nu te bintuie nicio indoiala, esti focusat pe largimi de neinteles asa ca las-o balta !

MarianS
Posts: 32
Joined: 26 Oct 2010, 20:26

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by MarianS »

thyratron wrote:Nu tine figura, daca sari pe o alta aratura chiar este o pierdere de timp vad ca ai o disponibilitate de a vorbi, doar a de a vorbi ceva si nu te bintuie nicio indoiala, esti focusat pe largimi de neinteles asa ca las-o balta !
Ai incercat vreodata sa schimbi faza la diverse aparate, prin intoarcerea stecherului in priza ?
Citind ultimele tale posturi se pare ca n-ai facut-o, dar niciodata nu este prea tarziu. Este cea mai simpla operatiune. Bunavointa sa fie.
Ma consider audiofil. Nu ma laud cu asta, dar nici nu ma ascund.

thyratron
Posts: 26
Joined: 09 Aug 2017, 10:44

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by thyratron »

Presupunere eronata d-le MarianS, am peste patruzeci de ani de experimente HI-Fi, intoarcerea steker-ului nu este un argument si de altfel pe un alt forum (raposat) s-a sugerat acest lucru ,l-am facut din curiozitate si a fost suficient insa trebuie sa va atentionez ca diferentele de sunet pot aparea in situatii particulare explicabile d.p.d.v. tehnic insa pe care talibanii nonoscilogramelor nu le pot accepta, da' nu sint de vina din moment ce nu pot accepta, asta este...

Petrescu
Posts: 205
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by Petrescu »

Problema poate ca vine de la siguranta aparatului si soclul ei. Daca aceasta pica pe nul, atunci apar problemele. Practic apare o rezistenta pe nul care duce la bucle de masa insidioase, implicit la o degradare a sunetului. Nu mai zic de riscul de electrocutare.

MarianS
Posts: 32
Joined: 26 Oct 2010, 20:26

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by MarianS »

thyratron wrote:Presupunere eronata d-le MarianS, am peste patruzeci de ani de experimente HI-Fi, intoarcerea steker-ului nu este un argument si de altfel pe un alt forum (raposat) s-a sugerat acest lucru ,l-am facut din curiozitate si a fost suficient insa trebuie sa va atentionez ca diferentele de sunet pot aparea in situatii particulare explicabile d.p.d.v. tehnic insa pe care talibanii nonoscilogramelor nu le pot accepta, da' nu sint de vina din moment ce nu pot accepta, asta este...
Nu-i nici un necaz.
Fiecare este liber sa asculte cum doreste si ce doreste.
Ma consider audiofil. Nu ma laud cu asta, dar nici nu ma ascund.

Petrescu
Posts: 205
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by Petrescu »

Lucru manual.

Image

Petrescu
Posts: 205
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by Petrescu »

Almost finish

Image
Image

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14340
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by momolo »

Greiere, ai 2 buc. input IEC. Sper ca nu sunt legate in paralel! Daca bagi cablul de curent pe unul si din greseala bagi degetul in cel de-al doilea, ramai ranjit pe loc.
Pe de alta parte, daca pe fatzau nu vad comutatoare.... totusi ce faci cu cele 2 prize IEC de intrare ?!
Singura explicatie pe care o gasesc este ca in carcasa ai doua aparate independente. Deci din cele 4 prize de iesire, 2 sunt la unul, 2 la altul, probabil. Caz in care ar trebui sa scrie pe dos. Deoarece, daca unul din circuite nu este alimentat, prizele vor fi moarte si se intreaba omul de ce nu merge. Eventual (daca e asa) sa le fi dat chenar la fiecare 2 prize, nu la toate 4.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by johndoe21ro »

Nu vreau sa fiu rautacios dar... daca tot se vor poze de prezentare.... mai am eu fix 9 suruburi cu cap inbus acasa. :mrgreen:
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

Petrescu
Posts: 205
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by Petrescu »

Momolo ai ghicit, sunt 2 aparate intr-o cutie. Daca vroiam 2 IEC-uri in paralel atunci foloseam mufele IEC dedicate, mufe mama in loc de cele tata. Exista o cale dedicata aparaturii sensibile, de semnal mic. Este cea denumita "digital" si foloseste acele transformatoare R-Core. Ca in reclama : de la rezervare pana la cazare :) . Restul sunt prize de fortza.

Suruburile sunt toate dar pozele au fost facute cand aparatul nu era inca functional.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14340
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by momolo »

Greiere, atunci e o problema de design-signalectica. Trebuie ca (probabil ai 2+2 prize alimentare) fiecare grup distinct de prize sa aiba propriul chenar alb. Nu un chenar pentru toate 4 prizele. Sau sa nu mai ai chenare deloc si sa desenezi cate o linie intre IEC-ul de intrare si cele 2 prize de iesire, ca o schema simpla sa fie de inteles care cu care.
Reactia omeneasca este de a lua in seama intai desenele, liniile, simbolurile si abia apoi textele. Asa cum ai desenat se intelege ca ai 2 intrari la un singur aparat.

Si eu as fi cautat sa mai indes macar 2 prize in plus. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.

Pe de alta parte, din punct de vedere "haudiofil" (cu par in nas) eu nu am incredere in asemenea circuite tip serie (banui ca sunt tip serie si nu tip paralel, Defapt vazand matzele, garantat e tip serie!). De orice fel ar fi, astea afecteaza sunetul si parerea mea, nu in bine. Chiar si la aparate cu consum mic, recte DAC, playere-cd, etc. Ca la amplifuri de putere nici vorba! Alea nu trebuie bagate in asa ceva (parerea mea). Si vorba aia, ori le bagi pe toate, ori nici unul.
Orice am incercat, pana in final am ajuns mereu la banalul prelungitor simplu in stea. Adica contacte simple fara nimic altceva, doar cu legatura in stea (vezi la NAIM, exista un prelungitor din asta, stiu ca e chiar foarte vechi).

Ca se schimba sunetul din asa ceva, fara dubiu! Se schimba orice circuit ai face! Intrebarea fundamentala este daca in bine sau in rau? Parerea mea este ca numai filtrele paralele sunt cu adevarat audiofile (foarte rar le vei gasi, sau deloc! Apropos, aici in Bucuresti este o singura persoana care facea asa ceva. Am avut ocazia sa analizez la ureche si era foarte ok).
La ora asta nu-mi mai plac nici macar filtrele alea total active si faimoase (iti imaginezi care, cele care produc cu totul curentul electric de la zero, ca un fel de amplificator care scoate pe iesire 230V la 50Hz, brand faimos). Multe filtre din astea pacalesc urechea la inceput. Dar daca analizezi in timp si cu mintea libera, iti dai seama ca e o simplificare a sunetului.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Petrescu
Posts: 205
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by Petrescu »

Aparatul nu este unul comercial, ci diy. Este realizat la comanda pentru o singura persoana care stie ce face fiecare mufa in parte. In regim diy se pot realiza oricate variante de signalistica adaptate necesitatilor sau preferintelor personale. Flexibilitatea este mai larga vis-a-vis de un produs comercial.

Sincer nu inteleg exact ce inseamna filtru serie si paralel. Topologia circuitului este realizata incat sa-si faca treaba dar sa nu limiteze dinamica sunetului. Eu ceea ce am realizat a fost tunat direct pe sistemele audio ale proprietarilor, de altfel oameni cu pretentii mari, cu sisteme de peste 15k fiecare. Aparatele generice, universale, da, pot intampina diverse nepotriviri.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14340
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by momolo »

Greiere, in momentul cand prezinti ceva este logic, vor aparea comentarii (diverse).
Nimeni nu a spus ca e comercial. Metoda de a nega ceea ce nimeni nu a spus este lipsita de logica dar e socotita o metoda de a ne baga singuri in seama (ca principiu).
Petrescu wrote:Sincer nu inteleg exact ce inseamna filtru serie si paralel.
daca te gandesti putin, sti. Ti-as recomanda o persoana care iti poate explica ceea ce inseamna paralel deoarece in mod cert, serie sti. Pentru ca circuitul tau este serie.
Petrescu wrote:Topologia circuitului este realizata incat sa-si faca treaba dar sa nu limiteze dinamica sunetului.
din pacate este o fraza care suna rau a merketing primitiv. Din pacate nu observ o imbunatatire a stilului tau dealungul anilor, esti fixat pe genul asta de sforaiala de marketing si asta iti aduce o imagine proasta. Genul asta de marketing indeparteaza clientii inteligenti si se presupune ca-i atrage pe cei prosti. Nu stiu daca asta e varianta optima.
Petrescu wrote:cu sisteme de peste 15k fiecare
mentionarea pretului sistemelor presupuse se incadreaza in acelasi stil. Eu iti scriu asta nu cu intentia de confruntare sau alte alea (ce interes as avea?!) ci cu intentia de a te ajuta prin critica. Ar trebui sa renunti la stilul asta. Te-ar ajuta pe tine, nu pe altii. Deoarece in stilul asta esti genul de bucatar care din vorbe si prea multa straduinta in sens gresit isi indeparteaza oaspetii, incat nimeni nu mai apuca sa-i guste mancarea (care poate fi buna sau proasta.... dar nimeni nu stie, si intre timp se raceste si se strica neconsumata).
Si ca observatie pozitiva, macar ai renuntat la afirmatii de genul, "e mai bun ca alte chestii de sute de mii de euroi". Un mic pas inainte.
Ti-am zis pe stilul tau....
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Petrescu
Posts: 205
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by Petrescu »

Chiar nu doresc sa intru in detalii tehnice pe marginea unui aparat care lucreaza cu tensiune de 230vca. Nivelul de pana acum este suficient incat sa nu dea idei cuiva care nu are un background tehnic solid vis-a-vis de lucrul cu tensiuni inalte. Daca doresti detalii mai multe de orice fel, iti stau la dispozitie in privat la orice ora. De altfel poate ai si observat ca nu am retineri legate de discutii tehnice, ba chiar imi place sa le provoc. Chiar de curand s-a discutat foarte frumos pe marginea difractiei la boxe. Siguranta trebuie sa fie inainte de toate, inclusiv inaintea sunetului. :wink:

User avatar
hondaru
Posts: 314
Joined: 31 Oct 2010, 06:35
Location: La tara...
Contact:

Re: Determinarea fazei corecte la aparate

Post by hondaru »

230V este tensiune inalta?! :D :D :D
Ce zici de 11kV?!
Si apropo' care este legatura cu titlul topicului?! Conditionatorul (filtrul) tau face filtraj si pe impamantare?

Arata bine all in all!
Spor!
◄◄ REW ► PLAY ▌▌PAUSE █▌STOP ►► FF
Daca nu ajungi sa te pierzi in muzica atunci muzica se pierde in sistemul tau

Post Reply