Petrescu wrote:Am citit de curand un topic aici unde se recomanda intreruperea impamantarii pentru a scapa de brum la un amplificator Accuphase. Acest sfat este de-a dreptul periculos si ca atare este interzis chiar de lege.
Bai Greiere, o sa mori cu legea in mana! Dupa mintea ta sunt ilegale aproape toate aparatele din supermarket pentru ca nu au decat stechere si IEC-uri cu 2 craci! (adica sa-ti explic, fara impamantare). O sa-i spun lu'vecinu' meu Dorel sa nu mai asculte la receiverul Onkyo si nici sa nu se mai uite la teveul samsung ca a zis Greiere ca o sa se curenteze!
Una peste alta, ai vrea tu sa te curentezi la un Accuphase!
Petrescu wrote:Eventual se poate introduce in traseul de impamantare un circuit specializat, corect calculat, care sa elimine brumul dar sa nu intrerupa impamantarea la nevoie.
Greiere, cat imi iei sa-mi CALCULEZI si mie unul?!
Petrescu wrote:O alta solutie este pur si simplu cumpararea de aparate in Clasa II de izolatie, care nu au nevoie de impamantare. Pe spatele acestora sunt desenate doua patratele unul in interiorul celuilalt.
ce te faci daca cele mai multe nu au nici crac de impamantare, nici patratele desenate?! Te curentezi?!
Petrescu wrote:20A fiecare. La un alt aparat caruia i se conectau niste amplificatoare de subwoofer Martin Logan am folosit de 30A. In cazul de fata sunt arhisuficiente tinand cont ca boxa finala este Focal Sopra.
Tot asa zice si electricianul, ca orice boxa e dusa cu 1,5mm si ce naiba ne trebuie noua cabluri de 6mm ?!?! In fond te poti curenta la fel de bine cu amandoua!
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)