POZE pe forum - in ce fel puteti pune

Doar o vorba sa-ti mai spun
Post Reply
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15146
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

POZE pe forum - in ce fel puteti pune

Post by momolo »

Deoarece problema apare des, nu toata lumea stie, va explic modul in care puteti pune foto pe acest forum.
Deoarece spatiul nostru virtual (al acestui forum) este mic, nu putem permite postarea directa prin download a pozelor, actual exista o limita foarte mica in care nu se poate incadra mai nimic. Va rog, NU postati poze direct pe acest forum, nu avem spatiu!

Astfel, unica varianta este postarea imaginilor (JPG) pe internet, pe site-uri specializate care gazduiesc. Exista tot felul de locuri free (fara cost) dar care au dezavantajul ca sunt pline de reclame spam. Dintre cele free si fara reclame (din ce stiu pana acum) este picasa ( http://picasa.google.com/" onclick="window.open(this.href);return false; ), site care apartine de compania Google (si pe care-l gasiti inserat in meniurile de sus ale bine-cunoscutei pagini Google, probabil reprezentand 90% din paginile de start setate la browsere). La pagina de start GOOGLE in romaneste veti vedea sus in jumatatea stanga niste meniuri care se numesc, +Dvs Cautare Imagini....etc.....pana la meniul Mai multe pe care daca apasati veti vedea o mica lista. In acea lista care se deschide cand puneti mouse deasupra o sa vedeti cuvantul Fotografii. Apasati pe asta si gasiti pagina Google care se ocupa cu postarea de fotografii. Trebuie sa va faceti un cont. Nu este obligatoriu sa aveti mail pe "gmail" (serviciul de mail Google), merge cu orice alt mail. Creati un cont si apoi puteti descarca fotografii oricat de mari direct din pagina de cont.

Am pus mai sus linkul catre Picasa unde veti vedea un soft pentru descarcat (este gratis); acesta se instaleaza in computer si cu ajutorul lui puteti descarca direct din computer in contul Picasa dar se poate si fara acest soft (descarcat si instalat in sistem, asta nu-mi place, ca se instaleaza). Personal nu-mi place softul lor care pune stapanire pe sistem, prefer sa descarc fisiere JPG direct in pagina de cont picasa dupa ce m-am logat.

V-am dat un exemplu prin care puteti pune pe internet fisiere foto (am mentionat formatul JPG deoarece este cel mai raspandit insa mai exista si alte formate de imagine acceptate; totusi nu recomand, nu are rost sa folositi alte formate, JPG este ok si raspandit, toate aparatele foto stiu JPG).

Ok, avem o fotografie personala pusa pe internet (atentie - in contul Picasa trebuie ca fotografia postata sa fie setata sa se vada public, practic acolo veti face foldere si la fiecare setati daca este public sau nu; daca folderul nu este setat "public" nu se poate vedea de catre altii si nu puteti insera acele imagini aici)

Acum sa trecem la modul in care postam imaginile pe acest forum. Exista doua cai, prima e sa puneti linkul fotografiei si o cunoaste toata lumea. Dau un exemplu, comanda copy, luati link-ul si comanda paste, il puneti aici in text. Toata lumea care citeste forumul apasa pe link si browserul ii deschide acolo unde este poza:

http://audio-database.com/NAKAMICHI/pla ... imited.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

Cum am aflat acest link ? (nu este acelasi ca linkul afisat sus de browser decat in cazul in care pe pagina de browser este afisata doar poza. Sus la browser vedeti linkul paginii web care poate contine multe poze in timp ce doriti sa puneti numai una dintre poze).

Simplu - pe imaginea de pe ecran (imagine care se poate afla in pagina afisata de browser printre alte imagini, nu conteaza decat sa o vedeti pe ecran); astfel, pe imagine pun mouse si apas click dreapta. O sa se deschida o mica fereastra cu o mica lista care cuprinde, "Save image as...", "Copy image URL", "Copy image", "Open image in new tab", "Inspect element".

Din acest meniu alegeti "Copy image URL" si apasati un click stanga. Nu se va intampla aparent nimic insa calculatorul va memora link-ul direct al imaginii (link URL) pe care il va pastra in memoria volatila (adica aia care dispare cand se opreste alimentarea).

Dupa asta, puteti pune prin comanda "paste" (cu mouse sau cu tasta) acest link URL al imaginii aici in forum, direct in textul pe care-l scrieti (exemplul de mai sus) sau puteti INSERA IMAGINEA IN FORUM asa cum o s-o inserez eu acum:

Image

Iata cum am procedat: scriu in text urmatorul lucru, Image......_____linkURL_____......[/img] (nu puneti pauze!)
In fereastra de text vom avea un rand scris ImagelinkURL[/img] si nu vom vedea imaginea decat daca apasam pe butonul Preview sau postam pe forum.

ATENTIE ! - forumul nostru este setat sa accepte poze de maxim 800x600 pixeli ! Daca pozele sunt mai mari de atat veti avea la Preview un mesaj scris cu rosu si forumul nu va afisa imaginea inserata chiar daca este scrisa corect in text.

Pentru a verifica marimea in pixeli a imaginii de pe net pe care vreti s-o inserati (asa cum am inserat exemplul de mai sus), din micul meniu de click dreapta pe imagine descris mai sus, alegeti prima oara comanda, "Inspect element" si browserul va afisa pixelii imaginii; daca este pana in 800x600 pixeli o puteti insera aici in forum; evident, daca e mai mica de atat merge perfect, sa nu fie mai mare. Dupa ce verificati, puteti executa pasii descrisi mai sus.

Acelasi lucru (clik dreapta, Copy image URL, Image ) puteti face aici si cu pozele din contul de Picasa. ATENTIE! - Picasa cand accepta pozele personale pe care le veti face upload (le trimiteti sa fie afisate) le prelucreaza automat, serverele Google stiu sa transforme imaginile mari in imagini comprimate, de exemplu din aparatul foto aveti imagini de 1920x1200 si fisierul este foarte mare; cand este facut upload catre Picasa, serverele Google prelucreaza fisierul si il transforma intr-unul mai mic, de exemplu 1024x768 pixeli si evident mai mic; pe site Picasa poza se afiseaza asa cum vrea Picasa. ASTFEL, ca sa puteti pune pe forum, setati din site-ul Picasa ca pozele sa fie afisate la 800x600 sau trimiteti poze de 800x600 (se vor duce direct, Picasa nu le mai prelucreaza). In felul asta le puteti insera aici pe forum deoarece daca au mai multi pixeli forumul nostru le refuza.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Post Reply