Aici esti nedrept. Nu am spus niciodata ca nu cred in diferenta indusa de cabluri.momolo wrote:West, daca nu ma insel, era o vreme cand nu credeai prea mult in diferenta care o pot aduce cablurile si nici nu erai dispus sa cheltuiesti prea mult pe cabluri. Ceea ce a urmat sti bine.
Daca nu as fi crezut, nu as fi batut drumul lung de la mine pina la tine (multumesc din nou pentru invitatie si incurajare) pentru a le incerca.
Am spus o singura data un lucru pe care acum tu il denaturezi. Cind eram cu gramada de cabluri de test in brate si dupa ce voi m-ati invatat cum sa fazez corect sculele, am spus: 'sper sa aud ceva'. Dar eu m-am referit la mine in acel moment, nu la cabluri.
Tu mi-ai raspuns: 'sigur vei auzi'.
Testele pe diferitele cabluri, pe care le stii, au fost primele mele exercitii comparative. Rezultatul lor a fost alegerea cablurilor Fadel cu care am si ramas.
Respect spiritul tau deschis spre experimente si am invatat de la tine ca sunetul este mereu inselator, spargind bariere ale logicii.momolo wrote:Personal, nu stiu cum sunt altii, dar eu nu refuz nici un experiment si incerc, nu stiu si daca reusesc, sa nu am pareri preconcepute care sa duca la clasificari finale si refuzul experimentarii.
Astfel am constatat din propriile incercari cite surprize poti avea din gesturi banale cum ar fi schimbarea unei prize, usoara reorientare a boxelor, prezenta/absenta strapurilor pe boxe. Am invatat cit de riguros trebuie sa fii cu alimentarea sculelor pentru ca greseala pindeste. Azi, de cite ori pun in priza sculele, o fac numai dupa ce verific faza cu creionul de tensiune. Nu are rost sa las in urma o greseala de fazare pentru ca apoi sa umblu dupa cai verzi pe pereti pentru ca nu se aude bine.
Nu auzisem despre numitele firme, multumesc pentru semnalare, am citit si eu acum.momolo wrote:De exemplu, cum ai considera opinia unor audiofili cu mult mai multa experienta decat noi si care spun ca elementul cel mai important din sistemul lor audio este.... rackul ?! Apropos, avand in vedere fenomenul vibratiilor sti cumva ce efect audio are un rack Arcici ?
http://www.arcici.net/suspense.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
...Sau tu ai spune ca Accuphase si-a proiectat sculele fara acele rack-uri si deci nu sunt bune chestiile astea. Dar eu te intreb, ai auzit vreodata ce face in sunet un astfel de rack ?! (eu da!).
Sau ai auzit de brandul Finite Elemente si cam ce produc ei ?
http://www.finite-elemente.de/en/zubehoer" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu le-ai ascultat? Nu vrei sa ne povestesti despre aceste rack-uri, principii si ce ai auzit?
In legatura cu parerea mea, un rack ar trebui sa avem toti, ca doar nu ne vom tine sculele pe jos. Daca acel rack este bine facut si are proprietati antirezonante este perfect. Daca si noi vom avea bani sa-l cumparam, este si mai bine.

In legatura cu parerea unora ca rack-ul este cea mai importanta componenta din lantul lor acustic, eu o gasesc exagerata si nerealista. Chiar tu ai spus de mai multe ori ca din punctul tau de vedere sursa este cel mai important element. Sper ca nu te-ai razgindit pentru ca acum sintem la topicul de picioruse.
Cum sa fie mai important suportul decit sculele care stau pe el?

Acum, tu spui ca ele duc la imbunatatirea sunetului. Care ele? Cite sint ele si de cite feluri? O multime de modele, nu?
Daca noi vom pune si vom tot pune, ce efect vom obtine? Mai putem noi controla efectul de o complexitate atit de mare? Mie mi se pare ca ne complicam, incepem sa ne amestecam in treaba celor care au creat aparatul si nu avem nici pregatirea nici experienta lor.
Eu am preferat sa imi bag banii intr-o scula mai buna, decit sa-i risipesc in experimente nesfirsite cu picioruse magice.
Apropo, tu mai ai o vorba. 'Daca ceva este bun, trebuie sa se auda din prima'. Si sint de acord cu acest lucru.
Eu am incercat 2 feluri de picioruse. Nu mi-a placut efectul. Ce sa fac? Sa mai incerc inca 10 feluri? Mi-as risipi timpul limitat pentru muzica(iarasi o vorba a ta), facind teste la niste accesorii.
Un rack, daca este bun, normal ar anula toate aceste accesorii, ca de aceea este antivibrator. Si un rack este un lucru practic, usor de folosit, are o utilitate fara echivoc.
Altfel, vorba ta, vom ajunge ca aia de-si toarna beton in sufragerie.
Multimea accesoriilor audiofile antivibratorii seamana cu miriadele remedii naturiste din miriadele de farmacii naturiste. Daca intri in aceasta lume nu te alegi decit cu ruina financiara si cu inghitirea a tone de bazaconii. 10 vieti daca ai trai si nu ti-ar ajunge sa le incerci pe toate. Ai trai doar ca sa incerci. LEKTOR are dreptate, cind se intreaba pina unde. Tu spui ca experimentul trebuie sa aiba o directie. Corect. Pentru mine directia este ca nu mai experimentez antirezonatoare sau cum le mai cheama.

Nu am nici o parere, inca. Nu am vazut in realitate, nu am avut ocazia unui test la mine acasa cu asa ceva. Daca as avea de unde, i-as incerca. Nu am de ce sa-i resping inainte de a-i testa. Evident asta cu testatul este mai greu, ca nu ai de unde.momolo wrote:Ce parere ai despre suportii de cabluri ? Nu-i asa ca par o tampenie ? Cum adica suporti de cablu ?!Sa nu te impiedici de sarme sau ce ?!
...Unii "nebuni" spun ca au efect in sunet (eu am auzit si experimentat si....au!)http://www.omicrongroup.net/products/ac ... evolution/ - PORTACAVI FARADAY care costa destul de mult bucata, cred ca peste vreo 170 euro unul si dupa cum iti imaginezi trebuiesc mai multi.
Portcavi Faraday arata interesant, dar doar pozele pe net nu ne ajuta.
Ma mira ca tocmai tu aduci ca argument informatii si poze de pe net. Ce m-ar interesa pe mine ca 1 milion de oameni de pe planeta fac un anumit lucru, de exemplu ca asculta boombox-uri?!momolo wrote:....Deci, exista unii care le cumpara, oare sunt fraieri cu totii ?!
Oare sunt atatia producatori de scule audio, tampiti si care nu tin cont precum Accuphase de lucrurile astea ?!
![]()

La fel putem vorbi despre cit de mare este comunitatea fanilor OZN, sau despre cei vor sa demonstreze ca americanii si-au dat jos singuri WTC.
Un lucru insa ai putea sa-l faci si ar fi foarte interesant. Sa detaliezi principiile dupa care sint concepute aceste picioruse cu bila. Te rog, dezvolta acest subiect teoretic.
Din cite am vazut eu in practica, atunci cind am experimentat, ele se opun vibratiilor in planul orizontal, opunere de tip amortizor de masina. Dar in planul orizontal.
Dar vibratiile in plan vertical? Nu au cum sa le amortizeze, nu?
Si cred ca acestea sint cele mai frecvente. Tramvai, liftul, pasii nostri, etc.