Picioruse antivibratii pentru boxe de raft s.a. hi-fi/hi-end
Re: Picioruse antivibratii pentru boxe de raft s.a. hi-fi/hi-end
Reducătoare antivibraţii pe bază de ferrofluid a încercat cineva ?
As fi curios sa incerc eu pt. partea de medii-inalte la incintele horn, ai cumva o oferta pt. asa ceva? As fi interesat. Multumesc.
"It is never too late to have a happy childhood"
Iti dau eu, facute de mine.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.
Momolo, sti tu ca mie-mi plac chestiile dirty cheap care-si fac totusi treaba. Daca sunt prea scumpute atunci ies din sfera mea de interes. Trimite-mi te rog o poza cu ele si un pret ca pt. mine
Multumesc.

"It is never too late to have a happy childhood"
Iti dau sa probezi (asa am inteles ca doresti, sa probezi), adica nu-ti vand.
Si sa sti ca sunt ieftine.
Si sa sti ca sunt ieftine.
Ofertă nu am, dar mă gândeam cât de interesant ar fi ca spike-urile să leviteze într-un câmp de ferrofluid, ţinute doar prin forţa unor magneţi puternici, tip NEO.DorinD wrote:As fi curios sa incerc eu pt. partea de medii-inalte la incintele horn, ai cumva o oferta pt. asa ceva? As fi interesat. Multumesc.
Ceva de genul acesta, dar modificat pentru aplicaţii tip audio.
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=ro" onclick="window.open(this.href);return false;
Treaba asta nu se face si cu ajutorul a cel putin 1 sau 2 puncte de "sprijin"....chiar daca frictiunea este minima?
http://customaudioprojects.com
"I'm glad I can build my own mistakes."
"I'm glad I can build my own mistakes."
In principiu, nu cred ca ar exista vreun punct de contact.felixx wrote:Treaba asta nu se face si cu ajutorul a cel putin 1 sau 2 puncte de "sprijin"....chiar daca frictiunea este minima?
Fortele magnetice sunt suficiente pentru a face fata fortelor laterale, din ceea ce am dedus.
Nu cred sa existe magneti suficient de puternici cat sa poata "sustine in "levitatie magnetica" niste boxe de cateva zeci de kg, cu sau FARA ferofluid... 
Ma refer la dispozitive de marime rezonabila...
Dar mai stii

Ma refer la dispozitive de marime rezonabila...

Dar mai stii

Ba exista si sint destul de ieftini. Am avut o pereche de boxe de 23Kg bucata care le-am asezat pe astfel de suporti cu magneti permanenti. Cei 8 magneti necesari unei boxe erau niste cilindri de 15mm diam si 10mm inaltime.
NU cred ca solutia de levitatie magnetica, cu ferofluid si alte derivate ar fi buna la boxe audio. Orice sistem cu amortizare elastica "ucide" sunetul. De exemplu, incercati sa puneti boxele pe picioruse cu sistem pe bila si o sa vedeti ca nu e bine.
In opinia mea la boxe audio trebuiesc numai spike-uri si deci o prindere cat mai rigida. Tocmai si de aceea unii platesc mult pe standere audiofile pentru boxe bookshelf, ca daca nu ar conta, nu s-ar vinde unele atat de scump.
In opinia mea la boxe audio trebuiesc numai spike-uri si deci o prindere cat mai rigida. Tocmai si de aceea unii platesc mult pe standere audiofile pentru boxe bookshelf, ca daca nu ar conta, nu s-ar vinde unele atat de scump.