ADCOM GFA-555

DIY, Accesorii , Tips&Tricks
Post Reply
SonyES
Posts: 33
Joined: 01 Feb 2013, 08:48

ADCOM GFA-555

Post by SonyES »

Salutare

Doresc sa fac ceva modificari acestui amplificator de putere ADCOM GFA-555.
http://www.bobbyshred.com/infinity/adcom555.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ma intereseaza sa ii schimb terminalele pentru boxe in numar de 4, cu altele care sa accepte cabluri mai groase de 5-6 mm. Cam ce recomandati la bani putini?

Vreau sa ii schimb si cablul de alimentare. Am W & M Audio Tornado cam gros 12 mm diametru. Montajul il fac ca cel existent [adica legat in amplif.] dar nu gasesc acea clema [sistemul] care sa prinda acest cablu destul de gros de carcasa.

Cablu existent din fabrica nu are impamantare, pot lega impamantarea noului cablu direct la cutia [sasiul] amplificatorului ?
Alte sugestii legate de schimbarea cablului de alimentare ?

Caut si 4 tranzistori Toshiba 2SD424 Scris rosu Japan.

Astept sugestii
Nu sunt electronist dar ma descurc sa fac modificarile astea.

Alimentarea
Image

Terminale
Image

Image

Image

User avatar
hbi
Posts: 42
Joined: 12 Oct 2008, 14:01
Location: iasi
Contact:

Re: ADCOM GFA-555

Post by hbi »

Cablul de alimentare al amplificatorului este calculat, la sectiune si incarcare electrica, pentru necesarul finalilor existenti. Nu cred ca ai sa rezolvi ceva, punind un cablu mai gros, atit timp cit consumul este gituit de transformator. Ai alte cistiguri folosind cablul tau, nu cele de consum... Poti face alte mici ajustari in conectica amplificatorului, schimbind conectica audio, precum si echiparea carcasei cu un conector de retea. Aici iti trebuie si ceva mina si ceva scule si ceva cunostinte de mecanica. Daca reusesti sa montezi acest conector, poti folosi si impamintarea.
Spor la treaba!

SonyES
Posts: 33
Joined: 01 Feb 2013, 08:48

Re: ADCOM GFA-555

Post by SonyES »

Pai ampliful are conector de retea .. butonul de power ON/OFF , cat despre cablu cel existent este ciupit si daca tot am cablul asta W&M parca lasi monta.

Unde leg cablul de masa in amplif ?

User avatar
hbi
Posts: 42
Joined: 12 Oct 2008, 14:01
Location: iasi
Contact:

Re: ADCOM GFA-555

Post by hbi »

Imi poti arata si mie cu ajutorul unei poze conectorul de retea?

SonyES
Posts: 33
Joined: 01 Feb 2013, 08:48

Re: ADCOM GFA-555

Post by SonyES »

Image

Image


Asta este sistemul de scandal bagat la groapa

Image

User avatar
hbi
Posts: 42
Joined: 12 Oct 2008, 14:01
Location: iasi
Contact:

Re: ADCOM GFA-555

Post by hbi »

Cablul existent este conectat direct in intrerupatorul de retea. Asa arata un conector de retea:
http://www.cheshireaudio.co.uk/acatalog ... ckets.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Si cablul tau trebuie sa aiba asa ceva:
http://www.cheshireaudio.co.uk/acatalog/IEC_Plugs.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sfatul meu, este sa apelezi la cineva care a mai schimbat conectica. Iti dau acest sfat, deoarece nu ai cunostintele necesare pentru a duce la bun sfirsit aceasta modificare. Nu iti vorbesc pe ton superior, dar risti sa distrugi amplificatorul si este pacat.
Toate bune!

SonyES
Posts: 33
Joined: 01 Feb 2013, 08:48

Re: ADCOM GFA-555

Post by SonyES »

eeee practic cablul de alimentare sfarseste in siguranta fuzibila si intr-un distribuitor hai ca nu este mare smecherie sa il schimb pana acolo o lipitura si un papuc mare inginerie nu il leg pe cel galben de masa ca nu stiu si gata, desi teoretic ar trebui cu surub la carcasa.

Vorba lui Cheloo [Lumea e plina de specialisti, artisti Cunoscatori, licentiati, reprezentanti, consultanti Si toti isi pierd timpul examinand un pi*at].

User avatar
hbi
Posts: 42
Joined: 12 Oct 2008, 14:01
Location: iasi
Contact:

Re: ADCOM GFA-555

Post by hbi »

Cine este Cheloo?

SonyES
Posts: 33
Joined: 01 Feb 2013, 08:48

Re: ADCOM GFA-555

Post by SonyES »

Il consider om. Inteleg intrebarea

Post Reply