Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
spiromedica
Posts: 82
Joined: 11 Mar 2009, 04:17

Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by spiromedica »

buna ziua ,
ma bucur sa revad pe acest forum useri care au activat pe defunctele hi-fi.ro si audiofil.ro , useri a caror pareri le respect si de la care am primit multe informatii extrem de pertinente cu privire la fenomenul hi-fi. ok...
am trecut in 2 ani printr-o perioada de upgradita cronica , aducandu-mi consoarta la (semi)disperare ...
am inceput cu : Triangle Trio , am urcat la Genese , acum sunt la Lyrr ( prin amabilitatea importatorului ... nu dam nume )
am schimbat 4 amplificatoare integrate :Yamaha 596 , Marantz PM 6004, Harman Kardon 990 , acum sunt la Unison Research Unico ( tuburi Mullard ECC82)
surse ... oh my god : Yamaha , Denon ,Marantz ,Harman Kardon DMC 1000 Media Center
acum detin Marantz KI Pearl
Cabluri boxe : Chord Odyssey 2x2,5m
Interconect analog :QED Reference Audio Evolution 1m
Interconect digital :QED Coaxial Reference 1m
Muzica preferata : Old school ( blues , jazz , clasica etc.)
Doresc sa va adresez o intrebare : cu ce sa (mai) amplific Lyrr-urile ? imi place sunetul actual cu amplificare hibrida , dar boxele sunt foarte pretentioase si parca Unico nu le piloteaza adecvat ..
sunt deschis la orice sfaturi cu privire la cabluri , pozitionare , etc
cu multumiri anticipate ...
Audio Aero Prestige Signature ,Accuphase P-4200, Jadis Orchestra Reference RC , Triangle Magellan Cello 2 (Audioquest Gibraltar 2x3m biwire , XLR: Accuphase ASLC-15 , RCA:Accuphase ASL-10 , power cables : Audioquest Thunder x 2 , Audioquest NRG-10)

Turbor
Posts: 18
Joined: 15 Feb 2009, 16:34
Location: Ghermanesti

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by Turbor »

Salut
Si eu am detinut Triangle Genese Trio si Quartet.
Trio le-am amplificat cu Roksan Kandy LIII si cu Unison Research S2. Sunetul obtinut era de vis intr-o camera de 18m2.
De la Quartet-uri am avut asteptari foarte mari insa nu am reusit sa obtin niciodata un sunet care sa ma multumeasca (am folosit Yamaha A-S2000; Simaudio Moon I-1; Unison Research Unico; Audio Analogue Puccini SE, si, pentru cateva zile un Audio Analogue Maestro).
Le-am folosit la distanta mare de pereti (2m de peretele din spate si 1,3m de peretii laterali) intr-o camera dedicata pentru audio de 27m2. Sunetul cel mai bun l-am obtinut cu amplificatorul Audio Analogue Maestro, dar nu a fost nici atunci perfect.
Concluzia care trebuie trasa din povestea asta este ca Triangle sunt boxe foarte pretentioase si daca iti place sunetul lor merita sa investesti in electronicele din spatele lor.
Lyrr nu am ascultat decat la dealer. Mi s-a parut ca au nevoie de o camera mult mai mare decat Quartet-urile pentru a dezvolta un sunet de calitate.

Din discutii cu alti posesori de Triangle , par a functiona bine cu amplificari Audio Analogue, Unison Research, Rega , BAT..

Ai putea merge tot pe Unison Research modelul Pre/DM
http://www.avguide.com/review/unison-re ... r-hi-fi-72" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by hersorin »

Ma bag si eu un pic in discutie ca fost posesor de Triangle (mai am micile Titus ES) . Era sa cumpar Magellan Cello (nu a trecut testelor mele) .
Am avut Naia . La inceput mi-au placut foarte mult , Unico SE le ducea foarte bine sunetul era multumitor dar tot mai lipsea ceva . Datorita citorva vinzatori de audio din Bruxelles am avut ocazia sa le testez si cu amplificari mai scumpe . Personal nu am putut face aceste boxe sa cinte cum am dorit eu .
Concluzia a fost ca am vindut Triangle si am trecut pe alte boxe de 3 ori mai scumpe care cinta foarte bine pe Unico SE si care ma multumesc 100% .
Pot spune ca ultima serie de la Triangle (Signature) mi-a placut si a placut la foarte multi cunoscuti .


Signature
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

spiromedica
Posts: 82
Joined: 11 Mar 2009, 04:17

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by spiromedica »

Ptr. moment imi dau seama ca amplificatorul Unison Unico este putin subdimensionat ( 85W/8 Ohm ) , si sunt in asteptarea unuia mai puternic , Unison Secondo ( 100 W/8Ohm in " dynamic class A " ) cu lampi ECC 83 ..
Oricum si asa pe muzica bine inregistrata ( jazz , clasica , vocala , instrumentala ) suna foarte bine dpdv definitie si soundstage, dar la muzica ritmata sau mai aglomerata , lipseste acel "slam"
Pretul acestor boxe a fost definitoriu in decizia de achizitie ( 2500 Euro ) si pana acum nu sunt dezamagit de prestatia lor , stiind ca va trebui sa investesc mai mult in partea de amplificare si transport .
Ce spuneti , s-ar potrivi din punct de vedere tonal cu Accuphase E-407 ? ( am posibilitatea sa-l cumpar din Olanda cu aprox. 2700 Euro ...
Audio Aero Prestige Signature ,Accuphase P-4200, Jadis Orchestra Reference RC , Triangle Magellan Cello 2 (Audioquest Gibraltar 2x3m biwire , XLR: Accuphase ASLC-15 , RCA:Accuphase ASL-10 , power cables : Audioquest Thunder x 2 , Audioquest NRG-10)

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by hersorin »

Vad ca ai exact aceeasi problema ca si mine . Pe muzica foarte bine trasa mai simpla sunau bine dar pe muzica ritmata ......
Tin minte ca am auzit o vorba printre pasionatii de Triangle " ori iti place Triangle ori nu " nu exista cale de mijloc . Nu stiu daca la un pret acceptabil exista o combinatie mai buna decit Unison .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
Philalenthes
Posts: 87
Joined: 28 Jan 2009, 07:59
Location: Constanta

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by Philalenthes »

Recunosc - si pe mine ma intereseaza un raspuns la aceasta chestiune. Sistemul la care ma gandeam cuprinde boxe Triangle Lyrr si o amplificare pe lampi (Unison - S6). De la cunoscatori am auzit ca aceasta nu ar fi chiar o potriveala foarte fericita, insa nu stiu de ce. Pana atunci am cumparat alte boxe si o alta amplificare, componente interesante de altfel - Celestion Ditton 66 si Marantz PM 84 mk2.
Astept si eu lamuriri si sfaturi cu privire la problema ridicata.
"Acționează în așa fel încât maxima acțiunilor tale să poată fi impusă ca lege universală"

Turbor
Posts: 18
Joined: 15 Feb 2009, 16:34
Location: Ghermanesti

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by Turbor »

Nu cred ca poti obtine "slam" cu Triangle . Eu ascult mult rock pr og. resiv si pe genul asta muzical nu am reusit sa le fac sa cante.
Accuphase nu consider ca face casa buna cu Triangle.
Inainte de toate mai incearca sa te joci cu pozitionarea lor in camera. Da rezultate palpabile si este gratis.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15083
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by momolo »

hersorin, din cate stiu tu nu ai avut Triangle Genese Lyrr si nici Quartet, doar niste Triangle model mai vechi denumite NAIA si care nu au nici o legatura cu cele doua (le stiu si pe Naia, le-am ascultat si testat mai demult, seria veche e foarte diferita de acestea mai noi). Asa ca nu trebuie sa generalizezi. Cam ai tendinta aceasta si e gresita.

spiromedica, amplificatorul UNICO integrat clasic nu conduce multumitor Lyrr-urile (evident, eu spun doar punctul meu de vedere) si nu-l vad ca o solutie. Nici celelalte 3 mentionate nu sunt deloc ok pentru boxele astea.
O problema importanta este si sursa deoarece aia amplifici. Bubuiala, rezolutie scazuta, sunet lenes, etc, toate astea pot fi si din cauza sursei. Este important sa ai totusi o sursa de calitate, important este si ca sursa sa se potriveasca cu amplificarea.
Cablurile Chord Odyssey sunt complet nepotrivite pentru aceste boxe si Triangle toata gama Genese si Magellan. Am testat si sunt chiar o solutie nefericita.
Nu stiu ce fac cablurile de semnal QED deoarece am testat mai demult intr-o oarecare combinatie vreo 3 tipuri de QED analogice si nu am dat pe spate, mi s-au parut cabluri incorecte care modifica destul de intens modul de prezentare intr-un anume fel, neplacut din punctul meu de vedere. Mai degraba ti-as sugera sa cumperi de la SENIA niste cabluri Cordial la metru si sa le pui mufe RCA Neutrik. Sunt mai multe tipuri cabluri Cordial, toate ieftine (de genul 9...12 lei metrul), ar fi bine sa cumperi din fiecare tip cate 2 x 2 metri semnal si sa le faci interconecturi (de 2 metri lungime) si apoi sa le compari insa dupa ce gasesti un cablu de boxe decent, nu acel Chord.
Pentru boxe eu folosesc cablul de la dealerul de Triangle, este un cablu gros, plastic negru, cupru multifilar. Pentru Lyrr-urile mele nu am gasit cablu mai potrivit indiferent de amplif (si am incercat zeci de amplificatoare).
Cat priveste amplificarea, ar fi multe de spus, prefer sa ma abtin. Nu exista neaparat o regula, de obicei pare sa aiba nevoie de amplifuri de putere mare insa pot suna decent si cu piticanii, pana nu testezi, nu afli. Cred ca mai degraba seria Magellan are nevoie de lampa insa seria Genese se descurca onorabil sau grozav si cu tranzistorizate clasice (clasa A sau AB, conteaza potriveala si calitatea aparatului). Cum am spus, trebuie sa rezolvi problema sursei deoarece fara o sursa de calitate alergi dupa cai verzi pe pereti. Mai degraba te cheltui pentru un player de buna calitate dar NU solutie cu DAC si computere & stuff deoarece astea sunt moartea muzicii. Ar fi grozav daca ai gasi si poti duce pretul pentru un player Audio Aero sau ceva similar cu etaj analog pe tuburi si mecanica de calitate.
Evident, conteaza si asezarea boxelor in camera, chestie critica. Conteaza si pe ce le pui, cateodata e mai bine sa faci platforme din lemn masiv sau placaj.
Deocamdata tot ce-ti pot spune concret este rezolvarea cu cablul de boxe, vezi la dealer daca mai are cablu din "ala negru", stie el, si apoi ai rezolvat o problema.
Si inca ceva, sa-ti bag cuiul, exista amplifuri ieftine care merg foarte bine cu boxele astea! (tocmai ce ascult unul de vreo 250 euro cu care Lyrr-urile suna de zile mari) :lol: Numai ca intai trebuie sa le cumperi pe alea scumpe ! :lol: :lol: :lol:
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by hersorin »

Recunosc ca generalizez un pic deoarece am fost foarte interesat de Triangle si le cunosc pe toate si toate au ceva in comun . Au acel sunet vitezist si acest sunet face ca muzica sa nu aiba corp si acel "slam" . De ex. daca voiam sa ascult UB40 auzeam doar tweterul tz tz tz nu era deloc echilibru in sunet . Daca se asculta doar muzica lenta sau foarte bine trasa sunt perfecte .
Sa nu crezi ca am ceva cu marca, au fost primele boxe adevarate.
Eu as recomanda Triangle pentru ca raportul pret calitate este aproape imbatabil . La seria Magellan sincer cred ca sunt foarte multe variante dar seria Genese este imbatabila.
Banuiesc ca amplificarea minune de 250 euro e un batrinel mai de top .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

spiromedica
Posts: 82
Joined: 11 Mar 2009, 04:17

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by spiromedica »

Referitor la cablurile de boxe :
- am cumparat la un pret f.bun 2x2,5m cablu de boxe original Triangle Silver Ghost ( se foloseste la cablarea interna a seriei Magellan ) sperand la o potrivire tonala perfecta cu amplif. , dar am reusit doar o exarcebare a frecventelor inalte , si medii - inalte , precum si o diminuare a bass-ului .

"Premium quality 8mm round cable made of a combination of silver-plated copper strands and oxygen free fiber oriented copper wire."

"SILVER GHOST cable is made of 2 parallel conductors: one is lagged with transparent PVC, the other with blue PVC. Both are tightly surrounded in a blue transparent sheath. Each wire works with the same concept: an alliance between silver plated copper plaits and plain copper strands. The tight plaiting avoids air and humidity penetrating inside the conductor.
The copper is OFC (oxygen free). The presence of oxygen in copper damages the signal. Furthermore, the copper is OCC (Ohno Continuous Casting). That mean after being purified, it is drawn when hot in a draw-plate. This process will orientate all crystals of copper the same way. Thus, SILVER GHOST cable has a direction of use.
Silver in periphery will vehicle high frequencies. Actually, the higher the frequency is, the more signal will concentrate at the periphery of the conductor. Moreover, Silver is a better conductor than copper.
The 5 x 0.5 copper parts are here for high current low frequencies."

Am sa intreb oricum la dealer , despre " cablul negru " , "stie el de care "
Despre cablurile made by ... , ( ma refer la toate tipurile : interconnect , boxe ...) ce parere aveti ?
Tineti cont de faptul ca locuiesc destul de departe Bucuresti , si nu prea am posibilitatea de a ajunge in showroom-uri .
Astea fiind spuse , cum pot sa acced la informatia "secreta" cu privire la super amplif-ul de 250 Euro ? :mrgreen:
Audio Aero Prestige Signature ,Accuphase P-4200, Jadis Orchestra Reference RC , Triangle Magellan Cello 2 (Audioquest Gibraltar 2x3m biwire , XLR: Accuphase ASLC-15 , RCA:Accuphase ASL-10 , power cables : Audioquest Thunder x 2 , Audioquest NRG-10)

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by hersorin »

Cu amplificator Unison cablurile lui Iura sunt perfecte dar de ex. cu Yamaha cel mai bun a fost Van den Hull. Nu am auzit inca nici un fir sa aiba bas mai bun ca acest cablu.
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15083
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by momolo »

hersorin wrote:Recunosc ca generalizez un pic deoarece am fost foarte interesat de Triangle si le cunosc pe toate si toate au ceva in comun . Au acel sunet vitezist si acest sunet face ca muzica sa nu aiba corp si acel "slam" . De ex. daca voiam sa ascult UB40 auzeam doar tweterul tz tz tz nu era deloc echilibru in sunet . Daca se asculta doar muzica lenta sau foarte bine trasa sunt perfecte .
desigur, perseverezi cu generalitatile. Dar in realitate nu ai inteles nimic din boxele astea. Cele vechi pe care le-ai avut, modelul Naia, sunt interesante dar al naibii de greu de potrivit cu o amplificare si in nici un caz mica si ieftina (cea mai uimitoare combinatie am auzit-o cand erau pe un BAT urias, tranzistorizat si care costa cat o masina.....playerul costand cat doua masini....).
Din cauza ca nu ai trecut cu amplificarea de o anumita valoare (evident, idem si cu sursele) nu ai inteles nimic nici din astea. E o chestie sa existe boxe care isi etaleaza valoarea pe scule care costa de jdemii de ori mai mult! De obicei pe scule de top dai de gol boxele slabute.

Dar e posibil ca in cazul tau sa fi fost si acustica spatiului daunatoare (camera prea mare, prea cu geamuri, etc) si atunci, iata cate opinii apar! :D
hersorin wrote:Banuiesc ca amplificarea minune de 250 euro e un batrinel mai de top .
nu chiar asa de batran, dimpotriva. :D
spiromedica wrote:- am cumparat la un pret f.bun 2x2,5m cablu de boxe original Triangle Silver Ghost ( se foloseste la cablarea interna a seriei Magellan )
complet nepotrivite aceste cabluri, mai bine Chord-ul ala! Cine stie, poate in combinatie cu vreun lampas s-ar mai face ceva, nu stiu, dar cert este ca (din cate am eu informatii) chiar si producatorul a renuntat la acest cablu intern la seriile Magelan mai noi. Tin minte ca era si foarte scump!
spiromedica wrote:Am sa intreb oricum la dealer , despre " cablul negru " , "stie el de care "
nu am spus deoarece vreau sa pastrez regula de neamestec al dealerilor in acest forum (pe alte forumuri nu au decat sa faca ce vor; totusi al nostru a rezistat!). Dar de sarma asta stie tot poporul haudiofil.....din Bucuresti. Acu' aflu de la tine ca nu esti din Bucuresti, in cazul asta da si tu un telefon si te lamuresti, posibil sa nu mai aiba cablu cu pricina; eu nu mai sunt la curent.
spiromedica wrote:Tineti cont de faptul ca locuiesc destul de departe Bucuresti , si nu prea am posibilitatea de a ajunge in showroom-uri .
intradevar, e un mare neajuns. Cablurile trebuiesc alese numai si numai dupa o proba in propriul sistem efectuata in tihna, eu as spune cam 2 saptamani.
spiromedica wrote:Astea fiind spuse , cum pot sa acced la informatia "secreta" cu privire la super amplif-ul de 250 Euro ?
din pacate nu ai cum. Considera ca forumurile nu sunt facute pentru a afla "ADEVARUL", doar pentru un fel de chat intre pasionati de cam aceleasi tampenii. Numai exercitiul personal si propria ureche permit luminarea personala caci fiecare om are propriul gust si propriile preferinte. Unii se descurca mai bine, altii mai putin, vezi mai sus cazul prietenului hersorin care nu a inteles mare lucru din boxele Triangle.

Totusi, sa nu te las asa cu ochii in soare, iti spun un amplif cu care sigur se potrivesc (misto!) boxele Lyrr, Unison Research S9:
http://www.whathifi.com/Review/Unison-Research-S9/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dar asta nu inseamna ca orice Unison cu orice Triangle fac o mare potrivire.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by hersorin »

Eu nu pot intelege rationamentul boxe de 2700 euro amplificare de 10 k euro si sursa de 20 k euro. Pentru mine e ceva fara logica poate asta e motivul ca nu am inteles sunetul Triangle.
Eu inca sunt de parere ca boxele sunt principala componenta in sistem deoarece am vazut boxe bune cu electronice de 100 de ori mai ieftine dar care au sunat Superb. Inca nu am auzit boxe proaste sa sune bine cu orice fel de electronice indiferent de pret . Am acces la marci de top ca Tad ,Magico , wilson audio etc. si am vazut destule minuni .
Si sa revin la subiect cauta cablul hibrid Van den Hul CS122 daca vrei bas .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

Turbor
Posts: 18
Joined: 15 Feb 2009, 16:34
Location: Ghermanesti

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by Turbor »

In speranta ca vei gasi ajutor in alegerea unui amplificator potrivit pentru boxele tale am cautat niste link-uri pentru tine. Succes!

http://www.forum-audiophile.fr/impressi ... 25430.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forum-audiophile.fr/amplis/t ... 25050.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forum-audiophile.fr/enceinte ... ml#p359877" onclick="window.open(this.href);return false;

spiromedica
Posts: 82
Joined: 11 Mar 2009, 04:17

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by spiromedica »

va multumesc ptr. sfaturi.
de fapt trebuia sa incep asa : buna ziua , ma numesc adrian si sunt "Triangle sound addicted " :mrgreen:
din ziua cand am auzit prima data soundul Triangle (Altea EX) , mi-am spus : asta e ...
In perioada cand ascultam Trio ( le mai detin si acum ) , am cumparat si un subwoofer Triangle 0.2.5 pentru a completa ceea ce credeam ca lipseste ( un "pic" de bass )
Am cumparat un HK 990 (150 W/8Ohm , 300 W/4Ohm) , degeaba ... ( am crezut in review-uri)
Am cumparat Unison Unico , si am inceput sa schimb lampi : JJ , PSVANE , MULLARD , TAD , ELECTRO HARMONIX ) , culmea stiti care este ? cel mai bine mi-au sunat chinezariile de PSVANE
Am facut upgrade la Quartett , am cumparat cabluri TRIANGLE ,etc
Am facut upgrade la Lyrr , astept Unison Secondo sa-mi parvina ... , cred ca nici cu mama cablurilor de MIG , nu o sa sune cum doresc .
Concluzia mea ( IMHO ) :
1. Pentru jazz , simfonica , in general discuri bine trase gen XRCD , Chesky , piese instrumentale sau vocale ascultate la un nivel decent : Triangle = Love
2. Rock , piese aglomerate cu multe instrumente , muzica electronica : Triangle = Bleah... , am sa strang bani pentru un sistem cu o filozofie de sunet total diferita ( gen Naim + Spendor etc)

Va multumesc pentru sfaturile de pana acum ...
Audio Aero Prestige Signature ,Accuphase P-4200, Jadis Orchestra Reference RC , Triangle Magellan Cello 2 (Audioquest Gibraltar 2x3m biwire , XLR: Accuphase ASLC-15 , RCA:Accuphase ASL-10 , power cables : Audioquest Thunder x 2 , Audioquest NRG-10)

Post Reply