J.F. Kennedy, un caz clasat ?

Doar o vorba sa-ti mai spun
Post Reply
User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

J.F. Kennedy, un caz clasat ?

Post by Gabriel_Wo »

J.F. Kennedy, primul presedinte american care a vandut armament Israelului si a pus bazele 'relatiilor speciale' dintre SUA si Israel, dar care s-a impotrivit programului nulear al Israelului si a avut divergente cu conducatorii israelieni ai vremii in legatura cu 'dreptul intoarcerii'.

In 1962, cu ocazia crizei raketelor sovietice din Cuba, isi va aduce principalul aport, la salvarea lumii de parjolul atomic!

National Geographic in 2 uichenduri consecutive, a transmis emisiuni interesante in legatura cu misteriosul asasinat al lui Kennedy, intre altele si un film TV regizat de Ridley Scott, Killing Kennedy..prezentarile NG si filmul lui Scott au la baza celebrul, controversatul si cumva convenitul raport a procurorului Warren, cel cu in singur ucigas, 3 lovituri si depozitul de manuale scolare, locul de unde ar fi provenit loviturile. In timp au fost constituite mai multe rapoarte, care sunt total diferite rap Warren. Multe din ele, fac cunoscute 3, 4 si mai multe lovituri..2, 3 , 4 asasini si cel putin 2 locuri de provenienta a loviturilor. Filmul are in epilog, asasinarea lui Oswald de Jack Ruby..ce nu are in vedere aici, e ca si Jack Ruby a fost ASASINAT la randul sau, faptul ca Oswald era un tragator mediocru, celebra carabina italiana, un Mannlicher Carcano, o arma la fel de mediocra, avand o luneta ieftina si nenumaratele asasinate ce vor urma, dupa, evident ptr stergerea urmelor..au avut loc teste cu tragatori de elita, tintasi olimpici, care au demonstrat misiunea grea al lui Oswald.. :wink:

Noi marturii despre asasinarea lui John F. Kennedy au fost dezvaluite de catre o asistenta care a incercat sa-l salveze pe presedintele Statelor Unite la spital. Aceasta a declarat ca presedintele Kennedy a fost omorat de un glont misterios, care nu semana cu niciunul dintre cele produse in America...misterul se adanceste!

Un fost consilier al lui Richard Nixon, Roger Stone, face dezvaluiri dupa 50 de ani despre cine a fost in spatele asasinarii lui Kennedy in 1963. El sustine ca are dovezi ca Lyndon B. Johnson sic! a aranjat asasinarea lui Kennedy de la Dallas...extrem de probabil, aventura in Vietnam, urma sa inceapa.. :mrgreen:

Parerea mea este, ca a fost vorba de o complicata conspiratie, cu cel putin 3 pioni de decizie ..
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15248
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: J.F. Kennedy, un caz clasat ?

Post by momolo »

Hai sa spunem ca subiectul acesta de un deplin dezinteres general e de actualitate prin comemorarea in tara unde nu s-a rezolvat cazul niciodata.
Citind cateva chestiuni si vazand cateva reportaje (mai ales le prefer pe alea care nu sunt americane) eu am ajuns la urmatoarea banuiala - JFK a ajuns la Putere ajutat si de banii Mafiei americane; o data ajuns la Putere a fost nerecunoscator Stapanului (Mafiei) care l-a ajutat pe ascuns, "sponsor" care credea ca l-a cumparat pe post de marioneta in scopuri foarte precise. Faptul ca a fost ca sa spun asa, "nerecunoscator" si "rebel" nu-l onoreaza deoarece motivele reale nu sunt nobile ci pur si simplu materialiste sau/si de orgoliu, e vorba de interese meschine, putere, lacomie, dorinta de a domina. Practic si-au dat tzeapa intre ei.

JFK a fost in opinia mea un Presedinte american de slaba calitate (chiar abuziv) insa cu o buna (dar falsa) imagine publica mediatizata. Presedinti americani de mare valoare au fost de exemplu, Harry S. Truman, Franklin D. Roosevelt si Ronald Reagan.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: J.F. Kennedy, un caz clasat ?

Post by Gabriel_Wo »

Si ..Richard Nixon, primul presedinte american care a trecut gardul impus de sovietici si a vizitat o tara socialista, Romania!

Nixon va face o vizita istorica in 1972 in China, punand bazele relatiilor diplomatice dintre cele 2 puteri, initiaza Tratatul rachetelor balistice cu URSS! Va face si descentralizarea puterii de la Washington, va lua importante masuri sociale, privind populatie de culoare, initiaza sfarsitul razboiului din Vietnam!
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: J.F. Kennedy, un caz clasat ?

Post by West »

momolo wrote: JFK a fost in opinia mea un Presedinte american de slaba calitate (chiar abuziv) insa cu o buna (dar falsa) imagine publica mediatizata.
Cine este Obama. :lol:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15248
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: J.F. Kennedy, un caz clasat ?

Post by momolo »

West wrote:Cine este Obama.
o gogoasa si mai umflata, si mai goala la mijloc. Cat i-a mintit asta pe ai lui de au pus botul a doua oara, ma depreseaza, mai ca nu ma mir de ai nostrii primitivi....
Acum americanii saluta steagul american "made in China" suit cu o sfoara "made in China" avand pe ei izmene si ciorapi, "made in China". Asta e Obama! :D
Nu mai spun de haosul petrecut in lumea araba.....
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: J.F. Kennedy, un caz clasat ?

Post by West »

momolo wrote: Acum americanii saluta steagul american "made in China" suit cu o sfoara "made in China" avand pe ei izmene si ciorapi, "made in China".
:mrgreen: Superbisim!
Pe tine cind te loveste inspiratia, da cu bomba atomica. :lol: :lol: :lol:

Kostas
Posts: 1482
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: J.F. Kennedy, un caz clasat ?

Post by Kostas »

Steagul american trebuie sa fie produs in Vietnam sau Pakistan de lucratori care ii iubesc mult pe americani. : :D

Tehnic vorbind - la americani un presedinte este inlaturat cand devine imprevizibil si incontrolabil. Presedintelui devenit greu de intuit este sfatuit sa nu mai candideze si sa nu mai ia decizii fara a se consulta ce factorii de putere - formali si informali. In cazuri extreme se sugereaza mafiei ca presedintele trebuie oprit prin orice mijloace. Acesta este mecanismul informal dar foarte americanesc de pastrare a echilibrului intre puterile politice.
Curios este ca omologul sau rus Hrasciov a fost si el indepartat de la putere cu o acuzatie asemanatoare - nu se consulta cu nimeni in problemele strategice. Inlocuitorul sau Brejnev asa urs care te pupa pe gura cum era s-a consultat intotdeauna cu membrii biroului politic (Hrasciov nu mai avea sprijinul biroului politic din 58 cand acesta a incercat sa il indeparteze iar Hrasciov a facut apel la congresul partidului si la "mase") in toate problemele si nu a luat nici o decizie singur - ca asa dorea el.
Deci rusii, asa comunisti cum erau, au reusit sa dea jos un conducator, pe Hrasciov, intr-un mod aproape democratic, prin vot al membrilor congresului partidului, ceea ce in Romania lui Ceausescu a fost de neinchipuit, nemaivorbind ca dupa Brejnev a fost ales Andropov, care a criticat sistemul din interior, fost ambasador in Ungaria, fost sef al KGB era cumoscut pentru pozitiile sale critice fata de birocratie, inchistare, formalism, iar primul discurs reformist il pronunta el in 1982, iar dupa moartea sa, este ales tot prin vot un reformist din alta generatie - Gorbaciov. Noi nu am avut nici macar aceste mecanisme de schimbare , asa comuniste cum erau, lipsa esemplificata de urarea ce i se facea lui Ceausescu "sa ne traiesti cat tara!" :D
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

Post Reply