audioexpert as dori sa-ti multumesc sincer pentru precizarile pe care le-ai facut si stiu ca nu erai deloc obligat si poate nici nu ai dorit. O iau ca o dovada de respect la adresa acestui forum si iti multumesc.
Cat priveste dealerul cu pricina, despre care discutam amandoi, pozitia ta este subiectiva.....ca si a mea. Eu sunt prieten cu el, tu ai avut unele nemultumiri si il ocolesti. Fiecare cu treaba lui, cu preferintele lui. Ceea ce as dori este sa ne respectam parerile si cred ca in acest sens esti un tip ok si respectabil prin modul cum ai raspuns "provocarii" mele.
Cat priveste "disputa" noastra cu Accuphase 800+801, sincer mie imi plac si o spun nu dupa o fugara auditie de show-room sau o vizita de test la un oarecare prieten ci dupa multa vreme in care le-am auzit combinate in fel si chip.
Dupa cum nu e nici un secret, sunt prieten cu omul de care am vorbit noi doi (
si sper ca dupa acest post sa punem amandoi punct in privinta acestui subiect!) astfel ca l-am vizitat la show-room foarte des. Acest lucru mi-a dat ocazia sa ascult aceste surse digitale in fel si chip, in combinatii bune dar si proaste.
In concluzie, acum, dupa ceva, ceva experienta cu scule Accuphase, as fi foarte prudent in aprecieri......defapt fac eforturi sa fiu in general cat mai prudent in aprecieri si dupa cum bine sti (ai spus ca m-ai "urmarit" pe diverse forumuri) in trecut nu am fost din cale afara de prudent, m-am incantat de multe rahaturi....etc, mai bine spus mi-am aratat deschis nivelul la care eram.
Faptul ca eu am ales sa fiu deschis e doar o optiune de-a mea, insa realitatea e ca toti invatam pe zi ce trece, chiar fara sa vrem, iar atitudinea de orgoliu nu e deloc productiva pentru nimeni. Mult mai interesanta este atitudinea autocritica!
Mai vreau sa-ti spun ca probabil ai mai multa experienta ca mine cu aparatele de top insa eu totusi iti recomand mai multa atentie in afirmatiile telegrafice cu "aia e mai bun sau nu".
Nu de alta, dar dupa ce eu insumi m-am pacalit de atatea ori cu judecati pripite i-am vazut si pe altii facand acelasi lucru. Nu cred ca exista vreun nivel al experientei audiofile care sa ne fereasca de "auto-pacaleli" asa ca cel mai bine am invata unul de la altul, cel mai bine am lasa mai des...muzica "sa vorbeasca" in locul nostru!
Asa am invatat ca orice concluzie trebuie totusi verificata si rasverificata. Am mai invatat ca nimic nu costa mult degeaba pe o piata oricum nemiloasa si concurentiala, ca minciuna nu merge de multe ori precum povestea cu ulciorul la apa si ca de multe ori noi suntem cei care ne facem iluzia ca exista "ieftin si bun".
Am incercat transportul DP-800 cu un un dac de top de la EMMLABS care a distrus DC-801 la toate capitolele chiar pe transportul ACCUPHASE.
Iar transportul DP-800 a fost umlit de un CD Player integrat Esoteric X-01 folosit ca si transport.
preferintele in sunet, educatia sunetului este foarte diferita de la unul la altul. Asa ca nu ar strica sa precizezi ca "a distrus"
pentru tine sau ca rezultatele sunt
in opinia ta.
Mai ales intr-un domeniu atat de relativ!
Si-ti mai precizez ca mie imi plac cele doua Accuphase NUMAI legate prin acel cablu special Accuphase!(cel verde subtire)
Daca le iei pe cele doua si le legi cu un coaxial SPDIF, deodata "vraja" dispare. Fara indoiala ca DAC a fost penalizat cand l-ai legat de altele prin banalul SPDIF caz in care conteaza imens si un cablu coaxial bun!
Pe mine nu ma intereseaza ca Accu a ales sa-si faca cablu propriu. Pe mine ma interesaza ca ASTFEL suna pur si simplu bine (pentru un digital....si-ti precizez ca eu iubesc analogul, vinilul!)....Ca doar nu erau sa-l proiecteze sa mearga perfect cu Esoteric!
Asa ca e bine sa fim atenti totusi si la partea tehnica!
Legat de ce ai afirmat mai sus, iti pot spune ca spre uimirea mea am asistat la niste combinatii nesperat de proaste, de mizerabile intre scule (surse dar si amplificari) Accuphase si alte branduri. Nu mi-a venit sa cred cat de prost pot suna niste surse care dealtfel costa enorm!
Din ce mi-am dat seama, Accuphase ar trebui folosite integral, in linie completa pentru a putea aprecia corect sunetul ala "jiaponieeeez" care by the way, nu e deloc japonez si nici deloc nashpa (opinia mea). Spun asta desi sunt iubitor al aparatelor pe tuburi in care cred sincer, deci nu foarte prietenos la adresa tranzistoarelor si nicidecum la adresa preturilor dureroase pe care le au sculele Accuphase!
Insa un lucru il putem observa, piata second hand! Vrem, nu vrem, Accuphase sunt in topul celor mai scumpe scule second hand, adica se devalorizeaza extrem de greu! Cred ca ar fi o naivitate sa credem ca toti astia care cumpara brandul cu pricina sunt urechi de salcam si cititori de prospecte sau admiratori de piese multe sub carcase aurii!
Lucrul asta e valabil si pentru alte branduri, nu detine Accu monopolul, dar asta e subiectul totusi !
Oricum, discutiile de genul asta pe net sunt sterile. Prin faptul ca nu ne cunoastem, nu putem sa ne apreciem fiecare corect....aprecierile celuilalt!
Nu de putine ori intalnind oameni pasionati pe care-i stiam de pe net, am constatat cu uimire ce nivel de sunet il considerau ca referinta pentru ei.
Iar faptul ca unii deja aveau scule audio scumpe sau ca auzisera destule pe ici, pe colo, nu constituia neaparat si intotdeauna un avantaj sau un "credit". Dimpotriva, am intalnit oameni fara experienta care apreciau (din punctul meu de vedere) extrem de corect CALITATEA dar si invers!
In final, imi cer scuze daca te-am banuit de reclama mascata! Singura mea justificare este ca intradevar cam pareai suspect!

Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.