Un subiect interesant !

Doar o vorba sa-ti mai spun
VTP
Posts: 369
Joined: 28 Nov 2008, 22:18

Un subiect interesant !

Post by VTP »

Iata un subiect care ar putea fi mult mai interesant decat aventurile politicienilor damboviteni:

Ce avantaje a obtinut roamnul de rand, particica a boborului roman, prin trecerea de la democratia socialista la cea "adevarata" occidentala si prin intrarea in mUiE!

Dupa 23 de ani, exista experienta "politica" a tuturor partidelor, declarate de stanga, centru sau dreapta (oricum nu are nici o importanta ce declara, orientarea este aceiasi - jaful) si, "politica" damboviteana se exclude din discutie, e doar un joc de glezne ce nu poate acoperi poruncile de la imparatie!!!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Un subiect interesant !

Post by momolo »

Unul dintre "beneficii" este asta:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16 ... matica.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
studiul mai arata ca elevii romani sunt cel mai putin motivati dintre copiii care au luat parte la cercetare, la mare distanta de toti ceilalti.
- sa vedeti si graficul corespondent, este chiar dramatic pentru Romania!

Image
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Un subiect interesant !

Post by Gabriel_Wo »

Un adevar este acesta>actualele manuale scolare sunt o bataie de joc! Dupa ce sunt mari precum Ceasloavele si Pravilele bisericesti, care de abia un adult cu o constitutie sportiva le poate duce in spate, sunt concepute de toti idiotii si toate tolomacele. Unde sunt vechile manuale scolare si culegeri de probleme, asa comuniste cum erau ?!..acelea din anii 60..70, formulate de adevarati dascali si pedagogi..cunoscatorii stiu bine la ce ma refer! :wink: Doar teoremele geometrice antice si integralele lui Gauss, nu acum au fost scornite.. :roll:

Am 2 carti de istorie ramase mostenire de la tata, editate in anii 30, pe vremuri normale la cap, din acelea monarhice..sunt de format mic, contin sute !! de ilustratii litografiate, adevarate opere de arta, texte pe masura, ce le puteau intelege tot romanul. Adevarate bijuterii !

Acum ? :mrgreen:
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

marius_antonio
Posts: 41
Joined: 25 Feb 2010, 10:25

Re: Un subiect interesant !

Post by marius_antonio »

@Gabriel_Wo

http://www.contributors.ro/editorial/cu ... a-tampiti/" onclick="window.open(this.href);return false;

VTP
Posts: 369
Joined: 28 Nov 2008, 22:18

Re: Un subiect interesant !

Post by VTP »

Invatamantul! Da! Una din marile reusite ale democratiei!

Dar sunt multe, si, chiar mai grave!

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: Un subiect interesant !

Post by brighty »

Gabriel_Wo wrote: Unde sunt vechile manuale scolare si culegeri de probleme, asa comuniste cum erau ?!..acelea din anii 60..70, formulate de adevarati dascali si pedagogi..cunoscatorii stiu bine la ce ma refer! :wink: Doar teoremele geometrice antice si integralele lui Gauss, nu acum au fost scornite.. :roll:
Culegerile matematice de Ion Petrica... Holinger... Gazeta Matematica cu aparitie lunara... Mai era o culegere extrem de apreciata la V-VIII, cu coperte mov, foarte greu se gasea! Ce mai vremuri! :D
In sala de clasa era frig bocna iarna, dusumeaua de lemn traznea a motorina, stateam in banci ca pinguinii infofoliti cu pufoaicele, uneori ramaneam fara curent electric dar astea erau fleacuri pe langa demonstratiile de teoreme, avand aplicabilitate in probleme, ale profesorului la tabla, pe care il urmaream ca desprinsi din cotidianul de r...t.

Astazi... jmekerie neamule, s-a jmekerit scoleru', pana si pedagogul de scoala noua din scrierile lui Conu Iancu si-ar da doua palme, nauc, si ar fugi ingrozit la balamuc de i-ar vedea pe invataceii de acum! :mrgreen:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Un subiect interesant !

Post by momolo »

Eu am observat ca in majoritate sunt lipsiti de umor (nu inteleg, nu ii ajuta "procesorul") si nu cunosc multe cuvinte, adica au vocabular sarac, primitiv dar englezit! Fetele au tendinta sa se imbrace precum "fetele la produs pe trotuar" vazute noaptea la marginea orasului Milano. Insa ale noastre isi poarta hainele (de prostituata) cu mandria prostului care daca nu e si fudul, nu e prost destul. Nu ma mir ca multe sunt violate.
TV-ul indeasa in ei americanisme de rahat, emisiunile asazis umoristice si de distractie sunt vulgare, primitive si agresive. Dealtfel muzica indesata puberilor este satanica si distructiva. Si nu ma refer la rock-ul special cu aia imbracati in negru care grohaie pe chitara electrica, aia deja fac muzica culta la ora actuala! Eu ma refer ca ceea ce difuzeaza emtiviul si un post care se numeste "U", complet vomitiv! Modelul de femeie promovat fetitzelor de scoala este unul vulgar, de intretinuta a unui "barbat cu bani si masina", modelul unei "ventuze de portofel", a unei gonflabile vii.
Emisiunile TV educa, vrem sau nu vrem. Filmele pline de violenta gratuita, de dragul violentei, educa si astea intr-un fel. Jocurile pe PC sunt axate in special pe distrugere si bravada, incet, incet picura otrava in mintea copilului si puberului. Asta ajunge onanist si deviant in singuratatea dormitorului stand pe curul mare sa butoneze la PC. Parintii nu mai ajung sa comunice cu odraslele lor, in case exista lumi paralele. Parintii devin furnizori de bunuri intr-o lume exacerbat de materialista ale carei valori sunt intoarse cu susul in jos. In societatea romaneasca omul "este facut" de masina pe care o are, de gestul de a arunca pe masa cheile unui Jaguar facand senzatie in mijlocul unor urangutani primitivi ca si el. Acum nici un puber nu mai exista daca tat-su nu-i cumpara "smartfon", vezi in mainile primitivilor sofisticate mici masinarii creeate de niste popoare cu oameni marunti de rasa galbena, departe in Asia. Cu cat aceste mici masinarii sunt mai sofisticate, cu atat mai primitv este primatul care le butoneaza.
In ziua de azi nu mai vezi copii sa se joace pe strada sau maidan, nu mai vezi copii fericiti. Acum sunt cu totii insingurati, dusi cu masina si adusi de la scoala, vedem modelul asta in filmele americane, acum apar si seriale romanesti care preiau cliseele americanesti cum ar fi unul recent inceput pe HBO. Incet, incet, se induce in populatie un model de valori si de viata importat de la americani, atat ca aia au viata lor destul de diferita de filme in timp ce noi, popor de maimute coplesite, copiem prosteala lor din filmele la care ei se relaxeaza mancand floricele. Ciorile de la periferia lor devin modele pentru noi, manelele lor devin muzica culta la noi, mitocania lor idealizata in filme rupte de realitatea americana devine idealul de comportament pentru tineretul de aici care absoarbe nororiul si zoaiele ca un burete de spalat pe jos!
Vad grupuri de tineri cum pierd vremea si banii parintilor prin Mall-uri. Poti sa-i asculti ore in sir fara sa spuna nimic. De multe ma mir cum reusesc niste fiinte umane sa vorbeasca, sa consume timpul fara sa spuna sau sa faca defapt nimic?!
De aceea produselor invatamantului romanesc le spun, "pastai seci". Asta ne-au adus cei 23 de ani de "democratie" importata si consumata desi nu a fost comandata de nimeni. Problema noastra in 1989 era doar ca Nebunul nu ne mai dadea de mancare si nici caldura in calorifer!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: Un subiect interesant !

Post by brighty »

Total de acord cu ce spui.
Apropo de generatia asta tanara, ma uit ca inca de la varste fragede le indeasa in cap media, societatea si parintii astora mici cum e treaba cu branding-ul, ce sa poarte si ce nu daca vor sa fie cool, apreciati de gibonii din acelasi high class. Sa ii cumperi copilei de 4-5 ani produse roz branduite "Hello Kitty" este deja un indemn prematur la slefuire in pitziponceala, ca sa stie fata mai tarziu cum sta viata si sa-si dea mai gales ochii peste cap vrajind smardoiul cu bani multi! :twisted: Nu mai zic ca au ajuns plozii, scanand netul dupa trenduri sociale si auzind de la parinti una, alta, sa se laude intre ei la scoala, in clase mici chiar (I-IV!!!), cu "bogatiile" ce le detin acasa parintii lor, fiind o virtute sa fii bogat. La alegerea telefonului mobil pt tzanc, e deja o adevarata drama, boracul facand crize de isterie daca nu i se cumpara ceva cu brand in trend, nici macar orice fel de trend, ci unul care sa il situeze, dpdv al "bogatiei" sus, in admiratia "bogatilor" colegi de la scoala!!! E ceva de groaza... nu mai conteaza decat banul si iar banul, indiferent de provenienta... :x Si noi facem pe aici apologia culegerilor antice de probleme si a manualelor de istorie monarhiste :lol: :lol: :lol:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Un subiect interesant !

Post by momolo »

brighty wrote:mai conteaza decat banul si iar banul
asta e modelul societatii americane si este exportat peste tot in "lumea democrata". Intr-un fel ai mai dat un raspuns important la intrebarea ce ne-au adus cei 23 de ani de "democratie".
Vezi toate filmele americane, modul lor cu mare eficientza de a-si exporta sistemul de valori si cultura. Totul se invarte in jurul banului rege! Cu totii acolo alearga dupa bani, scopul suprem. Omul de rand este ca o mica rotita intr-o masinarie care functioneaza dupa sabloane prestabilite. La ora asta aproape ca vomit cand vad in filmele americane balurile de absolvire, "the prom", toate la fel, camera baiatului cu afise, toate la fel, cand vad cele doua sporturi ale lor, baseball si footbalul american, cand vad filme structurate pe cliseul parintelui care e prea ocupat cu serviciul si facutul de bani sa mai aiba timp de odrasla, sa mearga la serbarea fetitei unde micuta joaca ori in rol de piesa cu Isus si ieslea, ori in rol de mica balerina. Micuta dusa si adusa de la scoala in SUV, mutata dintr-o incapere pazita cu alarme electronice intr-o scoala pazita cu sarma ghimpata si paznici inarmati. Toate numai clisee, toti la fel, identici, li se intampla in viata lucruri identice, toti vor aceleasi lucruri, totul este inscris intr-o structura de sabloane care se repeta la infinit! Eu ma intreb, oare astora nu li se apleaca de aceste clisee ?! De exemplu filmele genul thriller unde vezi aceeasi eroi ciumegi si teribilisti la mintea unor puberi necopti dar bine inarmati si bine echipati, unde vezi aceleasi masini distruse cu pofta, aceleasi elicoptere, aceeasi actori in aceleasi roluri infint la fel incat incepi sa confunzi filmele in memorie. Oare astora nu li se apleaca de acelasi fel de mancare ?!...Sau poate le pune ceva in mancarea aia modificata genetic sa devina mai redusi mintal si mai docili?! ....Pai nu, doar ei au inventat "fast food"-ul cu aceleasi cateva feluri de mancare fabricata in serie identica. Idiotii astia au distrus defapt un gest care reprezinta baza civilizatiei umane de sute de mii de ani, de cand probabil eram maimute cazute din pom - adunatul membrilor unei familii, trib, comunitati in jurul mancarii, la inceput in jurul focului. Asta e defapt un puternic liant social, adunarea la masa in familie, in comunitate. Ori actuala civilizatie americana a distrus asta, i-a invatat pe toti sa manance pe fuga ca niste hiene singuratice, fiecare hiena in coltul ei singura infulecand repede mancare produsa in serie industriala, standardizata, tipizata, aceeasi azi, aceeasi maine. Cica peste jumatate din americani traiesc singuri in casa, multi conationali care traiesc acolo spun ca nu le bate nimeni in usa niciodata, cica poti sa traiesti 10 ani intr-o casa si nimeni nu-ti bate in usa inafara de postas si pizza comandata ! Familiile sunt dispersate in toate colturile continentului, fiecare cu treaba lui, singur si insingurat intr-o societate falsa a cliseelor, intr-o societate tip fast-food! Batranii sunt adunati in camine precum fiarele vechi la groapa de deseuri pana se sting si abia daca isi mai vad copiii ocupati in partea ailalta a continetului sa faca bani si sa plateasca rate la banca! Au dus pana si mitocania la nivel de moda si arta, vezi actori, vedete imbracati ca de pe garla, vai mama lor cat sunt de penibili, se duc sa spuna ceva la microfon si reusesc numai sa demonstreze cat sunt de simpli, mitocani si redusi! E un soi de parada, bravada, ia uite la mine cat sunt de mitocan si ghertoi ciumeg! O societate unde banul este totul si totul este banul. Asta e modelul pe care-l inghitim in regim de indopare urgenta! Si nu este un model tolerant cu alte modele ci unul acid care dizolva si inlocuieste tot! Si nu suntem o exceptie decat prin entuziasmul prin care deschidem gura mare sa introducem laturile lor in timp record ! Prin entuziasmul cu care ne distrugem tot ce ne reprezinta neamul si istoria, entuziasmul prin care ne vindem mostenirea strabunilor pentru un saculet cu cioburi colorate !
Asta ne-au adus cei 23 de ani de alienare "democratica" dupa alti peste 25 de descreierare tovaraseasca !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
RaimondAudio
Posts: 173
Joined: 24 Oct 2013, 16:21
Contact:

Re: Un subiect interesant !

Post by RaimondAudio »

Democratia in opinia mea e foarte buna si nu trebuie renuntat la ea in niciun caz. La noi problema e ca nu stim ce sa facem cu ea. Sunt romani, cativa, care stiu ce sa faca cu ea, dar sunt si multi care s-au trezit cu o scula in mana precum ciocanul si in loc sa-si faca o casa cu el isi da in cap sau in koaie. Democratia nu spune ca trebuie sa renuntam la bunul simt, la educatie, cultura, etc. Politicienii romani se fac vinovati de faptul ca nu au dat poporului manualul de functionare al democratiei. Ei trebuiau sa educe poporul.Comunismul avea reguli clare de functionare pe care le stiau toti, macar de frica. Democratia fara reguli de functionare se transforma in anarhie. Orice forma de guvernare a unei societati daca nu are reguli se transforma in anarhie. Democratia plus regulile sale corecte de functionare constitue un tot unitar logic care se numeste civilizatie.
yahoo messenger : RaimondAudio

VTP
Posts: 369
Joined: 28 Nov 2008, 22:18

Re: Un subiect interesant !

Post by VTP »

Problema noastra in 1989 era doar ca Nebunul nu ne mai dadea de mancare si nici caldura in calorifer.

E adevarat ca trebuia sa mai faci cate o coada cate o data! Gestionarii ajunsesera relatii de baza, dar sa nu exageram: atunci producea Gaiestiul congelatoare in draci, si, din 100 buc. aflate in tot atatea familii, nu gaseai unul care sa nu fie plin! Iar "glumetzii" care mieunau ca aveau cartela la paine, evita sa spuna ca luatul painii cu sacu' era o practica de hranire a porcilor, altfel ar fi ajuns toti diabetici de la mancatul portiei zilnice.
Sigur, erau si un procent de insi care nu s-au descurcat toata viata lor! "Democratia" actuala le prieste si mai putin!
Dealtfel, nu cred ca exista vreo oranduire, din toate cunoscute pana acum, care sa nu aiba racilele ei! Pana la urma, marea masa isi doreste ordine si respectarea regulilor din societate. Azi, cand institutiile statului au ajuns umbre a ceea ce au fost................!Despre ce democratie discutam???
Se spune ca in "comunism" nu am avut libertate si democratie, fara sa luam in consideratie o multime de factori. Astfel, realizarile a 23 de ani sunt relevante:
- o economie distrusa in procent covarsitor, atat industria cat si agricultura;
- somaj, exodul catre alte zone, si acesta discutabil si care a pus o anatema asupra imigrantilor, daca avem in vedere ca am exportat prostituate, proxeneti, capsunari, muncitori la negru, minoritari, infractori si un numar mult mai mic de "iobagi" pe campiile muncii pentru altii,( cu studii in diferite domenii solicitate de nevoile tarilor de destinatie);
- marirea discrepantelor intre marea masa cu existenta cenusie si cu un viitor ce da frisoane si cei care au devenit miliardari in valuta din devalizarea statului;
- o datorie externa sufoca viitorul generatiilor viitoare si a transformat suveranitatea statului intr-o gluma de prost gust.
Exodul populatiei si sporul devenit negativ a rezolvat si problema locuintelor: daca inainte de '89 se dadeau in folosinta peste 200.000 de locuinte anual, acum nu mai este nevoie! Chiar daca unora le-ar trebui locuinte, sunt destule goale: nu isi permit nici sa cumpere si nici sa inchirieze!
- ce sa mai spun de alimentatie: "comunismul" ne-a bagat pe gat salam cu soia (macar nu era modificata genetic!). Acum avem tot ce ne dorim (sau nu, dar asta primim): vegetale cu pesticide si insecticide, produse cu minimum 10 -15 E-uri in fiecare, alimente din schimbari de stocuri NATO, carnuri cu hormoni, etc. Vizitati sectia pediatrica de la Institutul Oncologic "Trestioreanu" (Fundeni), sau la Budimex, sa va faceti o idee de binefacerile "democratiei". Nu mai amintim de ce inseamna o internare si o interventie chirurgicala la un adult oarecare!

Ne-am dorit sa moara Nebunu'! Ni s-a implinit dorinta! Am capatat libertate si democratie! Si ce-am facut cu ea????

Si ce importanta mai are " politica damboviteana"????

@Raimond Audio,
Ma dezamagesti! Democratie! Manual de utilizare!!!! Asa - zisa "clasa politica" are alte tinte!!! In 23 de ani TOTI au fost la fel, fara exceptie! Nu au timp sa-ti redacteze un manual de utilizare si aplicare a democratiei!

User avatar
Obi Wan
Posts: 456
Joined: 21 Mar 2011, 15:03

Re: Un subiect interesant !

Post by Obi Wan »

Un flim extraordinar despre subiectul discutat in acest topic.

http://www.cinemagia.ro/filme/detachment-559909/
"Detachment" este o cronică de trei săptămâni din vieţile a câtorva profesori de liceu, administratori şi elevi, văzută prin ochii unui profesor suplinitor, Henry Barthes.
Henry se perindă din şcoală în şcoală, împărtăşind moduri de cunoaştere, dar niciodată nu a stat suficient de mult încât să formeze vreo urmă de ataşament. O profesie perfectă pentru cineva care caută să se ascundă la vedere. Într-o zi, Henry ajunge la următorul lui "punct de lucru". La intrarea lui în această şcoală, o lume secretă de emoţii este trezită în el de către trei femei. O fată pe nume Meredith, o colegă, dra.Madison şi o prostituată, pe nume Erika, căreia Henry i-a oferit adăpost, luând-o de pe străzi pentru o perioadă. Fiecare dintre aceste femei, asemenea lui Henry, sunt într-o luptă pe viaţă şi pe moarte de a găsi frumuseţea într-o lume aparent vicioasă şi lipsită de dragoste.

VTP
Posts: 369
Joined: 28 Nov 2008, 22:18

Re: Un subiect interesant !

Post by VTP »

Sigur, filmul o fi bun, dar ce legatura are cu 23 August???
Subiectul nu are nicio legatura cu tribulatiile unui profesorash de dincolo! Mai cititi-l odata!
Avem probleme mai serioase decat lupta dintre presedinte si premier!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Un subiect interesant !

Post by momolo »

VTP wrote:lupta dintre presedinte si premier!
sau lupta intre premier si presedinte. :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
RaimondAudio
Posts: 173
Joined: 24 Oct 2013, 16:21
Contact:

Re: Un subiect interesant !

Post by RaimondAudio »

Fiind o discutie libera :) imi permit un pic si eu sa "visez".... Eu totusi ma agatz de democratie si cred ca deocamdata este forma cea mai buna de exprimare civica. In ultimii ani am avut ocazia sa ajung de cateva ori in Paris si Viena. Stiu ca e putin fata de altii dintre noi care bat Europa asa cum va invart eu prin Bucuresti, dar chiar si asa am sesizat niste aspecte interesante. Prima data cand am ajuns in aceste orase am avut senzatia de... comunism, de ingradire. Mi s-a parut ciudat ca oamenii sunt destul de crispati, scortosi si fricosi sa nu incalce vreo regula. La Paris am fost dat afara dintr-un magazin fotografic pentru ca ma asezasem dupa omul care developa pozele si nu vazusem coada de afara. Initial mi s-a parut o ingradire a libertatii dar apoi am realizat ca in felul acesta se asigura intimitatea clientului. Deci, libertatea mea este atat de larga cat sa nu afecteze libertatea altui cetatean. La Viena lucrurile sunt si mai drastice, la prima vizita am avut senzatia ca e un fel de cazarma orasul, deja semana cu bolsevismul. Usor usor i-am inteles si am inceput sa gust din civilizatia lor. La intoarcere pe Baneasa tabloul era perfect: plin de colorati care spargeau seminte, taximetre parcate pe trotuare si pe spatile verzi, semne de orientare catre autobuze ioc, oamenii se deplasau haotic care incotro... Am calatorit in avion langa occidentali care veneau prima oara in Romania. Pe Baneasa la iesire din aeroport erau realmente socati si neputinciosi. Erau ca niste mielusei in jungla. Cred ca deja se gandeau daca ii poate lua avionul inapoi :lol: :lol: :lol:

Cineva trebuie sa "tipareasca" manualul de utilizare al democratiei. Nu pot s-o faca decat politicienii. Care politicieni ? :lol: Imposibil de spus acum dar cel mai probabil ca politicienii de la Bruxelles vor tipari chiar ei acest manual. Se si remarca faptul ca orice avans al Romaniei catre civilizatie este declansat si impus cu greu de cei de afara. Eu sper sa nu se lase pagubasi si sa forteze in continuare lucrurile. O unealta exceptionala a democratiei este internetul. Cred ca usor usor se dovedeste a fi cea mai mare inventie a omenirii. Internetul de masa n-are mai mult de 10 ani si deja schimba puternic mentalitati peste tot in lume.Ca orice scula poate fi folosita gresit, dar se vede clar ca internetul este cel mai bun propovaduitor al "religiei" numita democratie. Schimbarea mentalitatii intregii umanitati in doar cativa ani e fantastica. Poate e prima oara cand mentalitatea umana incepe sa recupereze din avansul pierdut cu tehnologia.

Mare atentie, traim vremuri de fierbere, lucrurile nu mai sunt linistite si asezate ca pe vremea comunismului. Treaba asta necesita un efort psihic de remodelare a gandirii destul de puternic. Daca n-ai capacitatea de adaptare la nou exista tendinta de a cauta repere fixe, repere cunoscute din trecut, de multe ori repere gresite. Trebuie sa invatam sa navigam prin viata pe terenuri miscatoare. Lamentatia in mod sigur nu duce catre nimic.
yahoo messenger : RaimondAudio

Post Reply