Lessloss Audio - cabluri de curent

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
Jaya
Posts: 141
Joined: 10 Apr 2009, 11:42
Location: Brasov

Lessloss Audio - cabluri de curent

Post by Jaya »

Vreau sa precizez de la inceput ca nu sunt vreun dealer sau cu vreun interes in legatura cu aceasta firma, ca sa evitam orice discutie inutila in acest sens, mai ales ca Lessloss Audio isi vand singuri produsele on-line, fara intermediul dealer-ilor.
Lessloss Audio este o mica firmulita din Lituania, creata de un tip cu idei interesante si inovatoare, pe nume Liudas Motekaitis (americanizat Louis Motek) si inca un tip electronist Vilmantas “Vil” Duda. Mai multe gasiti pe site-ul lor http://www.lessloss.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Sa incep cu inceputul. Am avut ocazia prin 2012 sa am acasa in teste un cablu de curent Lessloss 'DFPC Original' in perioada in care cautam cablurile potrivite, care sa sune cat mai bine cu electronicele mele, fara sa strice NIMIC in sunet. Testasem si avusesem in sistemul audio de-a lungul anilor destule cabluri de curent, de la destui producatori mai mult sau mai putini faimosi, incepand de la cateva zeci de euro cablul pana la peste 1500EUR, si desi cu unele obtinusem diverse imbunatatiri notabile la destule capitole, tot eram nemultumit, adica ce
reuseam sa echilibrez si sa imbunatatsesc, parca, ca un facut, altceva stricam. Exemplu: obtineam o rezolutie crescuta, si o dinamica desoebita, un control mai bun pe bass etc, dar in schimb timbrul instrumentelor se modifica si nu in bine etc etc. Sigur, asa cum bine stim, totul se bazeaza pe matching, dar totusi, nici un cablu, si in nici o combinatia nu m-a multumit pe deplin si cu advevarat niciodata. Asta, pana am dat din intamplare peste cablul celor de la Lessloss. In plus mentionez ca am avut si filtre de curent, pasive in special - si o sa vedeti mai incolo la ce concluzii am ajuns si in ceea ce le priveste. La fel, stim cu totii (sau poate doar unii), ca de la un anumit nivel in sus, curentul, calitatea lui si modul in care el ajunge la sculele noastre conteaza enorm in sunetul final (inclusiv circuitul electric incluzand aici si cablul pana la priza, priza, calitatea ei, siguranta din tablou, impamantarea, tabloul in sine - daca este analogic sau digital etc etc). Oricum nu vreau sa declansez o polemica pe zona asta, cine stie la ce ma refer, stie.
Revenind la cablul in speta, ca o prima impresie si descriere a ceea ce am auzit cand am introdus acest cablul de test in sistem: totul, la orice capitol, fara nici o exceptie
a fost mai bine decat cu orice cablu testat de mine si nu exagerez cand zic asta! Am uitat sa precizez ca pretul acestui cablu de 2m si cu mufe Shuko este de 595$ (ei lucreaza default cu dolari americani). Sigur, cumparand de la firma direct, ei mai au diverse politici de reducere, in functie de cantitate, lungime etc. Nu vreau sa folosesc cuvinte mari, sau sa scriu un 'cearceaf' cu acest topic (deja am scris destul de mult), ideea este urmatoarea: naturalete, realism, dinamica, timbre naturale (f.important pt mine), rezolutie dar fara a fi agresiva sau exagerata (naturala din nou - asta ar fi cuvantul cheie care descrie acest cablu), noise-ul scazut, soundstage mai bun etc. Repet, nu cred ca pot gasi un defect acestui cablu, sau ceva care sa ma deranjeze, ci doar o imbunatatire globala, generala care m-a facut sa decid schimbarea tuturor cablurilor mele cu acest model. Sigur, ati putea spune ca totul depinde de matching, ca poate pe alte scule si in alte combinatii nu vor mai fi la fel etc. Sa stiti ca am schimbat cateva scule din acel moment pana in prezent (preu, power), le-am testat si in alte sisteme, si intotdeauna au mers excelent oriunde le-am pus. Or fi si exceptii probabil, dar eu nu le-am gasit inca. In final s-a dovedit ne-necesar, ba chiar daunator filtrul destul de scump (pasiv) din acel moment, si tinand cont si de sfatul personal al lui producatorului (Louis Motek) am mers pe varianta cablului direct in priza cu cele mai bune rezultate din toate testele facute!
Ca o mentiune - am amici cu sisteme foarte scumpe si bune (ordinul 100.000 euro si chiar peste) care, dupa multe teste si experimente au mers tot pe cablurile acestei firme, dar variantele mai scumpe (in acest moment ei au 3 variante - DFPC Original cel mai ieftin, si peste el, Signature si Reference). Preturile celor din urma nu este mic, sarind de 1000EUR, dar primul model este un best-buy as zice eu, oferind o calitate pe care nu o gasesti in mod normal la cabluri de 2-3 ori pretul si poate si mai mult. Ideea este ca am inceput sa caut mai multe despre ei, despre produsele lor, am citit multe pareri si review-uri ale celor ce au cumparat si folosit cablurile lor, mi-a placut filozofia lui Louis Motek si astfel am decis achizitionarea primului cablu DFPC Original neriscand mare lucru (stiam deja cablul, plus ca au o politica de returnare in caz ca nu iti place etc). Schimbarile in bine sesizate atunci cand am avut acel cablu in teste s-au pastrat bineinteles (trecusera deja cateva luni intre cele 2 momente), confirmandu-mi inca o data ca nu ma insel. Am purtat chiar mai multe discutii personale cu Louis Motek via email, discutii interesante, in care am primit si sfaturi si pareri legate despre sistemul personal, optimizari, tweakuri si schimburi de experiente pe care el cu multa promititudine, deschidere si amabilitate mi le-a oferit de parca eram singurul lor client (asa a fost feelingul), astfel incat intr-un final am schimbat toate cablurile avute cu Lessloss DPFC Original obtinand o armonie si un echilibru in sunet pe care le cautam de mult si pe care sincer va spun nu le-am regasit cu nici un alt model de cablu (unele mult mai scumpe!) asa cum am mentionat. Pt. ca deja am scris f.mult, nu vreau s-o mai lungesc - ideea este ca pt mine a meritat si nu numai - avand amici care folosesc modelele lor de varf cu rezultate excelente in sisteme foarte scumpe. M-am decis sa va povestesc si voua experienta mea, pentru ca ma gandesc ca poate cineva va beneficia de ea, si tare mi-as fi dorit sa fi ajuns din prima aici, pt ca m-ar fi scutit de multi bani pierduti, timp si nervi.
De asemenea, si celelalte produse ale lor par interesante si mi-au atras atentia (interconecturile, cablul de boxe, si celelalte produse mai exotice si la marginea stiintei sa le zic - vezi blackbody-ul, firewall-ul, tunnel-bridge etc) care desi par doar niste gaselnite de marketing stiu ca sunt reale (una din persoanele cu un astfel de sistem de varf pe care le scunosc are si Firewall-ul cu rezultate f.bune, renuntand de asemenea la conditionatorul avut initial) si candva sper sa le pot testa in sistemul personal si chiar cumpara daca voi putea.

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Lessloss Audio - cabluri de curent

Post by hersorin »

Ai avut poate ocazia sa testezi si cablurile care se fac in Bucuresti la Hifi.... ? Sper ca ai inteles care .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

Jaya
Posts: 141
Joined: 10 Apr 2009, 11:42
Location: Brasov

Re: Lessloss Audio - cabluri de curent

Post by Jaya »

Nu, nu in sensul testarii lor si ce influenta au. Am auzit de ele, le-am si vazut, le-am 'auzit' in sistemul de acolo - in sensul ca erau prezente in sistemul care canta - dar scopul vizitei respective nu tinea de cabluri, deci nu am idee despre cum performeaza.

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Lessloss Audio - cabluri de curent

Post by hersorin »

Eram curios deoarece descrierea ta de mai sus am regasit-o in cablurile de la Hifi ... si crede-ma sunt muuuuult mai ieftine .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

Jaya
Posts: 141
Joined: 10 Apr 2009, 11:42
Location: Brasov

Re: Lessloss Audio - cabluri de curent

Post by Jaya »

Da, probabil or fi, nu stiu. Stii cumva daca acele cabluri de care spui sa si filtreze? Lessloss-urile au si aceasta 'proprietate'.

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Lessloss Audio - cabluri de curent

Post by hersorin »

Sunt simple sirme fara banane sau alte conexiuni .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

Post Reply