SOLO wrote: ↑01 Feb 2021, 19:08
Nemaiputand invada Romania, sovieticii nu mai aveau alta cale de a actiona decat prin incercarea de a dezmembra regimul lui Ceausescu din interior.
fara indoiala, nu puteau invada pe nimeni, abia aveau ce manca in URSS cu rafturi goale de perestroica. De aia s-a si dus sandramaua de rapa un an mai tarziu, de foame i-a apucat nationalismul pe toti acolo. Dupa aia degeaba au plans dupa imensa piata din URSS, s-au trezit fiecare in saracia lui nationalista. Si asa au dus-o cu totii si mai prost pentru ca lectia e simpla, unirea aduce bunastare, dezbinarea aduce saracie. Le-a folosit de zor nationalismul si mandria ca e vai mama lor pana in ziua de azi. Noi aici ne plangem de una de alta, insa nu vreau sa ma gandesc cum este intr-o fosta republica sovietica care acum e un stat de rahat uitat de lume. Sunt destule, nimeni nu stie de ele, vai mama lor! In frunte cu Republica Moldova, o adunatura de idioti care habar nu au ce vor, jumatate voteaza cu rusii si aia care se dau comunisti (dar sunt de fapt simpli banditi), jumatate ar vrea in vest, si mai putin vor in Romania, cam o treime si restul au emigrat si sterg babe la cur, fura si dorm pe sub poduri. Si toti plang dupa perioada sovietica, evident, aia care au apucat-o pana sa se imputa. Astia asa cum sunt de varza reflecta soarta celor care s-au spart din URSS. Care simplu, a dat faliment, spre norocul planetei! (URSS a avut la un moment dat 57% din PIB alocat inarmarii si armatei! Caz unic si halucinant!)
Probabil au influentat multe din deciziile proaste luate de acesta, in-asa fel incat poporul sa fie motivat sa participe la o eventuala "revolutie".
parerea mea, nu au influentat nimic din ce facea nebunul. Omul era dus cu pluta si nu mai asculta de nimeni, doar de Leana. Asta si l-a dus la WC-ul unde a fost mitraliat.
Mai conteaza ?
conteaza enorm. Suntem nu numai prezent, dar si trecut. Nu putem fugi de istorie. Eu vad o mare greseala in politica Romaniei dupa 1990, toata aceasta bipolaritate extremista, adica cu Russia am rupt-o complet si americanii sunt lumina absoluta ca au ajuns celebrii unii conducatori de aici cum lingeau clantele de la ambasada americana. In tara asta ard oamenii de vii in spitale insa in ultimii cativa ani am cumparat armament american de miliarde, numai sistemul Patriot am inteles ca costa vreo 4 miliarde, nu mai spun de avioanele F16 de muzeul tehnic cat costa asa luate la mana a doua de la portughezi si alte alea! Romania se caca jumatate intr-o gaura sapata in fundul curtii si bolnavii iau foc la ATI in miezul Bucurestiului dar are rachete Patriot si F16! Ca ne ataca rusii! Numai ca spun asta sunt categorisit tradator si mazeta sau idiotul util al lui Putin! Atat de mare e psihoza! Insa Russia ar fi fost o piata mare si buna sa mai vindem din rahaturile pe care Romania le produce ca in rest in lumea civilizata nu se uita nimeni la noi. Russia e aproape si e ieftina si inghite rahat daca esti prieten. Si banul e ban, drept dovada ca americanul ne-a taxat bine de tot insa are investitii ZERO in Romania. Uzina falimentara Ford nu se pune, e vai mama ei de fabrica si brand! Planeta pute de masini, nu mai au ce face cu ele, cica de zeci de ani pe planeta se produc cu 20% mai multe masini decat trebuie. In rest ce investitii americane avem noi aici sa-i doara pe licurici de noi daca maine ne ataca rusii si fac tabula rasa cu noi?!?! Crede cineva ca rablele F-16 sunt bune la ceva
daca isi pun rusii mintea cu noi?!...Da, sunt bune de tinta! Si pe rachetele alea mizam prea mult. E stupida toata povestea, diferentele de putere sunt enorme, grotesti, cu ce profitam noi ca ne-am luat cacaturile astea de arme?!?! Pai cu nimic! Pentru ca politica externa a Romaniei este in genunchi, suntem ZERO! Chiar si in UE umblam cu miloaga! E nasol sa vezi din primul rand cum suntem noi priviti si tratati, cam cum ne tratam la randul nostru tiganii care ne scurma prin gunoi. Cu ce ne-au ajutat fiarele militare?!?! Sa nu mai avem niste bani cu care se puteau face lucruri folositoare insotite de o politica externa desteapta si isteata care sa faca mielul bland sa suga la toate oile.
Dar ai nostri paranoici, fudui pe suferinta poporului amarat! Sugatori de clante!
Apropos, daca Romania are ceva de impartit asta e Ukraina si nu Russia (exceptand tezaurul care e poveste veche, veche). Acum de exemplu vedem ca mancatorul ala de gulas de la Budapesta ia vaccin de la rusi si de la chinezi si evident de la UE unde i se da portia asigurata ca si noua. Noi fudui, primim cateva zeci de mii pe portie
doar de la UE (ca-s omologate!) in timp ce chinezii baga intr-un singur avion un milion de bucati si le trimit in Serbia si acum vrea si ungurul la fel!
Deci, istoria conteaza!
Ca daca am intelege-o nu am fi atat de prosti si fudui sa puta mereu a paguba la noi.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)