AUDIŢIE ÎN 3D

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
Schindler
Posts: 394
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

AUDIŢIE ÎN 3D

Post by Schindler »

A fost careva, sa ne lamureasca si pe noi ?
http://www.realitatea.net/o-noua-revolu ... ign=trkweb" onclick="window.open(this.href);return false;
"Stop hearing music. Start listening to it."

puf
Posts: 455
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: AUDIŢIE ÎN 3D

Post by puf »

Nu stiu ce este chestia asta cu 3D audio dar la video sunt in lucru proiecte cu ochelari VR(virtual reality) gen Oculus care vor permite sa vezi 360 grade in jur tot ce te inconjoara din mediu virtual nu doar un ecran frontal.
Sistemul sesizeaza cand intorci, misti capul si afiseaza o imagine in consecinta este ca si cum ai privi acum, real de jur imprejur.Altfel spus este ca si cum ai fi acolo, imaginea perceputa este capturata de camere care acopera 360 grade nu doar pe o directie.
Sistemul pare sa se bucure de interes mai mult decat simulacru de 3D actual ce se caracterizeaza prin ochelari ciudati si vedere tip acvariu.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15148
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: AUDIŢIE ÎN 3D

Post by momolo »

Nu am habar nici eu despre ce e vorba dar banui ca este banalul sunet surround pe care-l stim toti cu unica diferenta, probabil asazisa muzica (probabil electronica, sintetica) se compune (cica) surround de la bun inceput spre deosebire de muzica electronica clasica compusa in sistem stereo (toata breasla profesionista lucreaza stereo si dupa aceea o prelucreaza daca-i cazul in ceva surround - de aici poate noutatea, unii o fac multicanal de la bun inceput, desi nici lucrul asta nu mi se pare original).
E doar o banuiala dar nu vad ce alt "3D" s-ar putea inventa in audio inafara de ceea ce deja stim si deja e banal in zona surround (adica multi-amplificare, boxe de jur imprejur amplasate chiar si sferic daca-i nevoie si ne tine buzunarul, canale cate se doreste, etc, etc, chestiuni deja fumate).

Si am gasit asta:
http://thelionsbeat.com/what-we-do/" onclick="window.open(this.href);return false;
The Lions Beat is Romanian Record Label that specializes in releasing electronic dance music, … founded by most sought-after music producer, Mister Z! The approach to combining everything music related in one company has attracted several young professionals from the Romanian music industry who are all responsible for the music production, management, A&R, and publishing.The original focus of the label was on dance and club music but we are working on expanding and covering a wide music genre. All our creativity, vision, and ideas are focused on releasing talented artists and producing high quality music.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: AUDIŢIE ÎN 3D

Post by Gabriel_Wo »

Evident ca e scornita sa mai stoarca careva ceva bani de la pustii care nu stiu ce inseamna STEREO si de la parintii lor, care au uitat de sistemele 7 cu 1. Doar nu i o simti valvatoarea de par a Angelei Gheorghiu, drept pe fata.. :) Deci, o vrajeala !
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

Post Reply