Si probabil ca nu sintem singurii ...
nici vorba!

Ma alatur si eu!
Pot spune ca am citit de la voi lucruri pe care le traiesc si eu EXACT la fel !
CC_TM Nu renunta la magnetofon, pentru ca feeling-ul pe care il ai cand se invart rolele si se misca vu-metrele nu-l mai obtii cu nimic altceva
poate ca unii rad de noi, altii ne privesc ca pe niste nebuni ! Dar exact asa gandesc si eu.....
Inregistrarile si catalogarea de care vorbesti fac parte din farmecul acestui hobby
bine zis !
akaiofil Sa presupunem ca magul este cel puti un akai gx-635, deci un nivel calitatv audio mediu spre bun (aprecierea mea).
daca il pui la punct si bagi o banda buna, umileste o tona pe playere digitale ! Nu cred ca e mediu, e pur si simplu grozav!
oricit de bun fantastic, minunat ar fi magul, nu obtin un sunet mai bun decit originalul, in spetza nici un vinil pe care eu l-am pus pe banda nu a sunat la fel de bine ca si discul original
da, teoretic asa ar fi. Si asa ziceam si eu pe vremuri.
Insa, desi pare aberant, un CD tras pe banda......se aude mai bine!...Stiu, acum unii (care habar nu au despre ce vorbim noi) m-ar cataloga drept trancotar! Insa nu am ce face, pur si simplu un CD transferat pe banda, pe un mag si banda bune, suna mai bine! Asta e, nu am ce face!
LEKTOR Cine a trecut prin emotiile produse de inchiriatul de vinile peste noapte de la piloti sau marinari,apoi trasul lor pe mag in toiul noptii rugindu-te sa nu se intrerupa curentul - nu poate trece usor NUMAI la smekerii digitale !
cuvantul "NUMAI" e cheia!
Imi aduc aminte cum umblam noaptea cu taxiul si teancul de viniluri (grele!) ca sa le trag pana dimineata la 7 cand trebuiau predate inapoi ! Altfel plateam inca un purcoi de bani!
Costa aprox. 1200 lei inchiriatul pe pe juma' de zi, practic noaptea, iar asta insemna juma' dintr-un salariu mediu, bani foarte multi! Unii mergeau 12 zile in concediu pe banii astia! (conditii foarte bune, mai bune decat multe de azi platite cu sume halucinante). Asa ca era o SUMA ! Nu aveai voie sa ratezi ceva! Iar timpul se dovedea mereu insuficient. Zbura repede cand stateai in fatza VUmetrelor si platanului!

Si zbura al naibii de frumos!
Stateam toti cu inima cat un purice sa nu taie curentul! (ca puneam banii in 3 sau 2, sau 4. Mai multi deja era cu incurcareala).
Iar noaptea aveam curent mai bun.....adica mai urca tensiunea spre valoarea standart.
Pe vremea aia era belea si cu frecventa la retea. Masurata pe un Siemens avea mereu 48...49 Hz, niciodata 50, cateodata chiar si 46 Hz !
Cei cu maguri pe motor in 220Vac aveau probleme cu turatia. cei cu AKAI Gx4000D (o vreme si eu) aveam bucse facute din teflon cu diametrul mai mare pentru aducerea turatiei la un standart cat de cat! Le schimbam dupa ureche. Si nu greseam niciodata. Am azi benzi trase astfel, adica frecventa retea "ajustata" din bucsa de pe capstan, si sunt trase standart in turatie.
De ajutor erau magurile cu 3 motoare care aveau regulator de turatie si nu se blegeau de la frecventa retelei. Ele erau "etalonul".....si apropos' de asta, erau alte vremuri pentru aparatele audio! Nu ca azi cand orice chinezarie e aproape un unicat, adica nu seamana unul cu altul fiind facute de'anp_lea pe banda cu piese decalibrate. Sculele japoneze erau pur si simplu perfecte! Drept dovada ca unele sunt in parametrii si azi, dupa o viata de om!
Nu mai spun de emotia cu care puneai placa pe platan sa auzi prima oara ce-i pe ea ?! Sa te gandesti unde bagi piesele si in ce ordine ? Emotie pura!
Imi aduc aminte ca exact melodiile cele mai bune picau la sfarsitul benzii si stateam cu ochii fixati pe cotorul rolei sa vad daca intra sau nu ?! Altfel o reluam pe partea ailalta a benzii si o aveam astfel de doua ori.
Era si banda scumpa. ORWO in general, insa nici 175 lei nu era putin pentru 90 min. Daca faceam socoteala la urma cat ne costa.....iesea cam aiurea de mult. Insa nici nu aveai mare lucru ce sa faci cu banii pe timpurile alea!
Ce sa mai spun ca magurile si alte scule necesare nu erau usor de carat!
Tot cu taxiul le caram de colo, colo. In patura !

Ca sa nu se zgarie si sa stea calde.
De obicei mai mult iarna trageam teancurile de viniluri inchiriate pe noapte.
Cine le-a trait pe astea nu se mai "lecuieste" ! Dar zic eu, e o "boala" placuta!

Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.