ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by lordu73 »

Ma gindesc serios sa investesc intr-un accuphase E-260, ca inlocuitor al CA. Din pacate nu pot sa-l ascult, stie cineva daca se potriveste cu Tannoy DC6T SE ?
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by hersorin »

Faza cu potrivirea o vei sti doar tu dupa citeva zile de auditii dar ce ma mira pe mine este rationamentul tau .
Boxe de 1000 euro si amplificare de 5000 euro?
Eu personal as fi mers invers boxe de 5000 si amplificare de 1000.
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13987
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by momolo »

lordu73 wrote:Ma gindesc serios sa investesc intr-un accuphase E-260, ca inlocuitor al CA.
ce este "CA." ?!
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
hondaru
Posts: 314
Joined: 31 Oct 2010, 06:35
Location: La tara...
Contact:

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by hondaru »

Probabil Cambridge Audio?
◄◄ REW ► PLAY ▌▌PAUSE █▌STOP ►► FF
Daca nu ajungi sa te pierzi in muzica atunci muzica se pierde in sistemul tau

dhany
Posts: 62
Joined: 10 Nov 2008, 13:28

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by dhany »

De ce nu incerci niste boxe ProAc Response D20R?
Poti sa mergi direct cu amplificatorul tau,dupa ce il cumperi, in showroomurile din Bucuresti le asculti acolo sa iti faci o parere.
Daca ai boxele Tannoy ,vezi daca se poate sa le testezi cu amplificatorul Accuphase la tine acasa.

Modificat de Admin: ".. in Bucuresti sunt showroomuri audio, nu e nevoie de linkuri publicitare"

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13987
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by momolo »

Multumesc SOLO pentru interventie! (nu mi-ar fi placut sa fiu eu nevoit...).
dhany wrote:in showroomurile din Bucuresti
e plin Bucurestiul de show-room-uri pline de ProAC-uri toate! :lol:
dhany wrote:De ce nu incerci niste boxe ProAc Response D20R?
In primul rand, intrebarea dateaza din martie anul asta (vedem in profilul lui: Last visited:10 Mar 2014.....si ce racoare era atunci! :D ), si e cam tarziu, poate intre timp lordu73 a fost promovat din Lord la gradul de Baron sau a emigrat sau cine stie ce a mai patit ?!....
E cam penibil sa cauti posturi vechi numai ca sa bagi o mica "promotie". Poate merg greu vanzarile de cand cu atata crestere economica, dar pe caldura asta e cam aiurea genul asta de promovare.

Omul a intrebat daca merita sa-si inlocuiasca "CA"-ul (Consiliul de Administratie presupus a fi Cancibridge Haudio) cu un Accuphase E-260 ( http://www.accuphase.com/model/e-260.html" onclick="window.open(this.href);return false; ) pentru niste Tannoy ( http://www.whathifi.com/tannoy/revoluti ... -se/review" onclick="window.open(this.href);return false; ). Se poate presupune ca respectivul chiar avea acele Tannoy la momentul intrebarii, caz in care ar trebui sa mergi (cu toata trupa) la domiciliul omului (daca-l gasesti) sa i le inlocuiesti cu ProAC-urile respective. Cam dificil, nu stiu daca merita miza !? :roll: Si poate are o nevasta greu de convins!

Pe de alta parte, respectivele boxe pe care le recomanzi ( http://www.proac-loudspeakers.com/html_ ... sponseD20R" onclick="window.open(this.href);return false; ) costa minim 165 bulioane vechi la "gramada de show-room-uri din Bucuresti" (tocmai am vazut unul si la mine prin spatele pietei) care, toate vand ProAC! :lol:

Problema pe care o vad cu boxele recomandate de tine sta cam asa:

1. au 88,5dB (zic ei liniar) la 1W/1m. Deci sensibilitate foarte mica, mi se pare evident ca boxele ResponseD20R necesita puteri mari si/sau amplificatoare capabile de sarcini dificile (ca sa nu mai spun cat e de dificil de aliniat un tweeter ribbon cu un difuzor conventional, in cazul nostru un mid-bass cu membrana din fibra de sticla, presupun chiar grea, deci cam invers cum ar trebui de cautat pereche la un ribbon rapid si usor pentru care fara sa ezit as incepe cu membrana din hartie). Insa din pacate Accu E-260 care este evoluat din Accu E-213 si in opinia mea e acelasi amplificator (ce naiba sa schimbe astia la un amplif bun care functioneaza ok ?!) nu este din specia "aparat de sudura" avand insa alte calitati (de exemplu rafinament si muzicalitate foarte ok pentru un solid state executat decent si onest ca pe vremurile bune). Mai pe scurt, ca le stiu, Accu E-260 nu are ce cauta cu boxele astea (ProAC) din multe motive, incapacitate de a le conduce corect, nepotrivire tonala. Insa cu Tannoy ar putea sa se potriveasca, tonal mi se par multe potriviri intre unele modele Accuphase si unele modele Tannoy (ca stil de sound), dar nu stiu in speta daca cele citate de Lord-ul respectiv se pupa sau nu si de aceea nu am raspuns... asta primavara.

2. am vazut ca la alt post al unui alt forumist si culmea, tot vechi (tot de prin martie :roll: ) ai recomandat un alt amplificator (vandut de "multii dealeri din Bucuresti", intamplator de fix acelasi dealer care vinde si ProAC... de aceea s-a luat de tine SOLO si pe buna dreptate!).
Omul acela intreba de o trancota Yamaha (adica un vintage ieftin) si tu ii recomanzi un amplificator care costa cat o duba plina cu trancote Yamaha (si poate includem si pretul dubei daca e veche si scoate fum!).

Ai frizat penibilul insa, totusi, daca-l prinzi pe Lord-ul la al carui post vechi discutam acum, cand mergeti cu "echipa" ar trebui sa-i inlocuiti nu numai boxele dar si amplificatorul (sau amplificatoarele daca si-a luat intre timp Accu 260 sau cine stie ce) ca asa se merita totusi efortul (ma gandeam sa fie profit, sa va scoateti macar banii de motorina :lol: ). Oricum, daca-l prinzi pe nefericit iti dau o veste buna, s-au mai ieftinit creditele la banca, in caz ca nu are cu ce plati minunatele scule care costa cat donatia de organe la Suceava, boxe de 165 bulioane (minim), adica boxe cu difuzor de 16cm (...pe banii astia! :shock: ) si micul amplif (sa nu zic....chinezarie... :roll: ) care intamplator se afla la promotie (la "multele show-room-uri din Bucuresti" :lol: ).
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

acustik
Posts: 384
Joined: 19 Oct 2011, 11:32

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by acustik »

lordu73 wrote:Ma gindesc serios sa investesc intr-un accuphase E-260, ca inlocuitor al CA. Din pacate nu pot sa-l ascult, stie cineva daca se potriveste cu Tannoy DC6T SE ?
Eu as incerca si boxe de la Focal . Focal Chorus chiar daca sunt entry level pe o amplificare de calitate pot face minuni, mai ales seria noua (adica fara "V" in coada) care sunt un real upgrade calitativ fata de seria precedenta. Binenteles daca budgetul permite seriile Opera sau Utopia de la Focal ar fi ideale. Oricum daca ai ocazia sa le asculti imperecheate cu Accuphase (si o sursa decenta) ceva imi spune ca o sa ramai foarte placut impresionat. :mrgreen:
Exista un citat grozav al poetului Hafiz, el a spus: “Chiar si dupa tot acest timp, Soarele niciodata nu ii spune Pamantului: Imi esti dator”. Doar gandeste-te ce poate face o iubire ca aceasta! “Ilumineaza” o lume intreaga!(Dr.Wayne Dyer - Schimbarea)

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by lordu73 »

Intr-adevar, am deja boxele si vreau sa le pastrez. Pe mine au reusit sa ma impresioneze atit prin sunet cit si prin design. Ma gindeam sa inlocuiesc ampliful Cambridge Audio 651A. Am ascultat si un Naim Nait 5s de la un prieten, dar nu am sesizat diferente notabile intre cele doua, poate Naim e un pic mai bun la bas, dar nu straluceste.
Multumesc pentru raspunsuri.
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by lordu73 »

Mi-am mutat preferintele de la E-260 la E-560, il gasesc la 6000 EUR
Vreo parere, vreun sfat ?

Merci !
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 925
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by remoteviewer1 »

Cel mai bun, baga mare!
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1751
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by SOLO »

:-) ia-l !
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
doru
Posts: 248
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by doru »

Lordule (probabil ca acum esti print si ai capatat mostenirea), nu te lua domnule dupa astia, ca face misto de tine.
Fii putin mai explicit, cu ce sfaturi, pareri te putem ajuta? Daca merge Accuphase-le ala cu Tannoy-urile? Pai, de unde sa stim noi? Daca ai sesizat singur diferentele putin notabile dintre CA si Naim, mergi inainte, fii increzator in propriile pareri! Daca maine o sa gasesti in piata Accuphasele ala marele E600, si-ti schimbi preferintele? Urmeaza-ti drumul haudiofil, nu te mai lua dupa altii! Invidiosilor!
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by lordu73 »

Mi-ati fost de un real folos, multumesc !!!
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by lordu73 »

doru wrote: Fii putin mai explicit, cu ce sfaturi, pareri te putem ajuta? Daca merge Accuphase-le ala cu Tannoy-urile? Pai, de unde sa stim noi?
Da, in principiu asta era intrebarea. Am presupus ca stiti din experienta sau macar din "fler"
Si sincer mai asteptam sa-mi ziceti si mie daca l-ati vazut undeva mai ieftin.

@solo @remoteviewer1
Imi place ca nu ne desmintim ca popor, ne place mistocareala ceva de speriat ....
Ne face sa ne simtim mai destepti un pic, nu-i asa ? :D
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1751
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by SOLO »

lordu73 wrote:
doru wrote: Fii putin mai explicit, cu ce sfaturi, pareri te putem ajuta? Daca merge Accuphase-le ala cu Tannoy-urile? Pai, de unde sa stim noi?
Da, in principiu asta era intrebarea. Am presupus ca stiti din experienta sau macar din "fler"
Si sincer mai asteptam sa-mi ziceti si mie daca l-ati vazut undeva mai ieftin.

@solo @remoteviewer1
Imi place ca nu ne desmintim ca popor, ne place mistocareala ceva de speriat ....
Ne face sa ne simtim mai destepti un pic, nu-i asa ? :D
Eu imi cer scuze in public.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

Post Reply