ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by hersorin »

Recunosc ca imi plac foarte mult si ca aspect si ca sunet . Au si ele nebunia lor , in primul rind vor amplificatoare extrem de puternice . Sunt extrem de neutre si cu electronice neutre vor avea un sunet plictisitor. Trebuie ceva sa incalzeasca si sa ingrase sunetul (pentru gustul meu) .
Au deja citiva ani si nu le-as inlocui cu nimic sub 10k euro .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by lordu73 »

Alte optiuni , Focal 1028Be , pro ac k6 ?!?

Citez:

Had an Accuphase 213 for years. Absolutely loved it. Heard a couple of the Luxman alternatives, they were very good but for me the Accuphase always edged it. The 250/350 are stunning amps, notably better than the 213. All are pretty much bombproof and mine never gave me a moment's cause for concern, in 5 years hard use. Something wonderful happens when you use them with Focal loudspeakers (I had 1028Bes). I suspect it's because Focal crossovers are optimised for phase coherence, too.
I'd have another without hesitation, if I were in the market for that sort of amp. Pricey, but worth it.


I use the Accuphase E-560 integrated into ProAc K6 speakers. Fantastic amp, very powerful even though it's rated at just 30wpc. Hugely detailed sound - not necessarily warm but full-bodied; great partner for the K6's ribbon tweeter.


Bani sa fie ....
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13973
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by momolo »

hersorin wrote:Recunosc ca imi plac foarte mult si ca aspect si ca sunet . Au si ele nebunia lor , in primul rind vor amplificatoare extrem de puternice . Sunt extrem de neutre si cu electronice neutre vor avea un sunet plictisitor. Trebuie ceva sa incalzeasca si sa ingrase sunetul (pentru gustul meu) .
cand ai scris prima oara pe forum ti-am spus si te-ai sucarit probabil.
Totusi, un sfat de la mine, tine cont ca ceea ce auzi din boxe si amplificare este sursa. Are si asta importanta ei intr-un sistem audio.

lordu73, sa-ti stapanesti sanatos noua jucarie! Foarte dragut integratul asta. Pana la urma ai ales calea de mijloc intre 213 si 560 :D Orice ai fi ales dintre astea era ok din punctul meu de vedere.
Acum ca ai amplificarea iti este mai simplu, il pui in portbagaj si te duci sa asculti boxe cand ai bani de boxe si neaparat boxele de care ai bani! :D Daca asculti unele mai scumpe esti in pericol! :D
Poate ca ar trebui sa ai si o sursa decenta, adica sa ai ce baga in ampliful ala, chiar si cu dotarea actuala.
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by lordu73 »

hersorin wrote:Recunosc ca imi plac foarte mult si ca aspect si ca sunet . Au si ele nebunia lor , in primul rind vor amplificatoare extrem de puternice . Sunt extrem de neutre si cu electronice neutre vor avea un sunet plictisitor. Trebuie ceva sa incalzeasca si sa ingrase sunetul (pentru gustul meu) .


Din pacate observ ca Pioneer au impedanta 4 Ohm si eu tocmai ce am achizitionat un amplif in clasa AB care cred ca nu functioneaza bine la cei 4 sau mai putini Ohmi, deci mai caut......
momolo wrote:lordu73, sa-ti stapanesti sanatos noua jucarie! Foarte dragut integratul asta. Pana la urma ai ales calea de mijloc intre 213 si 560 :D Orice ai fi ales dintre astea era ok din punctul meu de vedere.
Multumesc pentru urare!!!
Dar se vede treaba ca 560-ul ar fi fost cel putin mai versatil decit 360-ul. Cu 360 sint obligat sa gasesc boxe de 8 Ohm :?
La asta nu m-am mai gindit....
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13973
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by momolo »

lordu73 wrote:Multumesc pentru urare!!!
Dar se vede treaba ca 560-ul ar fi fost cel putin mai versatil decit 360-ul. Cu 360 sint obligat sa gasesc boxe de 8 Ohm
La asta nu m-am mai gindit....
Te afli intr-o eroare. E bine totusi sa citesti prospectul si bine totusi sa ai unele notiuni macar elementare tehnice.
Uite aici:
http://www.accuphase.com/cat/e-360_e.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Ampliful tau (E 360) merge si pe 4 ohmi. Toate amplificatoarele produse de Accuphase functioneaza pe 4 ohmi. Ca o particularitate, Accu da date tehnice la unele modele chiar si pentru 2 ohmi.

Deci, poti pune orice fel de boxe la acel integrat, inclusiv boxe de 4 ohmi. Chiar ai avea un avantaj la putere.

Insa daca discutam de acele Pioneer, nu cred ca acest integrat ar fi suficient sa le duca. Dealtfel exista si o diferenta consistenta de pret, alea sunt intr-o categorie mai de sus.
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by lordu73 »

Am studiat http://www.accuphase.com/cat/e-360_e.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; din scoarta in scoarta, si tocmai de aceea cred ca nu s-ar potrivi.

Ca poate merge, nu neg, dar nu se stie cum.......
De ex, suntem toti de acord ca niste sirme banale influenteaza sunetul, si sintem atenti pina la extrem la ce sirme folosim, mie mi se pare foarte ciudat sa iau macar in calcul niste boxe de 4 Ohm, cind ampliful e facut pentru 8.

Printre altele :

High class 100 W/channel (8 ohms) integrated amplifier - citat chiar din descrierea acestuia
si
THD 005% from 4 to 16 Ohm , 20-20,000 Hz - centrat deci pe 8 Ohmi
sau
Load Impedance 4 - 16 ohms - din nou in jurul a 8 Ohm

Nu pot sa nu observ ca ampliful este proiectat sa conduca boxe de 8 Ohm si vad un semnal de alarma in sentinte de genul significantly enhances drive capability of low-impedance loads

As merge pe 4 Ohm (si tot cu ezitari) daca as avea E560 in clasa A, unde altfel sta treaba, sint macar amintite, luate in calcul ca probabile impedante de 2, ba chiar si 1 Ohm si unde THD arata asa:
●Total Harmonic Distortion (both channels operating simultaneously, 20 - 20,000 Hz)
0.05% 2-ohm load
0.03% 4 to 16 ohm load



Si nu inteleg nici de ce un amplif de 100W/8Ohm cu feedback de curent nu ar putea conduce boxele alea.

Nu ma pricep la electronica sau audio, e adevarat.
De aceea, pentru lamurire, va intreb: are cineva boxe de 4 Ohm in sistem? Pe ce amplificator?
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13973
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by momolo »

lordu73 wrote:Nu pot sa nu observ ca ampliful este proiectat sa conduca boxe de 8 Ohm si vad un semnal de alarma in sentinte de genul significantly enhances drive capability of low-impedance loads
lordu73 wrote:Nu ma pricep la electronica sau audio, e adevarat.
Observ .....ca nu numai.... :roll:
Dar tu ti neaparat sa furnizezi argumentele trollilor urinatori care spun ca haudiofilul e analfabet tehnic si se inchina la aparate ca la voodoo ?!

Poti pune linistit orice boxa de 4 ohmi, va fi chiar mai bine deoarece ai la dispozitie puterea maxima a amplificatorului.
lordu73 wrote:Si nu inteleg nici de ce un amplif de 100W/8Ohm cu feedback de curent nu ar putea conduce boxele alea.
o sa-ti raspund dupa ce treci de primul hop (daca reusesti) si iti petreci urmatorii ani frecand la scule si boxe. Desi dupa o vreme iti vei raspunde singur.

PS - fara indoiala, daca legi integratul tau la boxele alea se va auzi ca canta. Dealtfel mai era cineva necunoscut pe forumuri (care a disparut de cum a aparut) si care amplifica o pereche Triangle Quatuor cu un mic integrat de vreo 1000 euro dar care avea sute de wati si el citise ca boxele cu pricina merg de la 30W in sus :lol: . Dupa scurt timp incepuse sa puna intrebari.... :lol: :lol: :lol: (nu ma refer la un bun prieten care are acelasi tip de boxe)
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by lordu73 »

momolo wrote:
lordu73 wrote:Nu pot sa nu observ ca ampliful este proiectat sa conduca boxe de 8 Ohm si vad un semnal de alarma in sentinte de genul significantly enhances drive capability of low-impedance loads
lordu73 wrote:Nu ma pricep la electronica sau audio, e adevarat.


Observ .....ca nu numai.... :roll:
Dar tu ti neaparat sa furnizezi argumentele trollilor urinatori care spun ca haudiofilul e analfabet tehnic si se inchina la aparate ca la voodoo ?!
Nu stiu ce ai vrut sa zici cu asta.Avem troli pe-aici ?
Nu cred ca intereseaza pe cineva daca eu sint analfabet tehnic sau nu. De fapt as putea spune ca in job-ul meu sint considerat o persoana chiar foarte tehnica, dar repet, nu cred formatiunea mea profesionala e de vreun interes aici ....
momolo wrote: Poti pune linistit orice boxa de 4 ohmi, va fi chiar mai bine deoarece ai la dispozitie puterea maxima a amplificatorului.
Nu ma intereseaza puterea, ci functionarea in parametrii pentru care a fost proiectat. Am observat ca THD creste cu scaderea excesiva a impedantei si ma intrebam daca o fi bine sau nu ??? Am facut o observatie simpla, care tine mai mult de bun simt decit de tehnica, cum ca 4 nu e la mijlocul intervalului 4-16

momolo wrote:
lordu73 wrote:Si nu inteleg nici de ce un amplif de 100W/8Ohm cu feedback de curent nu ar putea conduce boxele alea.
o sa-ti raspund dupa ce treci de primul hop (daca reusesti) si iti petreci urmatorii ani frecand la scule si boxe. Desi dupa o vreme iti vei raspunde singur.

PS - fara indoiala, daca legi integratul tau la boxele alea se va auzi ca canta. Dealtfel mai era cineva necunoscut pe forumuri (care a disparut de cum a aparut) si care amplifica o pereche Triangle Quatuor cu un mic integrat de vreo 1000 euro dar care avea sute de wati si el citise ca boxele cu pricina merg de la 30W in sus :lol: . Dupa scurt timp incepuse sa puna intrebari.... :lol: :lol: :lol: (nu ma refer la un bun prieten care are acelasi tip de boxe)
OK, se pare ca treaba cu alesul boxelor nu e usoara, intr-adevar... daca nici 140W/4Ohm nu sunt suficienti, atunci e de rau......
Sau altfel spus, daca nici un amplificator de 4-6k de la o firma care isi respecta cit de cit standardele nu poate amplifica niste boxe de 8k care au totusi 89db atunci deja nu ma mai pot orienta dupa nimic, nu ?
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by hersorin »

Boxele mele au fost lansate pe amplificare Bel Canto de 1000 W deci enorm . Eu cind le-am luat le-am testat pe un stift de 200 euro si tot mi-au placut (era si normal erau de 3 ori mai scumpe fata de ce aveam). Acasa le-am amplificat cu 240 W iar acum cu Unico 200 cu peste 500 W cinte absolut superb, deci cu cit le-am dat mai mult cu atit au cintat mai bine . Acum basul este foarte controlat , sunetul s-a deschis mai mult , a devenit mai mare si mult mai natural .
Sfatul meu este sa asculti mai multe marci pina sa cumperi , nu stii de unde vine surpriza. Eu nici nu stiam ca exista aceste boxe, a fost dragoste la prima vedere-ascultare .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by hersorin »

momolo wrote:cand ai scris prima oara pe forum ti-am spus si te-ai sucarit probabil.
Iti dai seama ca m-am sucarit , am dat o suma frumusica pe ele , imi placeau absolut din toate punctele de vedere si pac cineva sare si le improasca cu rahat .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13973
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by momolo »

lordu73, tot ce-ti pot spune ca sa nu te sifonezi este ca te afli nu intr-o singura eroare ci in mai multe erori. Si din pacate judecand (in opinia mea, bineinteles, vorbesc intotdeauna doar din punctul meu de vedere) ce ai scris mai sus imi sugereaza faptul ca te afli undeva departe de posibilitatea de a intelege ce ti-as putea explica acum. Dealtfel, daca ai fi citit macar acest forum ai fi perceput macar ceea ce am vrut sa-ti sugerez si ceea ce acum, imi este clar, nu mai are rost sa spun. Te rog nu te supara pe mine, insa consider ca a continua discutia este inutil.

Si ca sa-ti dau un hint:
- declari ca nu te pricepi la electronica.
- insa tragi diverse "concluzii" si "analize" pentru care ar trebui totusi sa te pricepi la electronica.
- manualul acela PDF este mai mult marketing decat un manual tehnic. Cu toate astea scrie clar si negru pe alb ca amplificatorul functioneaza si la 4 ohmi. Daca ar merge numai de la 8 ohmi in sus ar fi scris chiar si pe tabla din spatele aparatului ca pleaca de la 8 ohmi.
- ingrijorarile si presupunerile tale in legatura cu THD si
lordu73 wrote:Am facut o observatie simpla, care tine mai mult de bun simt decit de tehnica, cum ca 4 nu e la mijlocul intervalului 4-16
sunt perfect inutile la modul practic deoarece altele ar putea fi problemele si oricum realitatea e mult mai complicata.
- fara dubiu, orice amplificare amplifica absolut orice boxa indiferent de ceea ce scrie prin prospecte. Problema este si cum amplifica, problema unora de pe acest forum fiind calitatea audio. In cazul asta unii ne-am obisnuit sa spunem simplu si atehnic, "nu duce" sau "duce" boxele. Intelesul multor afirmatii audiofile spuse intre cei pasionati de acest hobby nu este mot a mot. De multe ori intelesul este invers celui conventional. Dar pentru asta trebuie intai de toate o anume "educatie" care se face in primul rand practic, adica punand mana (pe scule si pe carte) dar si prin relationare cu prieteni care au experienta. Si eu ca si altii am invatat de la altii (si fara orgoliu). Primul lucru care trebuie invatat este dezbararea de prejudecati si idei fixe, inclusiv cele tehnice sau mai bine spus "tehnice".
- am trecut si eu o data demult prin diverse etape. De exemplu prin anii '80 imi era simplu sa clasific sculele, amplificatoarele, ma uitam in prospect si citeam care are THD-ul mai mic si ala cu mai multe zerouri dupa virgula era cel mai bun. Unii isi faceau probleme de wati, intrebau daca un amplif de 30w duce boxe de 100w, isi inchipuiau ca boxele prea puternice pot arde amplificarea precum arde becul din tavan o siguranta prea mica din tabloul electric. Problema noastra a mioriticilor este ca nu invatam sa... invatam. Unii nu stiu ca nu stiu. Astfel avand inteligenta nativa incep sa scormoneasca si ajung la concluzii uluitoare. Nu degeaba inaintasii nostrii precum Creanga si Caragiale au avut destul material pentru scrierile lor.
- e mult mai relaxant sa platesti pe altul care se pricepe sa faca o treaba la care nu te pricepi.
- eu am vrut doar sa te ajut. M-am prins de la bun inceput care iti este situatia (doar intuitiv deoarece nu te cunosc si defapt nu am nici o informatie inafara de ceea ce citesc aici) insa de data asta alti prieteni forumisti (de exemplu, doru) au avut mai mult fler decat mine.
- nu mi-o lua in nume de rau, te asigur ca ti-am raspuns cu tot respectul insa in acest moment imi este clar ca daca voi continua discutia e posibil sa ajungem la o stare conflictuala. Si nu doresc, imi dau seama ca e inutil. Vei invata singur dupa ce vei plati.

Iti urez sa te bucuri de noua scula si sa-ti gasesti tot ce-ti place! Eu am vrut doar sa te feresc sa incapi pe mana "vulpoilor" insa nu doresc sa ajut pe nimeni cu forta. Succesuri!
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13973
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by momolo »

hersorin wrote:Iti dai seama ca m-am sucarit , am dat o suma frumusica pe ele , imi placeau absolut din toate punctele de vedere si pac cineva sare si le improasca cu rahat .
ai o parere deformata despre ceea ce inseamna "improscarea cu noroi". Eu doar mi-am spus parerea atunci, si asa ca fapt divers sa sti pe viitor - prietenii adevarati iti spun si lucruri care sigur nu-ti vor place, doar prietenii falsi iti vor spune mereu numai ce-ti place.

Si apropos de "improscare" (ca tot veni vorba si e marota foarte veche pe forumurile mioritice), ar trebui sa nu ne mai substituim cu lucruri, suntem oameni, fiinte si nu obiecte. Calitatea noastra omeneasca nu este data de lucrurile pe care le avem in posesie. Crezi ca daca eu maine voi conduce un Mercedes din clasa de lux voi deveni deodata un om superior, mai bun, mai destept ?! Asa si cu sculele audio, daca posed nustiu ce scule scumpe nu inseamna ca automat sunt superior celor care sunt mai necajiti cu banii si nu au. Inseamna doar ca am posibilitatea sa inteleg ce inseamna o calitate superioara la niste scule audio, la o masina auto, etc, doar atat.

Eu unul de exemplu daca imi cumpar niste boxe sau o scula de care sunt incantat si vine unul cu mai multa experienta si-mi spune ca respectivele odoruri au anumite neajunsuri asa si pe dincolo, nu o iau ca "improscare cu noroi" si nici ca un atac la persoana sa-i sar aluia la beregata. Eventual caut curios sa inteleg despre ce e vorba pentru ca stiu, o data ca nu stiu si a doua oara ca nimic nu-i perfect, depinde de ochiul care priveste si de urechea care asculta.

Dar ma bucur ca pana la urma ai inteles despre ce e vorba. Eu stiam boxele astea, le auzisem si le facusem ca sa zic asa, "fisa audio" la mine in cap. Personal nu le consider boxe proaste insa sunt boxe dificile si au un caracter al soundului la care eu unul rezonez ceva mai putin...... sper ca nu am... improscat iarasi cu noroi ! :roll:
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by hersorin »

Nici o problema , totul e OK . Problema e ca gusturile difera foarte tare . De exemplu cumnatul cu Dali zice ca Pioneer au un sunet mai sters,moale pe cind alt cineva tot cu boxe bune a zis ca pentru el boxele sunt un pic agresive , stridente deci care ar fi concluzia ?
Din acest motiv ascult si daca imi place cumpar .
Oricum ai avut dreptate in mai toate privintele mai ales cu lampile si multumesc pentru sfaturile de pina acum .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by lordu73 »

MOMOLO, nu-mi dau seama se a vazut doru la mine, apoi ce ai vazut si tu ?!?
As vrea sa ma cunosc pe mine insumi macar 50% din cit pretinzi ca ma cunosti tu

Incerc sa gasesc o explicatie logica a faptului ca boxele alea nu se mai satura de putere.
Daca o stiai, o spuneai ACUM, nu peste "citiva ani"

Si acum ma incapatinez sa intreb retoric, chiar cu riscul de a creea conflicte:
Nu cumva impedanta scazuta a boxei o face dificil de condus de catre amplificatoare AB ?

Doru, ai incercat vreodata sa le amplifici cu clasa A?
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE E-260 / BOXE ?

Post by lordu73 »

momolo wrote:lordu73, Problema este si cum amplifica, problema unora de pe acest forum fiind calitatea audio. In cazul asta unii ne-am obisnuit sa spunem simplu si atehnic, "nu duce" sau "duce" boxele.
Momolo , eu voiam sa gasim impreuna explicatia. De ce "duce" sau de ce "nu duce" ?
Cred ca nici macar nu ai citit ce-am scris.
Si eu ma incapatinez sa cred ca exista o explicatie chiar daca nu o stim noi, si asta ar putea fi capacitatea scazuta a amplificatorului de a conduce sarcini mici (1-4 Ohm). Sau in alte cuvinte amplificator construit pentru alte impedante.
Daca ne pricepem la electronica putem confirma/infirma, daca nu ne pricepem mai putem spune din cind in cind cu mina pe inima ca n-avem habar de ce. Simplu, fara agitatie.
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

Post Reply