Boxe vintage KEF 104ab

A fost odata ca niciodata
Post Reply
gabi4155
Posts: 2
Joined: 06 Feb 2014, 23:15

Boxe vintage KEF 104ab

Post by gabi4155 »

As dori sa va retin atentia cu o rugaminte.
Am o pereche de boxe vintage KEF 104ab, cu 2 cai si radiator pasiv, iar amplificatorul (Marantz PM400) are aceeasi varsta, 35 ani.
Dupa parerea mea ele arata si suna bine dupa multi ani de folosinta normala, fara excese.
De curand am citit pe cateva forumuri faptul ca tweeterele racite cu ferofluid ca cele in cauza, isi schimba caracteristicile in timp datorita uscarii acestui lichid de racire si se recomanda reconditionarea sau inlocuirea lor (http://www.wilmslow-audio.co.uk/morel-c ... -500-p.asp" onclick="window.open(this.href);return false; si http://www.falconacoustics.co.uk/drive- ... eeter.html" onclick="window.open(this.href);return false;).
Tot pe forumuri am citit ca se recomanda inlocuirea vechilor condensatoare electrolitice de la filtre (care se zice ca ar iesi din parametri) cu unele noi, audiophile de tip MKP (http://www.falconacoustics.co.uk/kef-10 ... r-set.html" onclick="window.open(this.href);return false;).
Va rog daca cineva a facut asemenea modificari la boxe vintage as vrea sa stiu cu ce rezultate, daca este o schimbare mult in bine a sunetului, daca merita investitia avand in vedere varsta boxelor, cat si pretul ridicat al condensatoarelor MKP.
Ce sfaturi imi puteti da ?
Multumesc anticipat

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: Boxe vintage KEF 104ab

Post by comanr »

ai putea sa testezi condensatoarele cu un ESR-metru. personal cred ca daca sistemul se aude frumos si nu ai atenuari pe frecvente inalte, sunetul este plin, nu faci decat sa strici bunatate de sistem.

daca insa ai atenuare pe inalte/medii merita sa umbli in crossovere, de difuzoare nu m as atinge, mai ales ca un tweeter se simte imediat ca nu e in regula daca ai urechea antrenata.
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

acustik
Posts: 384
Joined: 19 Oct 2011, 11:32

Re: Boxe vintage KEF 104ab

Post by acustik »

Personal nu as schimba nimic la boxele acelea, poate doar condensatorii DAR clar tot cu acelasi tip de condensatori adica electrolitici si nu MKP-uri sau alte variante moderne si exotice. Nu e doar recomandarea mea ci si acelor de la KEF. De fapt, am mai scris pe forumuri cam ce experiente am avut eu cu inlocuirea vechilor electrolitici cu MKP-uri in boxe vintage, rezultatul fiind mediocru. Vad ca esti pe FalconAcoustic LTD, adica in locul cel mai bun ca sa gasesti exact aceeasi electrolitici de care ai avea nevoie pentru KEF-urile tale.Bafta. :mrgreen:
Exista un citat grozav al poetului Hafiz, el a spus: “Chiar si dupa tot acest timp, Soarele niciodata nu ii spune Pamantului: Imi esti dator”. Doar gandeste-te ce poate face o iubire ca aceasta! “Ilumineaza” o lume intreaga!(Dr.Wayne Dyer - Schimbarea)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15355
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Boxe vintage KEF 104ab

Post by momolo »

gabi4155, cine posteaza prima oara aici pe forum trebuie sa se prezinte in locul de dat "buna ziua" (si nu licuricescul "o zi buna" :x ):

viewtopic.php?f=9&t=11&start=255" onclick="window.open(this.href);return false;

In privinta intrebarii tale iti recomand sa citesti ce s-a scris aici pe forum, raspunsuri la intrebarile tale deja exista si sunt scrise abundent, numai sa cauti. Si eu am scris pe tema asta destul de mult, au fost altii inaintea ta care puneau aceleasi intrebari.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Post Reply