akaiofil wrote:Pe scurt, Deep Purple, cunoscuti, multe piese faine si foarte faine dar mie personal Child In Time mi se pare absolut geniala. Nu au mai scos ceva la fel, nici ei nici altii.
excelenta piesa; dar banuiesc eu ca nu stii
asta
(daca ai nedumeriri, citeste comentariile; desi nu mi-a venit sa cred si sa accept - pentru ca Deep Purple au facut o capodopera din aceasta piesa! - pana la urma mi-a placut si versiunea...
anterioara)
Nu simfonica ca acolo fiecare compozitie poarta ceva genial in felul ei
exact la fel se intampla si in muzica non-simfonica (vorbim de muzica, da? nu de tentativele comercializate)
Si nu doua sau mai multe piese per formatie/artist ci doar una pe care o considerati state of the art-ul

respectivului...
exclus; sa luam (cum altfel?) Pink Floyd - poti sa dezlipesti o piesa din albumele de geniu si de top (Wall, DSOTM - pe astea nu le contesta nimeni - WYWH, Final Cut - astea fiind considerate, uneori, mai in urma primelor; plus celelalte, din perioada cand Pink Floyd era Pink Floyd, nu trupa minus Waters); asta ar fi o slujba pentru iubitorii de hituri si de topuri, nu pentru cei ce iubesc (cu
adevarat, cu
disperare si
in cunostinta de cauza) muzica
Fireste ca aprecierile sint personale
extrem de adevarat, insa nu inainte de limita acelei
cunostinte de cauza
dar macar ma vor ajuta sa stiu pe ce si pe unde sa caut, inclusiv in muzica pe care poate nu am ascultat-o niciodata...
experimentezi? parerea mea ca acest fel de
invatatura se incadreaza in categoria darurilor: eu* am o bucurie (sa zicem ca mor dupa Pink Floyd, da?) care-mi taie rasuflarea, si vreau ca si tu* (prietenul meu) sa gusti din ea; ei bine, ca acest sistem sa poate functiona la randament maxim, e nevoie de doua conditii (trecand peste amanuntele obligatorii, cum ar fi capacitatea de a recepta muzica): eu sa tin la tine, si sa vreau
sa-ti dau si tie din bucuria mea, iar tu, la randul tau, sa ma respecti si sa ai incredere in mine si
sa primesti cu interes cadoul de la mine
altfel este publicitate, snobism, laudarosenie ori un simplu schimb de impresii
(bine, recunosc ca forumul este o cale optima spre cea mai pura imprietenire - suntem personaje cvasi-virtuale si putem sa intemeiem un canal de comunicare intre o minte si alta, sau intre un suflet si altul - fara a ne lasa influentati de hainele pe care le purtam, sau masinile care ne poarta, sau casele din care tastam. bine, asta este valabil pana la prima intalnire neaudiofila)
asa ca o sa ma iertati, dar nu pot sa vin cu o lista - sunt sigur ca n-ar fi completa, si nici nu sunt sigur ca as afisa-o la locul potrivit
*
eu,
tu - personaje fictive