Cele vechi atarna ceva mai greu si au doua iesiri, adica una de casti si una de linie. De obicei sug din 4 baterii AA(R6) si sug mult, kilaresc repede bateriile. Bune sunt si unele cu 2 baterii, din cate am observat Panasonic e un brand care a tinut cont de calitatea sunetului si bineinteles, SONY care a continuat sa dezvolte cand altii trecusera la chiftele.
Defapt pe la inceputul anilor 90 cand s-au raspandit, mai multe branduri de top au fabricat (in Japan) playere portabile foarte bune. De exemplu am si un Kenwood foarte bun, tot cu 4 baterii si evident, tot energofag dar frumos sunator.
Am observat ca mai tarziu, sa zicem cam dupa 1999, cand se laudau cu consumuri mici si mai ales cand au bagat si citire de mp3, sunetul s-a mai stricat. Dar nu e regula, defapt doar cateva firme au continuat sa tina la calitatea audio pana mai tarziu, Panasonic si Sony. Intr-un final au fabricat cu totii pocnitori in China. Eu discut despre cele facute in Japan.
Ma gandesc, poate o cauza a calitatii este alimentarea din baterii, curent continuu pur.
Poate si altii au incercat asa ceva.