catalinmetal fara suparare mie imi par dpdv optic aproape identice cu Sonus faber... la sonus ai sa vezi ceva similar insa la seria homage...
unde ai vazut tu aceste OPERA CALLAS ??!!
Eu stiu 99,999% ca nu le-ai vazut, pentru simplu motiv ca nu ai unde.
Astfel ca tu compari ce vezi in poze (si alea proaste) cu alte lucruri pe care le-ai vazut in realitate ??!!
Nu crezi ca intai trebuie sa le vezi pe
ambele in realitate si apoi sa-ti dai cu parerea ??!!
Iar eu iti pot spune ca am vazut IN REALITATE atat SONUS FABER cat si OPERA CALLAS. Dar aici ma refer la Opera.
aici ce am ascultat de la Opera
pai din cate stiu nu ai ascultat. Ai fost o data timp de o juma' de ora la dealerul local (eram de fatza), timp in care Opera Seconda au cantat 10 minute pe un amplif nepotrivit, bagate dupa o usa, asta in timp ce tu te invarteai in picioare si vorbeai de zor fara sa asculti o clipa. Inafara de faza aia, unde ai ascultat tu OPERA ?!
Te asigur ca daca iei o pereche de boxe din astea si le amplifici pe ceva nepotrivit sau de proasta calitate, poti spune instant ca suna ca niste tigai. Ori ele saracele suna ce le dai ! (si asta e valabil cu multe boxe, de la sute de branduri)
Daca le dai ra_at, asta si suna.
Si stiu pe cativa care si-au luat boxe dar nu le-a mai ramas banul pentru o amplificare de calitate (nu mai vorbim de sursa, ca daca nu o ai, tot ra_at amplifici!). Ori in conditiile astea nici macar unul care le are nu le poate aprecia just! Dar tu nu le ai si nici nu le-ai vazut....
ma bucura sa aud ca au progresat sensibil pe partea de joase (floorstanderele pe care le stiam eu aveau o evolutie palida dupa gusturile mele la acest capitol
eu totusi nu pricep cum iti dai tu cu pararea despre niste boxe pe care nu le-ai vazut si nici nu le-ai auzit ?!
Sau experienta aia te-a traumatizat in asa hal ?!
Cat priveste bubuiala, intradevar, poti dovedi o pereche de boxe bune cu un subwoofer SONY ! Asta in materie de BUBUIALA.
Dar daca vei reusi sa asculti mai mult decat vorbesti (si-ti tot dai cu parerea pe forumuri), o sa vina o vreme cand nu o sa-ti mai placa bubuiala.
Plus ca, daca ne-am referi la Opera Seconda (care sunt altceva, alta gama decat Callas care costa de trei ori, iar noi despre astea ar trebui sa discutam la acest topic), as vrea sa-mi spui ce boxe au basul mai corect
in banii aia ?! Ca eu nu prea am gasit....
cat priveste tonalitatea per ansamblu a modelelor mai vechi - nu ma pot pronunta - nu este deloc pe gustul meu, si repet, daca vizual seamana izbitor cu SF (oare cine o fi copiind de la cine) sonor sunt f diferite
inca o data te intreb, ce Opera ai ascultat tu ca sa-ti dai cu parerea ?!
Din cate stiu eu,
habar nu ai , nu ai ascultat si nici macar vazut, iar cat priveste Sonus Faber cu care tot faci "comparatii" (pe alea le-ai auzit si vazut), nu seamana nici macar la aspect. Evident ca nici la sunet, desi, culmea, tot cu difuzoare nordice sunt facute! Asta ca sa vada unii ca una sunt difuzoarele si alta e o incinta acustica!
Si nu seamana nici la preturi macar!
Uite, iti dau o tema de gandire, in 6500 euro, ce boxe poti cumpara de la Sonus Faber ? Imi poti da un link catre un model S.F. in banii astia ?! (
pentru ca cele la care m-am referit mai sus, atata costa).
Hai sa facem o comparatie teoretica, daca asta te roade. Si ca orice comparatie, trebuie sa plecam de la PRET, adica in aceeasi bani, ce cumperi de la unii si apoi de la altii, ambele branduri italienesti si evident, in concurenta cel putin pe piata lor interna.
Te astept cu precizarile:
- ce model Opera ai ascultat, cat timp, pe ce amplificare si cu ce sursa ?
- unde ai vazut tu aceste boxe Opera Callas despre care am scris eu mai sus ?
Concret, unde ?
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.