lucian adrian wrote:Interogatia dvs mi-a parut echivoca, calamburul incrucisat din postarile noastre m-a facut sa cred ca nu s-a inteles despre ce traductori e vorba si am completat redundant, se pare.
Pentru ca sunt la dvs "acasa" si atent la nuante trec cu eleganta peste ultima fraza.
nu vad unde as fi gresit ?! Si nici motivul pentru ca se te simti "atins ".
Te-am intrebat simplu ce boxe ai si ai eschivat sa raspunzi in timp ce-i dadeai inainte cu teoria teoriei. Mi s-ar fi parut normal, firesc sa fi spus de la bun inceput (ce boxe ai) cand te-ai pronuntat aici la acest subiect.
Daca te pronunti asupra unei probleme delicate cum e subiectul despre cabluri,
intrebarea despre boxe isi are rostul. Nu e nevoie sa detaliez de ce isi are rostul. Cine cunoaste despre subiect stie perfect de ce isi are rostul. Iar aceasta intrebare s-a mai pus si altora care nu s-au "atins" si nici nu au simtit nevoia sa "treaca cu eleganta mai departe".
Apropos, strict opinia mea (pentru ca nu pot discuta in numele altora), Magnat Quantum 1009 nu sunt incinte audio (poate "traductoare" sunt) ci
lazi cu difuzoare.
Iar in problema cablurilor as vrea sa punctez foarte clar - efectul IMPORTANT al cablurilor se aude chiar si pe scule FOARTE MODESTE, culmea, chiar si cele pe care le numesc "trancote vintage", culmea (pentru unii) chiar si pe trancote japoneze!
Numai sa vrei si auzi insa e necesar si un ingredient important, niste boxe de calitate (nu lazi cu difuzoare).
De aceea uimirea mea (si a altora pe care-i cunosc aici) este cu atat mai mare cand citim opinii vehemente sau "scaldatoare" debordand de o anume frustrare (de clasa).
Subiectul asta al cablurilor mi se pare dezarmant de simplu pentru cineva cu minim de interes sa afle adevarul. Cablurile nu sunt importante, sunt FOARTE importante. Fenomenul este cu atat mai uimitor cu cat exista situatia in care
aproape ca ajungi la concluzia ca un cablu e mai important decat.... aparatul! Evident, trebuie evitata orice exagerare. Si aici nu ma refer la exagerea de pret pentru cabluri (
asta e treaba fiecaruia daca doreste sau nu doreste sa plateasca. Si nimeni nu are nevoie sa fie jignit pentru asta!), ci ma refer la punerea cablului pe un piedestal mai sus decat altele mai importante. Evident mi se pare, (ca nu degeaba intreb ce intreb si nu sunt singurul care intreb!) aparatele si boxele sunt mai importante decat cablurile.
Insa fara cabluri bune si potrivite degeaba ai scule bune si potrivite. Cand vrem calitate
conteaza orice "amanunt" (doar in viziunea unora, amanunt), inclusiv.... sigurantele audiofile, ca sa fiu on-topic.
Eram sigur ca subiectul va fi precum o piatra in lac, adica va scoate crocodilii la suprafata.

"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)