LUXMAN 550 AX

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

LUXMAN 550 AX

Post by mik1976 »

Buna seara
Deschid un topic nou pentru un amplificator nou :-)
Acum catva timp discutam despre Luxman 550AII care intre timp s-a transformat in Luxman 550AX.
Este mai nou ( aprox 1 an vechime ) nu prea rodat .
Basul e controlat ceva mai bine avand in vedere sistemul meu format din :

Denon CDA2010AE
Spendor S3E
Cabluri interconect : Argint : mestereala mea
Cabluri boxe : cupru ohelbach ne ecranate
Priza : Taga Audio ( nu e mare chestie priza asta dar le alimentam dintr-un prelungitor chinezesc de 15 ron ma tortura psihologic imaginea :-) )
Amplificatorul: alimentat pe circuit nefiltrat
CD-player : alimentat pe circuitul filtrat

Am insa un lucru care ma supara la el : cand sting lumina am un pacanit in boxe.
Va rog daca are cineva experienta cu asa ceva sa imi destainuie si mie.

Auditii placute .

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13946
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by momolo »

Ce intrebi e mai mult ca o ghicitoare. Nu sunt destule date si cred ca ar fi greu de gasit explicatia chiar avand toate datele.
Ce ar putea sa fie, presupun - ceva legat de instalatia electrica, impamantare (daca exista si de ce fel este) in combinatie cu sculele si poate si cu acel... filtru (despre care nu ai spus nimic):
mik1976 wrote:CD-player : alimentat pe circuitul filtrat
Din cate mi-am dat seama, aceste integrate ss Luxman mi se pareau cam ciudate la impamantare; si desi au pin de pamant la IEC, mi s-au parut cumva fara impamantare sau foarte bine izolate.
Depinde si cum este facut playerul Denon din acest punct de vedere, impamantare (am vazut ca arata foarte fain la matze, cum suna Denonul asta?!). Poate combinatia dintre Luxman si Denon sa fie o cauza, legata de impamantare si mase.

Astfel, presupun, mai degraba e o problema de mase combinata cu instalatia electrica si poate acel "filtru" probabil de retea.

Dar ar mai fi suspecte si:
mik1976 wrote:Cabluri interconect : Argint : mestereala mea
depinde cat sunt de ecranate si ce radiatii sunt prin zona, inclusiv din aparatele audio si alte sarme de 230V de pe acolo.

Apropos, ce-ti trebuie ditamai porcul de amplificator pentru gagalicile alea de boxe?!?!
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by mik1976 »

Multumesc in primul rand pentru atentia acordata
Voi mai da detalii pe masura ce se cer.
Gagalicile vor zbura intr-o buna zii cu siguranta, referitor la amplificator are 20 W " clasa A " zice Luxman.
O intrebare Ce parere aveti am vazut pe mai multe site-uri sugerandu-se burn-in time la Luxman 300-400 h.
Pun aceasta pt. ca sunetul imi pare mai putin deschis ca la 550 AII care avea o varsta mai inaintata cam 3,5 ani ( sigur sarit de burn -in time) asta e mult mai nou dar sunetul e cumva mai sec chestie de gust poate e mai corect sau mai putin colorat
Referitor la instalatia electrica : e praf legata din cea de iluminat depinde cum apas comutatorul de lumina imi pacane si boxele mai tare sau mai incet .
CIUDAT ESTE CA AMPLIFURILE DINAINTE NU AVEAU ACEASTA PROBLEMA : SA FIE ACESTA MAI SENSIBIL ?
Referitor la DENON : suna binisor cred ca inregistrarile fac muzica totusi cu CD-uri bune suna binisor.
Filtrul acesta este :
http://www.taga-audio.com/catalog,produ ... rs_pf-1000" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13946
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by momolo »

the L-550AX incorporates the LECUA 1000 high precision electronically controlled attenuator, the latest ODNF 3.0A audio circuit and custom passive components as used in Luxman’s flagship C-1000f control amplifier and B-1000f mono power amplifier.

The LECUA 1000 attenuator is configured to electrically block electromagnetic (EMI) and radio frequency (RFI) interferences.
http://www.musicdirect.com/p-50371-luxm ... d-amp.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Poate ca asta e cauza (pe langa instalatia electrica improvizata).

Ar trebui sa testezi cum se aude si fara filtrul TAGA (care arata foarte bine, datele tehnice sunt foarte bune... dar eu nu l-as folosi la sistemul audio).
E posibil ca Denonul sa fie problema.
Oricum, e ceva legat de combinatia intre instalatia electrica, aparate, filtre de curent si mase/impamantare.

Un lucru imi este 99% sigur, aparatele nu au nimic, nu sunt de vina.

DENON-ul mi se pare foarte fain construit:
http://www.avland.co.uk/aasp/denon/0920 ... nallrg.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Dar nu are crac de impamantare la IEC. De aici avem o problema, ar fi bine ca nici Luxman-ul sa nu fie legat la pamant.

Este normal ca amplifurile dinainte sa nu aiba aceasta problema in conditiile in care sculele de acum au. Desi nu sunt defecte si nu au nici pe naiba.
Asa e cu instalatiile electrice, firele, conexiunile de masa, etc.
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: LUXMAN 550 AX

Post by LEKTOR »

Incearca urmatoarele miscari si observa zgomotul acela descris "plici"

- turn off orice sursa audio - cd player - lasa numai ampul on
- scoate cablurile de boxe din amp si asculta acel plici la casti - iesire din amp
- cind acel plici apare, se intimpla ceva la amp referitor la stand by lights - power led,etc
- muta ampul in alta camera - cu alta instalatie electrica
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by mik1976 »

Astazi am testat filtrul TAGA ce are 2 randuri de prize: Direct si filtrat
Am pus pe filtrat amplificatorul si a murit basul inaltele s-au domolit nu mai sunt ascutite o melodie cu SEAL mi-a placut dar Carpenters XRCD24 a palit.
Merg prin taga pentru ca are protectie la supratensiune, o parere despre aceasta ?
Referitor la impamantare nu am asa ceva trebuie sa pun in faza amplificatorul cu un prieten tot audiofil mai trecut prin problemele acestea decat mine :wink: .
Cum ar putea influenta :LECUA 1000 high precision electronically controlled attenuator aceasta problema ?
Va multumesc pentru bunavointa.
Am sa incerc sa aduc din alta priza curent cu un prelungitor ordinar dar zdravan hand made ampul cantareste cam 24 kg al am intr-o pozitie foarte incomoda.
Multumesc pentru idee LEKTOR.
Mi se pare foarte ciudat ca problema a aparut la acesta fara a fi aparut la 3 amplificatoare inaintea sa.
AII-ul al alimentam exact la fel doar cablul de power difera o sa al schimb pare mai gros un pic decat cel cu care a venit AX-ul ( nu prea pare original cablul) ampul este un open box desigur.
Ma gandeam sa folosesc niste cabluri de boxe ecranate.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1746
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: LUXMAN 550 AX

Post by SOLO »

Interesant, am aceeasi problema...
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: LUXMAN 550 AX

Post by comanr »

incearca sa faci urmatorul test, cu amplificatorul neconectat la nimic , doar la curent si boxe, incearca sa faci testul. daca nu ai pocnete, orienteaza te catre sursa, daca ai incearca sa introduci invers in priza amplificatorul, la fel si la sursa de semnal.
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by mik1976 »

Am un bec economic pe hol.
Referitor la frigider nu stiu inca este posibil sa induca un mic pocnet am observat ca in timpul auditiei se aude un pacanit scurt dar foarte rar si se aude foarte incet.
Am mai citit pe alt forum ca au aceeasi prob diversi boom boom cu lgitechuri sau "scule" asemanatoare si puneau astape seama filtraj-ului prost facut
Cred ca nu este totusi cazul la acest amp.
Voi incerca sa mai fac teste.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13946
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by momolo »

mik1976 wrote:Merg prin taga pentru ca are protectie la supratensiune, o parere despre aceasta ?
eu ti-am zis mai sus si am scris de multe ori pe forum, chestiile astea strica sunetul, sunt niste tampenii. Daca vrei calitate audio nu trebuie sa ai nici un fel de filtru la priza (si ma refer si la prelungitor).
Acum depinde ce preferi?! Pastreaza protectia daca vrei sa protejezi sculele de o eventuala problema ENEL (adica un Dorel care incurca firele la distributia pe zona).
mik1976 wrote:Cum ar putea influenta :LECUA 1000 high precision electronically controlled attenuator aceasta problema ?
poate ca este mai sensibil la aberatiile retelei de alimentare din Bangladesh.

Apropos, Luxman modele de acum peste 5 ani aveau la spate un tester de faza corecta, puneai degetul si se aprindea un beculet galben ca la surubelnitele de test. Asta nu are asa ceva?!
mik1976 wrote:Am sa incerc sa aduc din alta priza curent cu un prelungitor ordinar dar zdravan hand made ampul cantareste cam 24 kg al am intr-o pozitie foarte incomoda.
din cate am vazut pe net, ampliful are chiar vreo 30 kile. Cum le stiam pe alea vechi, e rupere de noada.
Ideea sa incerci alta priza e o idee buna.
LEKTOR wrote:- cind acel plici apare, se intimpla ceva la amp referitor la stand by lights - power led,etc
nu e ampliful de vina (asta cred 99,9%), e tot instalatia electrica.
mik1976 wrote:Ma gandeam sa folosesc niste cabluri de boxe ecranate.
ma indoiesc sa ajute la ceva. Nu ai zis cum sunt ecranate cablurile de semnal "hand made din argint". Poate nu sunt ecranate deloc sau insuficient. LEKTOR ti-a sugerat sa testezi pentru a elimina aceasta posibilitate. Daca amplul fara sursa face la fel, e de vina instalatia electrica.

Apropos, ca tot te plangi de sunet ca-i sec sau nustiucum, eu unul nu as folosi argintul pentru acest amplificator si acest player. Ar fi ultima optiune, cred ca orice altceva e mai indicat. Chiar daca boxutele sunt mai adormite, argintul in acest caz este de evitat.
viobio wrote:Folosesti cumva becuri cu economice cu neon?
Cind porneste frigiderul apare acel pocnet?
o sugestie buna. Mai poate fi de vina si un variator de lumina (cele care se pun in loc de comutator), in caz ca ai asa ceva. Orice fel de bec inafara de clasicele becuri cu filament poate induce paraziti in instalatie.
comanr wrote:incearca sa faci urmatorul test, cu amplificatorul neconectat la nimic , doar la curent si boxe, incearca sa faci testul. daca nu ai pocnete, orienteaza te catre sursa, daca ai incearca sa introduci invers in priza amplificatorul, la fel si la sursa de semnal.
o sugestie buna, asa trebuia incercat de la inceput.
SOLO wrote:Interesant, am aceeasi problema...
poate detaliezi. Problemele astea sunt in aproape toate cazurile cauzate de instalatia electrica + scule (adica de combinatie, sculele nefiind de vina).
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by mik1976 »

Teste :
1.Inlocuit power cord cu unul mai gros = pacanit mai slab
2. power OF cd-player RCA = scoase : pacanit la fel
3. power OF cd-player RCA = scoase + Alimentat amp la o priza in alta camera : PACANIT A DEVENIT FOARTE SLAB ( cum pacane un LP mai vechi).
Cred ca o sa adopt ideea amicului audiofil sa trag curent direct din tabloul cu sigurante sau schimb rusinile alea de intrerupatoare ceausiste cred ca fac flama si paraziteaza bunatate de amplificator :-).
:lol: din cauza lui am ramas cu prapaditele alea de intrerupatoare :lol:

Ca greutate are 24,3 kg in prospect ( amnalat in cutie dubla 27 kg) oricum mia dat dureri de mijloc.
Are si schema pentru cine cunoaste electronica .
Da cablurile din Ag sunt fara ecran.

Sunetul nu e sec are doar mai putina deschidere ca la AII care avea mai multe ore la activ si inca ceva se incalzea mai tare si mult mai repede observ.
Am mai auzit parerea asta referitoare la burn in e foarte posibil sa fie adevarata in oct. sunt 2 sapt in concediu il bag serios in paine :mrgreen:
Este foarte posibil sa fie si urechea mea chestie de gust asta e mult mai rafinat la inalte cel putin, are ceva mai multe microdetalii fata de AII nu mai zic de Denon 2010 AE ( a nu se intelege ca denonul suna rau sau sec).

Treaba cu Ag a fost placerea mea nu se mai ajungeau Ohelbach de Cu si am zis sa incerc si altceva.
O sa fac un test pe Cu poate imprumut ceva, imi place sunetul un pic pe inalte reminiscenta trancotara poate :wink:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13946
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by momolo »

Alea vechi in variantele cu VU albastre si alea vechi cu galben in clasa A mi se pareau prea intepate si cam metalice. Daca zici de asta nou ca e mai inchis, poate ca-i de bine.
Cu rodajul nu mi-as face mari sperante. Exista un anume rodaj de termen lung si nu o sa-i schimbe caracterul pe care-l are decat in mica masura, nesemnificativ; dar conteaza mai mult rodajul de termen scurt, adica orele in care ampliful ajunge la un echilibru termic. Alea vechi aveau nevoie de multe ore, chiar posibil zile! Alea in clasa A dogoreau fantastic, nu cred sa fi avut vreodata un solid state care sa degaje mai multa caldura!
Fiind clasa A, evident ca este sensibil la orice mizerie venita pe retea. Clasa A inseamna ca merge tot timpul dat la maxim. Defapt e tot o clasa tipica AB doar ca partea de A in care functioneaza este mai mare, recte cei vreo 30W. In realitate monstrul asta are o putere foarte mare pentru o camera de bloc comunist. Oricum, e prea mult pentru boxulitele alea modeste, ar merita unele mai bune. Si o instalatie electrica mai putin improvizata.
Ideea sa tragi de la tablou e buna. Foloseste fir cupru plin de 6 mm gasibil in comert, preferabil romanesc, nu turcesc sau chinez. Si la capat ia un corp de 6 prize facut la Medias, adica tot romanesc daca se mai gaseste la Brico.
Si vezi sa nu te curentezi!
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by mik1976 »

Nu ma bag la curent mi-a promis un prieten ca ma ajuta.
Referitor la boxa da intradevar e si parerea mea : am ramas cam in urma.
Mi-ar prinde bine niste recomandari :
Am ramas marcat pe cele cu sensibilitate mare, dar de ascultat cu ampul in brate nici pomeneala..... lipsa timp si trambalare mare:
WLM
http://wlm.redwineaudio.com/products/diva" onclick="window.open(this.href);return false;
Tanoy Definition DC8
http://www.dvdplanet.ro/tannoy/tannoy_d ... ESC&page=3" onclick="window.open(this.href);return false;
Boxutzele nu sunt rele la voci si instrumente vioara pian saxofon mai ales luate separat :-) suna binisor.

La ce te referi cand spui e prea mult pt boxutze : la ce pot ele sa redea ?

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: LUXMAN 550 AX

Post by hersorin »

Stiti ce este comic , e plin netul de laude pentru Tannoy dar foarte putini le cumpara si nu din cauza pretului . :D
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by mik1976 »

Nu am nici cea mai mica idee de ce le cumpara foarte putini.
Poate ma lamuresti si pe mine un pic ,ai ales ca nu am posibilitati de proba.
Ma gandeam la ceva pe 3 cai Hartbeat sau spendor cam tot prin gama asta de pret dar nu prea curand.

Poate ne spune Solo ce probleme intampina referitor la pacanituri.

Post Reply