Eu am vrut sa recomand acelasi lucru, insa nu doresc sa devin un taliban al acestei firme. Amplificatorul Luxman merge ca uns cu SHL5, eu oricum nu mi le-as fi permis la pretul de noi. Senzatia este ca ai putea sa asculti muzica la infinit, nu te oboseste nimic, muzica clasica este o placere, instrumentele sunt redate formidabil. Vestea proasta este ca sistemul are nevoie si de o sursa pe masura, alti bani in plus, eu aveam o sursa bunicica cu buffer pe lampi, in momentul in care am conectat DU-50 mi-a cazut falca totusi. In functie de camera din dotare si de bugetul tau iti recomand niste Harbeth-uri pe masura si o sursa digitala Luxman pentru CD-uri sau pick-up (in cazul in care vrei sa pastrezi amplificatorul). Din pacate cu achizitionarea amplificatorului ti-ai facut mai mult sange rau, neavand cum sa-l pui in valoare pana in acest moment. Eu am facut aceasi greseala acum cativa ani, mi-am cheltuit bugetul disponibil pe boxe si amplifcator, lasand sursa la final si rau am facut...ani la rand simteam ca imi lipseste ceva cand dadeam drumul la muzica. Eu recomand cumpararea sistemelor de-a gata sau a combinatiei amplificator boxe macar. E clar ca Harbeth si Luxman merg bine impreuna, la fel si cu Accuphase. Ai mai fost invitat la auditii, si nu le-ai onorat, stand si citind pe net nu ai cum sa inlocuiesti testatul cu propria ureche. In primul rand, poate ai asteptari nerealiste de la niste boxe, exact cum unul isi inchipuie achizitionarea unui Ferrari si cum il conduce ca in Fast & Furios, si in realitate il costa asigurarea, intretinerea, parcarea, pneurile de il rup, si vrea sa il vanda, dupa un an, la o treime din pret. Luxmanul este o firma disparuta si nu vei putea gasi sisteme de ascultat in show-room, deci trebuie sa te cari dupa tine cu el.
Sursa ta (Denon parca) ti s-a explicat ca nu e potrivita tonal cu acest amplificator. Este clar ce ai de facut in continuare cu rabdare si un pic de pricepere. Ai demarat cu Luxman (un adevarat bargain la pretul lor avand in vedere calitatea sunetului debitat, lucratura, phono-stage-ul inclus si VU=metrele

), gaseste o sursa potrivita (tot Luxman) si apoi achizitioneaza o pereche de Harbeth pe masura camerei si bugetului disponibil, si te vei bucura ani multi de auditii placute IMHO. Asta ar fi calea sigura pentru tine cu o combinatie deja dovedita ca buna. Daca vrei insa sa experimentezi cu lucruri exotice pe banii tai bineinteles, poti merge pe aceasta cale...mai lunga si anevoioasa, dar poate cu satisfactii si mai mari. Pentru planul B iti trebuie insa multa experienta in spate si disponibilitatea de a consuma bani si timp.