Pink Floyd

CD, vinil, concerte
Post Reply
atyclb
Posts: 659
Joined: 29 Jul 2009, 10:10

Pink Floyd

Post by atyclb »

Un topic ce incepe cu sfarsitul...ultumul album Pin Floyd urmeaza sa apara in curand, David Gilmour spune "this is the end".

http://www.rollingstone.com/music/video ... d-20141009" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
brighty
Posts: 921
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: Pink Floyd

Post by brighty »

N-am fost vreodata mare fan Pink Floyd, nu ca nu mi-ar fi placut, dar ... nu prea am avut timp de ei :lol: :oops: Oricum, albumele lor esentiale le cunosc si le apreciez mult, insa nu ma intrebati de "Atom Heart Mother" ori de "Ummagumma", ca ridicatul de umeri imi va veni instantaneu :P :|

Dar, vazand reactiile de fericire si nerabdare ale unor prieteni de-ai mei, fini cunoscatori de Gilmour si Waters, asteptam si eu cu destula curiozitate indelung asteptatul lor nou album de studio, "The Endless River" (2014).

Ca sa reusesc intr-un final sa-l ascult si sa le impartasesc crunta dezamagire: un esec total, un fiasco de care nu era nevoie... In mare parte instrumental, cu vreo doua exceptii, practic aceeasi melodie instrumentala linistita, variata de la un song la celalalt. Nici macar chitara lui Gilmour nu mai suna ca altadata, la un moment dat am zambit chiar, amintindu-mi de formatiile de restaurant :mrgreen:

Pacat!... Unii chiar nu stiu sa-si ordoneze meticulos cariera discografica, insistand chiar si atunci cand nu mai au mare lucru de spus.

atyclb
Posts: 659
Joined: 29 Jul 2009, 10:10

Re: Pink Floyd

Post by atyclb »

Eu nu am reusit sa ascult albumul, am gasit doar cateva piese pe youtube si vreau sa spun ca nu sunt dezamagit deloc, dar nici extaziat.
Louder than Words
https://www.youtube.com/watch?v=-ExRKMxOlNs" onclick="window.open(this.href);return false;
Surfacing
https://www.youtube.com/watch?v=rrbGHo-h8c4" onclick="window.open(this.href);return false;

E adevarat, nu e o chestie care sa emane forta, muzica este mult mai linistita acum. Ei au declarat chiar ca au pornit de la ideea de a face un album ambiental.
Piesele de pe acest album sunt de fapt bucati din experimentele facute in timpul inregistrarilor pt albumul The Divizion Bell.

Un lucru e clar, orice artist are un moment de varf, iar momentul de varf al celor de la Pink Floyd a trecut de mult, piesele de pe acest album sunt de fapt bucati din experimentele facute pt albumul The Divizion Bell, asa ca nu ma pot astepta sa fie peste acel album, iar acel disc nu a fost nici pe departe apogeul lor. Chiar si asa, mie imi lace cum suna.

atyclb
Posts: 659
Joined: 29 Jul 2009, 10:10

Re: Pink Floyd

Post by atyclb »

Un interviu cu David Gilmour (chiar inainte de concertele ce au loc vara asta la Pompei). De retinut faptul ca fara Richard Wright nu intentioneaza sa mai cante Echoes.

http://www.rollingstone.com/music/news/ ... 707?page=3" onclick="window.open(this.href);return false;

atyclb
Posts: 659
Joined: 29 Jul 2009, 10:10

Re: Pink Floyd

Post by atyclb »

Un documentar despre David Gilmour, facut de cei de la BBC
David Gilmour - Wider Horizons
https://www.youtube.com/watch?v=fo043v0 ... 1LkdpAvqqA" onclick="window.open(this.href);return false;

Post Reply