Insonorizare masina

DIY, Accesorii , Tips&Tricks
Post Reply
ionutvoodoo
Posts: 2
Joined: 18 Nov 2014, 10:39

Insonorizare masina

Post by ionutvoodoo »

Am sa incep prin a descrie sistemul audio din masina si sa va prezint cateva din dificultatile cu care m-am confruntat.....

Detin un Audi A4 model 2001, la interior vin cu un dvd player Alpine IVA511RB, un subwoofer Alpline type R 500W RMS cu incinta calculata pe 30 Hz, si un amplificator SPL DINAMICS 1500D in clasa D, boxe pe fata bose iar pe plafon boxe Infinity. Toate bune, scumpe, dar claritatea lasa mult de dorit, cum spunea moderatorul, e foarte greu de gasit o combinatie optima pentru claritate. Intentionez sa insonorizez toata masina in speranta unei rezonante mai bune, credeti ca se merita??

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15596
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Insonorizare masina

Post by momolo »

ionutvoodoo, bine ai venit pe forum!
Ia legatura cu userul puf, el este super-expert in domeniul car-audio si iti poate da indrumari si lamuriri de top.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

puf
Posts: 467
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: Insonorizare masina

Post by puf »

Salutare, in primul rand nu inteleg cum s-a ajuns la salata aia de componente, niciodata nu am inteles cum si care sunt criteriile pe care se bazeaza cineva cand are de gand sa schimbe ceva la echipamentul stoc.
Sistemul de fabrica si mai cu seama cel Bose este un sistem unitar si echilibrat care ofera un sunet decent, chiar placut.Orice modificare, "upgrade" nu va face decat sa creeze un dezechilibru major, nu un progres.Componetele stoc lucreaza impreuna ca un tot si reprezinta optimul realizat in conditiile native ale automobilului.
In cazul in care rezultatul nu este satisfacator trebuie regandit totul de la zero.Componentele trebuie alese in functie de ce se urmareste a se obtine.O adunatura de piese de la branduri titrate nu asigura nimic, dimpotriva as spune ca rezultatul acustic este invers proportional cu pretul acestora.Cele mai scumpe au nevoie de conditii speciale sa performeze, asa puse prin masina au sanse mari sa sune mult mai rau ca alea stoc.

Antifonarea ajuta la reducerea vibratiilor provocate de motor, rulaj si chiar de difuzoare, daca asta este problema atunci ajuta, daca nu asta deranjeaza, atunci este degeaba.

Post Reply