CD-ul nu este mort, a reinviat de 4x mai puternic

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

CD-ul nu este mort, a reinviat de 4x mai puternic

Post by LEKTOR »

Asa zic cei de la MOFI - Mobile Fidelity

" Mobile Fidelity Sound Lab (MFSL) has introduced its Ultradisc UHR GAIN HD with 4X DSD digital mastering technology. The Ultradisc UHR (Ultra-High Resolution) GAIN HD mastering process utilizes 4X DSD direct-to-CD conversion and a newly implemented mastering chain to achieve a higher level of musical accuracy, resolution and fidelity from CD . "

http://hometheaterreview.com/mobile-fid ... echnology/

Stiri f.f.f bune, in special pt fanii de CD - care au posibilitatea de a asculta o reinvigorare a formatului - mai ales ca ESOTERIC a scos o linie noua - Grandioso ( la pretul de ... 120,000 $ )

http://ultraaudio.com/index.php/106-unc ... -generator

Japonezii nu se lasa. :D
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
brighty
Posts: 916
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: CD-ul nu este mort, a reinviat de 4x mai puternic

Post by brighty »

Tehnic, asa o fi... Doar ca, din pacate, realitatea (cruda) bate entuziasmul stiintific :(
The Death of Music Sales
If CDs are "dead," so is iTunes.
http://www.theatlantic.com/business/arc ... er/384790/" onclick="window.open(this.href);return false;

Un articol deosebit de interesant despre prabusirea industriei muzicale, unde pana si vanzarile online de formate digitale sunt la pamant... cu o exceptie:
So what about vinyl? It is rising, yes, rising like a wee baby phoenix, from a prodigious pile of ashes. Nine million two hundred thousand vinyl LPs were sold in 2014, up 51 percent annually, even faster than the growth in video streams. Nine million is a lot more than zero, but commercially speaking, its overall impact on the market is meager. Vinyl accounts for 3.5 percent of total album sales. The CD market (which is dead, remember) is 15-times larger.
Cititi si comentariile din subsol, multe sunt extrem de pertinente.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15077
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: CD-ul nu este mort, a reinviat de 4x mai puternic

Post by momolo »

In opinia mea (si asa cum e logic) exista multe cauze care s-au adunat in timp dar aceasta diferenta intre "piticul" vinil care creste ca Fat Frumos si "goliatul" CD care se topeste cu picioare de lut reflecta un adevar "incorect politic" (care face sa se basice o seama de "audiofili de computer") - un LP nu se poate pirata-copia sau e foarte dificil (ca sa-l copiezi necesita timp real si scule) pe cand CD-ul e floare la ureche de piratat-copiat. Plus de asta, LP-ul se distruge prin ascultare-manipulare pe cand CD-ul si fisierele practic nu au moarte. Si daca ma gandesc bine, mai e una, LP-ul este mare, greu, dificil de transportat, ditamai placa contine abia vreo 45 minute pe cand CD-ul e mic, usor, contine 80 minute iar de fisiere ce sa mai discutam ?!
Astfel, iese la iveala o realitate - cand nu poti pirata-copia te duci sa cumperi, cand suportul se distruge si e greu, nu mai imprumuti (ca nu capeti) ci mergi sa cumperi. Rasplata e calitatea si faptul ca sti pe ce ai platit, pipai, ti in maini, e greu si frumos, coperta unui LP permite printul unei imagini frumoase, multe coperti de LP sunt opera de arta. Daca dai cadou un CD e ok, daca dai cadou un LP e mult mai frumos/elegant, daca dai cadou un ...fisier....e o gluma! :lol:
Asta e numai unul din motive, mai este si impartirea atentiei publicului cu alte "giumbuslucuri" moderne incapand cu "regele" computer, console de jocuri, telefoane "smart" si tablete, partea video care a ajuns la 4K si 3D, etc, astfel stereo este automat un sector minoritar in oceanul "entertainment".
Dupa asta urmeaza un alt mare motiv, muzica in sine! Gheraielile, scremetele, urletele, cantecacelele cu versuri precum aruncatul de bolovani in cap se pot audia si pe smart-phone sau in mp3 in metrou sau intr-un picior in ploaie ca tot aia e!
Moartea perioadei "de aur" a inceput o data cu raspandirea VHS-ului, CD-ului dar mai ales o data cu raspandirea computerului personal care permite copierea si manipularea fisierelelor rapid si usor.
Iar ca sa nu fiu rau, omul normal nu e de vina, daca poate, de ce sa refuze ?! E un amestec de posibilitati oferite pe tava si educatie, mai ales educatia gusturilor si respectului (incepand cu respectul de sine).
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Post Reply