ciudatenii

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15064
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

ciudatenii

Post by momolo »

Devialet Phantom (cica 3000W! :D ):

https://www.youtube.com/watch?v=P-9wUHlOCDg" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.youtube.com/watch?v=2BP_QNRoS6I" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.youtube.com/watch?v=N24vaTER10k" onclick="window.open(this.href);return false;

Designul mi se pare original si inteligent, cumva pare inspirat din filmele SF. Mie imi place, foarte interesant, parca e un obiect extraterestru!
Evident, marketingul este bullshit. Are 3000W exact ca logitecurile de PC. Dar mare parte din public inghite orice gogomanie daca e servita in ambalaj stiintifico-tehnic si la putini le pasa cum suna daca reuseste sa bubuie cumva.
Foarte previzibil suna prost, dar nu asta e important, doar nu e o scula audiofila iar pretul de 1800 euro putea fi si mai mare. Ce sistem audiofil iei cu 1800 euro ?! Nimic! Asa ca pretul e de boombox de lux, eu unul cand l-am vazut prima oara ma asteptam sa coste mai mult.

Insa un lucru m-a mirat, cum de nu si-au dat seama ?! Cand am vazut prima oara pe net acum ceva vreme am crezut ca dracia asta se desface singura inainte de utilizare, adica am crezut ca atunci cand canta sta desfacut..... :roll: Nici vorba, "purcelusul" canta asamblat, acel model exploded e pentru expozitie si nu canta, de aceea l-au bagat intr-un cub de sticla...

Mi se pare o greseala fundamentala si ma mir cum nu au observat-o?! Daca obiectul s-ar fi desfacut automat (eventual as fi bagat si un zgomot de robotel din Razboiul Stelelor! Eventual se poate face unul cu care sa vorbesti pe post de comenzi si sa "explodeze" la o comanda vocala!), pai nici nu mai conta cum suna, eu unul daca as fi avut banii l-as fi luat pe loc, mi se rupea cum suna!

Arata senzational acel demo exploded! Senzational! Pai daca ar vedea clientul cum se desface oul si apoi incepe sa cante, ar fi pe viu ca-n filmele SF, senzational, toata lumea ar fi zis, oauuu! Chiar si acele luminite rosii (poate sunt reflexii, poate LED-uri interioare) care se vad din interior arata senzational! Si cu cat sunt matzele mai complicate, cu atat mai senzational arata "explodat"!

Ma mir ca nu le-a dat prin cap sa-l faca sa cante explodat! Va dati seama ce efect ar avea la musafiri daca ai unul din asta in living, vin oamenii, dai o comanda vocala si oul se desface de doua ori, tre ori, patru ori mai mare si incepe sa cante, eventual sa vorbeasca!
Apropos de asta, am avut pe vremuri un deck Nakamichi RX 505 din acela care rotea mecanic caseta. Oricui ii aratam, invariabil obtineam uimire si toata lumea radea. Toti ramaneau uimiti si incantati cand vedeau cum face deck-ul cu caseta. Asta a aparut si celebrul film din anii 80, "9 saptamani si jumatate", a fost de mare efect pe vremea aia. Cu chestii deastea poti vinde o jucarie din asta de zece ori mai bine!

Asa ca nu-i inteleg pe designerii de la Devialet, cum de nu si-au dat seama ca dracia asta explodata arata senzational?! Putea sa faca un mecanism de "explodare", sa bage ceva luminite prin interior, ar fi fost de mare efect si pe bune, nu ar mai fi contat deloc cum suna! Eu unul dupa ce vad acel demo exploded, nu mi-ar mai veni cheful sa cumpar oul asa cum e, sau m-as duce la ou si as astepta nerabdator si cu emotie sa explodeze! :D I-as intreba pe francezi pe ce buton trebuie sa apas ca sa se faca mare !? :D

Image

Image

Image
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Post Reply