Pre-out Onkyo 8690?

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
depecher
Posts: 7
Joined: 25 Aug 2014, 21:18
Location: Bucuresti

Pre-out Onkyo 8690?

Post by depecher »

Va salut pe toti!Vin cu o intrebare pentru voi ,cu rugamintea de a ma "lumina " cu una din optiunile acestui amplificator.

Am achizitionat de curand un amplificator ONKYO 8690, iar pe spatele acestuia am gasit o iesire numita pre-out.

1.Ce este aceasta functie?

2.Ce pot face cu ea?

3.Exista posibilitatea sa conectez un subwoofer activ , la acest amplificator prin aceasta iesirea cu rca-uri?

4.La unul din selectoare exista "o treapta" deasupra careia scrie Procesor&Tone.Aveti idee ce este aceasta?Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15592
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Pre-out Onkyo 8690?

Post by momolo »

aici gasesti schema aparatului:
http://elektrotanya.com/onkyo_a-8800_86 ... nload.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Acele iesiri denumite "PRE OUT" sunt practic semnal iesire dupa partea interna de preamplificare care contine toate corectiile si filtrele. Practic e ca si cand ai folosi numai preamplificatorul din interiorul amplificatorului integrat ( amplificator integrat inseamna un amplificator care contine atat preamplificarea cat si partea de final audio de putere, dar ATENTIE!, nu inseamna ca are integrate!). Aceste iesiri sunt perfecte pentru folosirea unui subwoofer ACTIV (subwoofer care are propria amplificare) deoarece scoate semnal functie de nivelul VOLUMULUI. Aceste iesiri le poti folosi si pentru un alt amplificator de putere, adica poti folosi ONKYO (si) doar ca preamplificator audio. Insa nu-l poti folosi doar ca final de putere deoarece constructorul nu a prevazut treaba asta.

Pe spate vei vedea 2 perechi mufe tip RCA deasupra carora scrie PROCESSOR (OUT si IN). Butonul de care intrebi, "PROCESSOR TONE" (pe frontul aparatului) se refera la aceste mufe si defapt face urmatoarea operatie - prin cuplarea rotactorului la aceasta functie, calea de semnal este intrerupta prin aceste 2 perechi mufe tip RCA de la spate, practic semnalul din interiorul preului iese pe mufele PROCESSOR OUT si restul de amplificator asteapta semnal pe mufele tip RCA, PROCESSOR IN. Practic poti intercala un EQUALIZER (sau un procesor separat DBX, DNR, Dolby, etc) in calea de semnal. Practic acel buton pe front intrerupe circuitul prin acele 2 + 2 mufe tip RCA. Daca ai cupla direct (cu un scurtcircuitor) aceste mufe PROCESSOR de pe spate astfel, OUT-IN R(right) si OUT-IN L(left) si ai cumpla acel rotactor pe functia PROCESSOR TONE, ampliful ar merge normal ca si cand nu ar exista nici o intrerupere. Pe mufele astea ai putea cupla chiar si un RECORDER (analogic sau digital) insa nu e totusi recomandabil deoarece semnalul trece in interior prin tot felul de sarme si contacte, e mai bine sa cuplezi recorderele direct la sursa de semnal si apoi sa scoti din ele sa le bagi normal in amplificare.
Practic functia asta e facuta pentru intercalare de EQ, DBX, DOLBY, DNR, in caz ca ai nevoie. Nu am gasit manualul de utilizare (si nici nu as avea rabdare sa-l citesc) dar banui ca pe functia asta denumita PROCESSOR TONE partea de preu functioneaza exact ca pe functia DIRECT, adica scoate din circuit corectiile de ton deoarece se presupune ca le vei inlocui cu un EQ sau alt tip de prelucrare a semnalului.

Image
Image
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
depecher
Posts: 7
Joined: 25 Aug 2014, 21:18
Location: Bucuresti

Re: Pre-out Onkyo 8690?

Post by depecher »

Multumesc Momolo.Intotdeuna de ajutor.
Apropos am reusit sa repar pickp-ul Philips AF 977. :D

Post Reply