Amplificator Luxman

A fost odata ca niciodata
Post Reply
nicoalex66
Posts: 24
Joined: 27 Jan 2015, 06:35
Location: CRAIOVA
Contact:

Amplificator Luxman

Post by nicoalex66 »

Sunt in curs de achizitie a unui amplificator vintage si m-am oprit la marca LUXMAN.
Ce ziceti care din cele enumerate mai jos ar trebui achizitionat:
-LUXMAN LV 103
-LUXMAN LV 104
-LUXMAN LV 105
Toate trei au preamplificarea pe lampa .
Astept cu interes opiniile celor care au detinut sau detin aceste tipuri de amplificatoare
contact
Telefon- 0763327268(DIGI)
yahoo Mail -nicoalex66@yahoo.com

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15083
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Amplificator Luxman

Post by momolo »

Nu cred ca poti obtine o parere obiectiva de la cineva care detine.
Din punctul meu de vedere (evident, parere personala si subiectiva) aceste modele de Luxman nu merita oboseala si evident, nici banii ceruti pe piata second hand. Pretul lor este exagerat pentru ca au sigla Luxman si contin lampi... culmea, la vedere! Aici e spilul, cred ca a fost prima oara in istorie cand cineva (de la marketing) s-a prins de potentialul expunerii lampii. Au trecut decenii pana s-au prins si ceilalti, in special industria chineza de profil care azi aplica inclusiv LED-uri in curul tubului sa dea mai frumos la spectacol.
Modelele cu pricina nu sunt reprezentative pentru ceea ce a reprezentat brandul Luxman. Sunt dintr-o perioada neagra, de ratacire. Se stie ca Luxman a falimentat de multe ori si a fost preluata de altii, azi e preluata de un grup chinez.
Amplifurile cu pricina sunt niste banalitati ale inceputului decadei 80 la care s-au montat pe intrare colorator de sunet facut dintr-un tub. Nu am cautat schemele la toate insa pun pariu ca e aceeasi schema, difera evident puterea. Si de obicei amplifurile cu puterea mai mica suna mai bine dar ai nevoie de boxe harnice pentru ele.
Daca vrei cu adevarat Luxman trebuie sa te uiti la modele mai vechi. Sau de ce nu, chiar si unele modele noi din piata audiofila, evident, cu preturi astronomice. Chit ca azi sunt chineze, defapt totul e chinezesc azi.
Si ar trebui sa judecam mai degraba la model si nu gramada la brand. Din cauza judecatii gramada cu brandul, piata second are multe distorsiuni, se cere prea mult pe unele aparate care nu merita, doar pentru ca au o anume sigla pe ele.
Parerea mea, banalitati. Nu dau bine dar nici nu dauneaza. Si inca ceva, apropos, fiind vorba de tuburi si deci caldura, atentie cu uzura!

Image

Cam asta e parerea mea desi in prezent nu detin nici unul din cele 3 modele. Insa in trecut am avut ocazia sa testez si nu s-a lipit de mine.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Post Reply