Audiofilia a luuat vacanta

DAC, Linux, NAS, Servere, Formate digitale
Post Reply
AWDRobert
Posts: 71
Joined: 06 Dec 2008, 14:34

Audiofilia a luuat vacanta

Post by AWDRobert »

Cu toate ca 2015 este anul Pickupurilor am fost sedus de alte formate, ne audiofile.

Am pregatit o sursa care ruleaza un soft Home theatre, open source http://www.kodi.tv.

Am incarcat aplicatii (add-ins) care se conecteaza la servicii de streaming: http://www.di.fm, http://www.jazzradio.com, http://www.rockradio.com pentru canale atent selectionate, pe toate gusturile. Acestea in pachet premium de 7USD/luna trimt cu 256 sau 320 kbps.
Deasemenea este conectat la http://www.tidal.com care pentru 10EUR/luna ofera losless o biblioteca de 30mil piese si diverse playlisturi.
Primele pot fi explorate si gratuit la viteze mici si contin publicitate. Incercati.

HPTC sa construit folosind sw opensource Kodi Openelec instalat pe un HW Asus Chromebox (Celeron 2995, 4GB RAM, 16 GB SSD). Acest program este foarte dezvoltat, frumos, cu nenumarate aplicatii (add-ons) sustinut de o comunitate mare, disponibil pentru tot felul de platforme HW si OS. Bineinteles gestioneaza si video. Interfata este de tip 3ft GUI, adica cu o telecomanda simpla se poate naviga pe ecran televizor sau monitor. Am conectat si un HDD extern pentru continul local: poze, muzica, filme.
Atunci cand ascult muzica il comand din tableta fara sa mai pornesc televizorul.

Am unele rezerve privind DAC inclus in cutia Asus, parca este ALC238. As vrea sa incerc un DAC extern USB sa compar merita investitia. Are cineva de imprumut, sa vina la o auditie? ma gandesc la ceva ieftin tip Audioquest Dragonfly USB DAC, desi as plati 300-400EUR pentru un Accuphase DAC 30.

Este poate un topic DIY dar am considerat ca postul este mai citit la "computer audiofil", daca moderetorii considera de cuviinta, rog sa-l mute.
Robert
"doar trancotar"

User avatar
Philalenthes
Posts: 87
Joined: 28 Jan 2009, 07:59
Location: Constanta

Re: Audiofilia a luuat vacanta

Post by Philalenthes »

ce de chestii extraterestre ... nici nu stiam ca toate astea exista
"Acționează în așa fel încât maxima acțiunilor tale să poată fi impusă ca lege universală"

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1852
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Audiofilia a luuat vacanta

Post by SOLO »

Ai postat unde trebuie, deci nu trebuie mutat nimic.

Te sfatuiesc sa iti cumperi o interfata USB buna si un DAC ( ideal cu I2S ), investitia merita daca vrei mai multa calitate audio.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
RaimondAudio
Posts: 173
Joined: 24 Oct 2013, 16:21
Contact:

Re: Audiofilia a luuat vacanta

Post by RaimondAudio »

Multi baieti de la noi au mers pe o solutie de aici : http://jlsounds.com" onclick="window.open(this.href);return false; Cred ca tipul care se ocupa de ele este bulgar.

Am ascultat 2 implementari diferite de DAC-uri dar cu aceeasi interfata asincrona USB. Ambele sunau asemanator, cu un pronuntat sunet de pick-up, magnetofon, in tot cazul sunet analog. Basul puternic iar inaltele dragutze dar nu extrem de rezolute. Pentru auditii acasa ofera un sunet care te prinde imediat, in schimb nu se preteaza in studiouri unde se cere precizie. Cand le-am masurat ambele aveau aceeasi trasatura din punct de vedere al distorsiunilor, facuta parca anume sa sune cald, puternic si analogic. Daca esti un pic pasionat de electronica cu atat satisfactia va fi mai mare cu cat ti-l vei asambla singur. :wink:
yahoo messenger : RaimondAudio

User avatar
Alex_San
Posts: 39
Joined: 03 Nov 2008, 19:41

Re: Audiofilia a luuat vacanta

Post by Alex_San »

Du folosesc Kodi prin distribuția Openelec pe un Raspberry pi 2 cu Hifiberry digi+ legat la un Simaudio moon dac 100D. Am incercat Audioquest Dragonfly si e ok, insa aveam probleme cu fisierele 24/96(random pops), asa ca am abandonat usb-ul.

Post Reply