Rumburaku wrote:2. ... si cel mai la indemina... si cu sanse de success mai mari
Un amplificator 5+1 sau 7+1 (mai mult pentru cinefili decit stereofili) cum ar fi Denon AVR X1000 care are microfon + software (Audacity) si ai de executat instructiunile pentru "room equalization" din manualul utilizatorului. It will do wonders!
Am ales Dennon ca exemplu pentru ca am asistat la o demonstratie (facuta de unprofesionist care stie sa faca optiunea 1 de mai sus si in somn) care m-a lamurit pentru totdeauna ca pentru mai toata lumea asta e solutia cea mai ieftina si cu rezultate cele mai consistente. Sint si alte marci care au produse similare. Nu fac reclama la Dennon.
Daca esti stereofil folosesti optinuea pentru 2+1 pe care o au toate amplificatoarele astea.
Numai bine!
o idee simpla si practica pentru oricine nu doreste sa-si bata capul. Insa are o problema, receiverul nu muta singur (adica fizic) subwooferul prin incapere. Trebuie mutat de catre "
elementul cel mai slab care se afla in fata monitorului/televizorului" (adica elementul analogic..... adica elementul uman). Idem cu boxele, nici ele nu se muta singure de colo-colo.
Alta observatie, modelul Denon pe care l-ai citat e unul ieftin, cam prea usurel si deci economic, adica "entry-level".
Dar, avand toate boxele inclus subwooferul intr-o pozitie oarecare (hotarata sau intamplata), receiverul cu microfon se descurca bine in setarea unui
compromis optim.
Eu as mentiona si Yamaha care incepand cu modelele de mijloc are o solutie foarte buna de autosetare cu microfon propriu dedicat (aceste microfoane vin in dotarea aparatului). La randul meu m-am convins cat de buna e solutia lor, chiar am fost surprins in mod foarte pozitiv!
Rumburaku, vad ca ai scormonit subiecte foarte vechi prin intreg forumul si ma gandesc, era greu sa nu gasesti o rubrica anume -
cea de prezentare personala, adica:
viewtopic.php?f=9&t=11&start=510" onclick="window.open(this.href);return false;
Cred ca ar fi elegant sa te prezinti. E doar o sugestie/recomandare, deocamdata regulamentul nu obliga.
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.