bloc optic KSS-123A

DIY, Accesorii , Tips&Tricks
Post Reply
tatatodor
Posts: 140
Joined: 13 Dec 2008, 15:45
Location: arad

bloc optic KSS-123A

Post by tatatodor »

Cine are in dotare un cd player cu acest laser de la Sony ?....Cum sunteti multumiti de performantele lui? (...stiu,are o varsta venerabila)
Back in the days music was the only drug you needed

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15248
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: bloc optic KSS-123A

Post by momolo »

tatatodor wrote:Cine are in dotare un cd player cu acest laser de la Sony ?....Cum sunteti multumiti de performantele lui? (...stiu,are o varsta venerabila)
am avut niste trancote cu asemenea cap laser. Intrebarea ta nu-mi este clara. Consider ca performantele sunt rezultatul intregului aparat. Imi pare imposibil de decelat performantele capului laser din performantele generale ale playerului. Capacitatea de a citi orice format de disc audio sau numai unele, capacitatea de a citi rapid, capacitatea de a citi discuri murdare, zgariate, etc, este data nu numai de blocul optic ci si de partea electronica, mai ales servo sau/si de alimentare, starea tehnica a aparatului (vechi) si de multi alti factori. De aceea mi-ar fi imposibil sa ma pronunt numai despre blocul optic.
Tot ce-ti pot spune despre playerele (SONY si DENON) cu acest cap laser, e doar atat - citeau foarte repede si cam orice. Nu tin minte sa fi fost din alea mofturoase care vor numai discuri audio originale si nici macar de orice fel. Deci, din punct de vedere al citirii tin minte ca "haleau" orice rapid si fara probleme. Din punct de vedere al sunetului e mai complicat sa-ti spun. Nu numai capul laser da "amprenta" pe sunet ci multe altele, inclusiv DAC-ul, evident. Dar ca o parere generala (avand in vedere si brandurile, SONY, DENON) - sunet rece, analitic, eventual detaliat, fara exces de muzicalitate, eventual precis, drept, sec. Din ce tiu minte, DENON-ul era mai bun si totusi destul de remarcabil. Desi nemuzical si cam sec, totusi detaliat si din anume puncte de vedere, corect timbral.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
biosecurit
Posts: 19
Joined: 18 Aug 2015, 12:15

Re: bloc optic KSS-123A

Post by biosecurit »

tatatodor wrote:Cine are in dotare un cd player cu acest laser de la Sony ?....Cum sunteti multumiti de performantele lui? (...stiu,are o varsta venerabila)
Am un asemenea transport Sony intr-un CD Player Nakamichi, modelul se cheama OMS2, dotat cu un DAC Burr-Brown PCM54 si construit inginereste, cu mult simt de raspundere.
Mi-au trecut prin mana multe playere din anii '80-'90, de diferite firme, majoritatea cu DAC-uri si transporturi Philips si mai putin pe magistrala Sony, care mi se parea ca da un sunet cam rece, putin muzical...

Ca sa ma intorc la subiect, acest player Nakamichi avea cel mai clar, detaliat si muzical sunet dintre toate playerele pe care le-am ascultat, posibil la egalitate cu un Harman Kardon cu 4 DAC-uri in paralel.
KSS-ul 123A a echipat playere de la Dual, NEC, Denon, Akai, Harman Kardon, Schneider, Sansui, Onkyo Integra, Nakamichi seria OMS, si altele...

Nici Nakamichi CDP2, cu celebrul TDA1541 si magistrala Sony, cu implementare proprietara a trecerii pe magistrala Philips (necesara pentru DAC) nu se ridica la nivelul lui OMS2, motiv pentru care l-am cedat unui alt impatimit al lui TDA1541...

OMS-ul l-am avut ca player etalon, pana intr-o zi, cand m-a mancat sa-l desfac bucati, ca sa-i curat transportul; asa de bine am lucrat, incat i-am rupt ghidajul central al carului, motiv pentru care carul nu mai iese din aparat.
Chiar si asa, cu capacul desfacut si matele la vedere, cu CD-ul introdus pe cant, ca sa ajunga in locasul sau, playerul canta superb!

Ca mai toate transporturile Sony, si acest KSS-123A este fiabil, functioneaza ireprosabil multi ani si... este scos din fabricatie! De aceea, un transport de acest tip, in bune stare, este destul de dificil de gasit si numai intr-un player SH.
Am cautat ani de zile un astfel de transport, ca sa il inlocuiesc pe cel vandalizat, pana m-am lasat pagubas. Din cand in cand scot Nakamichi-ul, il desfac si il ascult cateva ore, apoi il asamblez si il pun... bine.

Daca il ai intr-un player bun, Tudor, ai grija de el, deoarece te va servi inca ani buni!
<Appreciation of audio is a completely subjective human experience.> Nelson Pass

tatatodor
Posts: 140
Joined: 13 Dec 2008, 15:45
Location: arad

Re: bloc optic KSS-123A

Post by tatatodor »

Momolo,D-nul Florin ,va multumesc pentru postari,s-a rezolvat problema mea.
Back in the days music was the only drug you needed

Post Reply