RaimondAudio wrote:Ca exemplu amplificatorul meu , dual-monoblock, care suna excelent, la cheie, costa 1100 de $ (am ales moneda asta ca sa poti face comparatiile mai usor).
Greiere, eram sigur ca vei folosi acest prilej pentru reklama. Insa te afli intr-o pozitie dificila si parerea mea, observ ca ti-o faci singur si mai dificila.
RaimondAudio wrote:nuante pe care nu le cunosti pentru ca n-ai lucrat efectiv cu ei
de unde sti?! Sti ce fac eu ?! Si ce inseamna "
a lucra cu ei" ?! Daca ai cumparat carcasa si componente din China inseamna ca.... "lucrezi" cu ei ?!
Eu cred ca a lucra cu ei inseamna sa mergi acolo si sa inchei un contract de comanda cu o fabrica, sa primesti produsele, sa le vinzi, etc.
Sa sti ca nu vorbesc sa ma aflu in treaba. Am cumparat din China si pot spune ca de fiecare data totul a fost cel putin la nivelul meu de asteptare. Dar exista si cazuri in care a fost chiar mult peste nivelul de asteptare! In China exista si calitate. Insa in Romania ajung chiar ultimele produse ale lor, alese doar pe criteriul pretului.
RaimondAudio wrote:Nivelul de calitate din link-urile de mai sus, al montajelor ma refer, nu atinge nivelul de performanta cerut de catre un audiofil pretentios. Sunt scheme comune, simple, neperiate, trantite acolo ca sa fie. Piesele sunt frumos colorate din productia chineza, nu fac parte din brandurile de renume. Sunt aparate facute sa dea bine in sufragerie si cam atat.
desigur, amplificatorul tau este superior si audiofil!
Aprecierea ta e doar fum in vant, palavre pe forumuri. In realitate nu cred ca ai competenta sa judeci schemele si sti bine, schema e una, realizarea e cu totul alta. In cazul aparatelor pe tuburi problema e si mai acuta. Schemele sunt simple, realizarea nu e simpla.
Cat priveste piesele, toate sunt chinezesti, depinde ce-ti place sa scrie pe ele. Am masurat si gasit si eu piese chinezesti no-name in diverse aparate si de cele mai multe ori erau chiar ok. Culmea, am avut ocazia sa-mi bag nasul sub carcasele unor aparate audiofile de brand adevarat si multe din piesele vazute acolo erau "no-name" chineze pe simplul motiv ca sunt ok.
Exista o piata de piese pentru DIY-eri si din astia care habar nu au dar cred ei ca stiu. Chinezii pot imbraca cu amabalaj frumos multe piese si pun orice denumire nemteasca, americaneasca, etc, nu-i "doare" stampila

. Totul e de unde provin, din ce serie, ce nivel de calitate exista si in final cat costa real. Se face multa specula pe piata internationala cu piese supra evaluate la pret si chiar daca nu sunt gunoi deghizat, nu sunt mai bune decat alte piese "no-name" chinezesti. De obicei doar un producator de aparatura (asamblare) are acces la calitatea autentica, poate discuta cu fabrica, poate obtine piese pe care nu scrie nici o marca audiofila dar sunt foarte bune. In rest, comertul pentru marea masa este poluat in cea mai mare parte ori de gunoaie vopsite frumos, ori de piese banale cu denumiri pompoase si la pret "audiofil" sa puna fraierul botul.
In final, ca asazis "producator" de aparatura dinafara Chinei (evident, cu componente chinezesti pentru ca din alte parti nu mai exista sau daca exista si ai sansa sa cumperi, costa de rupe!) esti in inferioritate fatza de producatorul din interiorul Chinei. Numai cei de acolo pot avea acces la piese ok fara nume sonor, evident, daca doresc, daca platesc (sau cei care se duc direct acolo si reusesc sa se descurce fara intermediari). Si in realitate calitatea nu e asa scumpa. Cel mai mult costa marketingul, comertul, transportul, taxele.
RaimondAudio wrote:Preturile sunt mici intr-adevar dar nici produsele de calitate romanesti nu sunt scumpe.
ba sunt extrem de scumpe din ce am vazut pana acum. Arata ca porcu in mare parte, nu e unul la fel cu altul (e pe cum se nimereste), nimic nu este ispravit si toate sunt cu piese chineze din comert si cu know-how public, nimic iesit din comun. Daca nu ar fi asa, ar costa pur si simplu cat nu face, complet nefezabil. Se mai pot gasi de exemplu piese direct din Japan, dar cine isi permite sa construiasca aparatura cu asemenea preturi ?!?! Singurii care pot face ceva cat de cat ok sunt cei care merg direct in China si incearca sa gaseasca de acolo ceva de asamblat aici. Dar asta nu-i "hiend", este "eboda", adica ceva ieftin si cateodata oarecum ok la banii putini platiti.
RaimondAudio wrote:Ca exemplu amplificatorul meu , dual-monoblock, care suna excelent, la cheie, costa 1100 de $ (am ales moneda asta ca sa poti face comparatiile mai usor).
tu nu ai decat un amplificator final, nebalansat si intr-o carcasa mica, atipica. Carcasa se poate cumpara dupa cum vezi, foarte ieftin, deagata. Si se pot gasi unele chiar frumoase, vezi mai sus.
Cat priveste ceea ce oferi tu, sansele de a vinde asa ceva la pretul asta iti sunt cam nule. Nu stiu cine ar plati asa ceva pe un no-name (scuze, dar asta e) si chiar daca cuiva sa zicem i-ar place, nu cred ca pretul ar fi asta. Si apropos de "no-name", produsul tau este mai no-name decat acele no-name de pe ebay citate mai sus. Si prezinta un risc, culmea, chiar mai mare. Nu are rost sa insir aici motivele, cine stie, stie.
Si mai degraba as avea incredere intr-un producator de acolo cu jdemii de produse la vanzare pe ebay prin Paypal. Daca ar vinde lucruri contrafacute, in scurt timp si-ar fura-o definitiv. Plus ca ei fac multe si au timp astfel sa observe ce merge si cum merge.
Cat priveste sunetul, asta-i discutabil. Insa nu stiu ce ar iesi la o comparatie intre produse similare si de banii astia! Tare ma tem ca ai cam iesi sifonat.
Si eu iti spun sincer, la experienta mea, daca ar fi pe neve, eu as plati pe o chinezarie din aia de sus dublu decat sa cumpar chestia aia facuta de tine. Sau mi-as cumpara un KIT si mi l-as face singur. Ceea ce poate o sa si incerc.
Nu am postat degeaba exemplele de mai sus. Am din ce in ce mai mult impresia ca industria asta audio-stereo se va muta in curand cu totul in China, cu nume cu tot, adica nu va mai ramane nimic de firmele actuale europene, americane, japoneze. Chinezii se apropie din ce in ce mai mult de ceea ce trebuie. Nu vreau sa spun public ce produs chinez am comparat de curand cu alt produs similar romanesc (direct 1/1 si in timp suficient, in conditi cum nu se poate mai bune) si ce rezultat sifonator a iesit pentru produsul romanesc care era culmea, si mai scump (mult mai scump!), si mai urat, cu facilitati si mai proaste si in final cam neispravit!
Sansa unui amator sa surubareasca la el in balcon una bucata aparat pentru a se pune cu o firma cu fabrica in spate, este nula. Chiar si marile branduri audiofile au "gherlele" lor, nici un brand nu scoate chiar toate aparatele reusite. Din cei care mai exista azi in lumea dinafara Chinei, toti au inceput in vremuri mai bune. Acum nu se poate decat sub forma diferita, o cunoastem toti - se gaseste un vector de marketing, se face site, reklama, se cumpara spatiu in reviste, se cumpara review-uri, se pune marmota sa ambaleze in poleiala si in realitate aparatele sunt concepute si fabricate in China (unde se poate face absolut orice in materie de audio). Practic e o pacaleala, se cumpara marfa chineza cu poveste europeana, americana si chiar japoneza. Va mai tine cat va mai tine. Deocamdata chinezii sunt foarte slabi la comert si marketing, deocamdata (inca) mai au nevoie de occidentali (europeni, americani si australieni) sa le faca partea de comert si marketing. Si mai au nevoie de ei sa invete cum se fac aparatele astea. Insa hai sa ne gandim ce se intampla cu Koreea de Sud in anii 80! Cine a apucat era VHS stie ca inainte de 1989 aparatele video erau in majoritate japoneze 100%. Pe la sfarsitul anilor 80 intra pe piata si Koreea de Sud cu Samsung, Goldstar, etc. Intai si-au cucerit clientii cu pretul mic. Aparatele koreene erau defapt aparate japoneze depasite, erau facute cu scheme si linii la care japonezii renuntau. Insa politica pretului cel mai mic a cucerit lumea si a adus bani/capital companiilor koreene. Acestea in momentul cand au avut resurse, au inceput sa investeasca in propriile solutii si sa iasa pe piata si cu aparate mai scumpe, mai elaborate, mai complicate insa mereu sub pretul japonezilor. Si uite asta piata mondiala a fost cucerita de firmele koreene care azi au devenit lideri de piata din fostele "cenusarese" de ieri, atunci cand radeau toti de ei! Va aduceti aminte de playerele VHS Samsung ?! Erau cele mai ieftine, nu aveau imaginea cea mai buna (dar cui ii pasa?!), derulau greu, erau primitive dar ieftine! Ei bine, acum Samsung este din cate stiu peste toate companiile japoneze de profil (ca marime). Tot asa se va intampla si cu chinezii.... sau deja se intampla!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.