Aha, ii stiam, sunt un fel de pravalie. Conditiile de acolo nu permit nici o auditie lamuritoare. Nu ti le da acasa sa le probezi ?!
Din ce stiu legea permite sa returnezi produsul, adica le cumperi, le duci acasa, esti unhappy in 48 de ore si le duci inapoi, le ceri banii. Din ce stiu legea nu te obliga sa justifici de ce nu le mai vrei.
Ca sa evite toata daraua ar trebui sa ti le dea acasa pentru proba fara bani, asa ma gandesc teoretic dar nu cunosc exact posibilitatile legale.
Oricum, in pravalia cu sticlarie, rigips, boarfe, spatiu mare, etc, acustica e horror, e ca si cum le-ai proba in curte langa dud.
Cand am fost pe acolo acum ceva vreme, eram cu un prieten si le-am cerut sa auzim niste Tannoy care erau puse printre sticlarie. Mi-am dat seama ca oamenii au regim si gandire de pravalie, nu de dealer audio, adica nu se obosesc sa-ti faca cine stie ce probe si li se rupe la modul general. Ne-au atras atentia ca in vreo 20 minute li se termina programul si deci sa nu-i retinem prea mult. Ne-au dat drumul sa auzim Tannoayele (model de jos, niste colonase dar si alea prin zona de pret cu KEF-urile astea), doar ca erau gata legate, numai sa apese pe buton. Am apreciat ca nu ne-au cerut sa le aratam ca avem bani in buzunar ca sa beneficiem de proba! Dar pareau ca sunt in stare!
Vai de mama lor cum sunau acolo Tannoayele chineze! Conditii ca pe vremuri la Radioprogresu. Oamenii amabili dar nu pareau sa aiba prea multe in comun cu lumea audiofila in care exista dealeri adevarati si lume initiata/pasionata. Cam ca la supermarket. De aia o groaza de marci bune zac in portofoliul lor si nu le baga nimeni in seama. E treaba tare complicata sa vinzi scule audiofile! Nu mai merge ca in anii 90 cu, "
gepa electro center, un pic mai bine pentru dumneavoastră!"

"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)