Pai cand cablezi sistemul cu Siltech, nu mai ai nevoie sa cumperi muzica

, asculti ce ai deja si ti se pare altceva, alt univers, alt bas, alte inalte, alte detalii in fundal, total alt sunet, ca si cum ai asculta prima oara muzica pe care o ai pe rafturi (de ani buni), ca e vorba de vinil, cd, etc. S-ar putea sa fii surpins de voci din fundal pe care nu le-ai auzit ani la rand ascultand discul, s-ar putea sa te surprinda un bass ce "ingroasa" muzica pe care o stiai "subtire" de pe un anumit disc.In acest moment mi-am luat colectia (prafuita) de cd-uri si o ascult de la capat (dupa cateva saptamani de ascultat viniluri la greu) si nu imi vine sa cred ca cd-urile alea mai naspa trase (dupa cum erau considerate in trecut) si de pe care muzica imi place la culme, se aud omenesc in primul rand...Parca urechile nu imi mai sunt "zgariate", si dupa multi ani, parca imi vine pofta sa mai achizitionez cd-uri...De a naibii am inceput cu cd-urile cele mai nasol trase, mai metalice si agresive cu urechea si pot sa spun ca e altceva (nu la nivelul vinilului), insa cu adevarat au alta aroma.
Dau si un exemplu, Radiohead-OK Computer, un album ce mie imi place foarte mult (nu l-am luat pe vinil deoarece il aveam pe cd si ma gandeam ca e tras horror) pe care l-am ascultat in contextul Siltech si pot spune ca din "nevizitabil" s-a transformat in "digerabil". Eu sunt un mare fan al formatiei britanice UNKLE (James Lavelle) si pot spune ca cd-urile sunt trase cam dificil, le mai ascultam odata pe an muscand dintr-un glont si gandindu-ma ca au fost trase direct in format MP3 pe un cd original ce putea sa coste si 20 de euroi. Avand colectia completa de discuri cd in casa, le consideram bani pierduti, variantele pe vinil negasindu-se usor si unele avand pret din 3 cifre in euro...Acestea sunt experientele mele personale cu aceste cabluri ce pur si simplu iti transforma sistemul.