Pareri despre Kenwood KR-5010

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
bizonu22
Posts: 71
Joined: 27 Jan 2016, 10:45

Pareri despre Kenwood KR-5010

Post by bizonu22 »

Buna seara!
Doresc sa achizitionez un receiver Kenwood KR-5010 pe care sa il folosesc impreuna cu niste boxe Canton LE 600. Ce parere aveti despre acest amplificator?

Tuning range: FM, MW
Power output: 45 watts per channel into 8Ω (stereo)
Frequency response: 20Hz to 20kHz
Total harmonic distortion: 0.03%
Damping factor: 28
Input sensitivity: 2.5mV (MM), 150mV (line)
Signal to noise ratio: 82dB (MM), 105dB (line)
Output: 150mV (line), 30mV (DIN)
Speaker load impedance: 4Ω to 16Ω
Dimensions: 471 x 139 x 358mm
Weight: 8.6kg

Am observat ca acest receiver nu are intrare de AUX. Pot sa folosesc una dintre intrarile de TAPE ca sa conectez un CD sau sunt ceva probleme? Pe Harman Kardon-ul care il am acum am legat pe TAPE o placa de sunet ASUS XONAR U7 si nu pare sa fie probleme insa pe acest receiver nu am habar daca e ok.
Merita sa iau un astfel de receiver sau sa iau ceva de genul lui Yamaha AX-492?

O seara faina!
„Sunt mulți care, ajunși la un vârf de munte, au amețeli și cad; iertați-i pe parveniți.” — Octavian Goga

eXtremZ
Posts: 37
Joined: 17 Sep 2014, 07:33

Re: Pareri despre Kenwood KR-5010

Post by eXtremZ »

Din aceeasi perioada am si eu un receiver....buba la ele sunt potentiometrele si comutatoarele...si condensatorii...daca reusesti sa prinzi unul reconditionat cu suflet...sunt scule faine.
De potriveala cu boxele nu pot sa-ti spun nimic.
Pace.

User avatar
pisiculverde
Posts: 71
Joined: 01 Aug 2014, 13:28
Location: Bucuresti / Ilfov

Re: Pareri despre Kenwood KR-5010

Post by pisiculverde »

Asa cum iti merge bine pe intrarea Tape de la HK, tot asa iti va merge bine pe intrarea Tape de la Kenwood. Intrarile AUX, Tape, Tuner, CD au o senzitivitate standardizata de 150mV. Valori diferite sunt pentru intrarile de pickup (MM, MC sau cristal).
Ar mai fi de mentionat ca acest aparat are o latime ceva mai mare decat cea standard, adica 47 cm in loc de 43 cm cum au cele mai multe, deci acesta e un aspect la care trebuie sa te gandesti in cazul in care exista probleme de "incaput" in mobilier, sau probleme estetice (la asezarea in "turn").
Ideal ar fi sa poti sa te duci cu boxele tale sa le asculti pe amplificatorul respectiv. Se poate sa iti placa cum suna, sau nu. Aici intervin, printre altele: cablurile, sursa, acustica incaperii, dar si curba de sensibilitate a urechilor tale la auditia diferitelor frecvente.
Ridicarea personala se recomanda nu doar pentru auditie, dar si pentru a te asigura ca aparatul este 100% functional si in conditii bune. Si il vei putea transporta in conditii corespunzatoare pana acasa, fara sa te intrebi de ce nu merg vu-metrele, sau de ce este crapat geamul, cand totul parea ok in anunt.
"Music is feeling" - Salvador Sobral

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15158
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Pareri despre Kenwood KR-5010

Post by momolo »

bizonu22 wrote:Am observat ca acest receiver nu are intrare de AUX. Pot sa folosesc una dintre intrarile de TAPE ca sa conectez un CD sau sunt ceva probleme?
poti folosi fara nici o problema, toate intrarile inarafa de PHONO sunt la fel, nu conteaza ce scrie pe ele.
bizonu22 wrote:Merita sa iau un astfel de receiver sau sa iau ceva de genul lui Yamaha AX-492?
m-am uitat pe ambele service manual:
http://www.hifiengine.com/manual_librar ... -492.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.hifiengine.com/manual_librar ... 5010.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

La prima vedere Yamaha este superior dar nu e usor de ales. Receiverul Kenwood are finalul pe STK 0050 care este pereche tranzistori tip Darlington si nu un amplificator complet. Este foarte bun (daca e original si nu schimbat cu o chinezarie moderna - deci aici trebuie desfacuta burta amplifului si verificat: http://www.radiomuseum.org/r/trio_kenwo_kr_5010.html" onclick="window.open(this.href);return false; ). Am statii cu 0050 (exista si 0040 sau 0060) si sunt neasteptat de bune, chiar una de la Fisher este remarcabila. Deci nu avem clasicul caz de amplificator complet STK.
Alt avantaj la Kenwood ar fi preul phono pe tranzistori. La Yamaha au trantit un integrat NJM si atat, deci subtireanu. Ca parte phono eu as alege negresit Kenwood.
Un alt aspect neplacut la Yamaha este partea de preamplificare facuta cu integrate. Kenwood e pe discrete, chiar FET-uri la intrarea in partea audio! Imi place ca are putine piese pe audio, asta e de bine!
Yamaha e mai modern, mai elaborat, era perioada cand se laudau cu configuratia H pentru reducerea influentei vibratiilor in etajul audio ( http://bilder.hifi-forum.de/max/693283/ ... 122184.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; ) dar nu-mi place din motivele expuse mai sus. Ma astept sa sune mai rezolut, mai sec si mai "subtireanu", mai mic.
Eu totusi as alege Kenwood-ul dupa o verificare sa nu fie ciobanit. Nu e problema cu oxidul la contacte si potentiometri, se rezolva cu munca. Nici de batranetea conzilor nu ma ingrijorez, sunt aparate de atunci care inca mai duc (depinde cum a fost pastrat).
In concluzie - desi Yamaha pare net superior totusi eu as alege Kenwood. Ma astept sa sune mai bine, mai mare, mai muzical si sa conduca mai bine boxele. Yamaha e dintr-o perioada mai "subtire", bun pe hartie, mai putin bun la treaba (nu compara datele pe hartie ca e abureala!).
PS - cdplayerul baga-l in orice intrare la oricare pe care sa nu scrie PHONO si e ok. Totusi la Yamaha vad ceva ciudat in schema, pare ca intrarea de CD e tratata separat de celalalte sau asa imi pare din schema. Evident, un cdplayer merge perfect si pe celalte intrari (inafara de phono, evident).
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

bizonu22
Posts: 71
Joined: 27 Jan 2016, 10:45

Re: Pareri despre Kenwood KR-5010

Post by bizonu22 »

Buna seara!
In primul rand va multumesc pentru sfaturile voastre.
Astazi am achizitionat acest receiver si vreau sa va spun ca impreuna cu boxele Canton LE 600 suna demential, un sunet foarte curat si bine definit.
L-am desfacut ca sa vad daca e umblat in el iar spre surprinderea mea totul pare a fi original, inclusiv STK-urile 0050. Inca nu am reusit sa il dau la maxim sa vad daca distorsioneaza dar poate o sa reusesc maine. Dupa ce o sa il mai folosesc o sa mai revin cu noutati.
O seara faina!
„Sunt mulți care, ajunși la un vârf de munte, au amețeli și cad; iertați-i pe parveniți.” — Octavian Goga

Post Reply