ACCUPHASE

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13996
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

ACCUPHASE

Post by momolo »

Un film postat recent:

https://www.youtube.com/watch?v=yB-Rf3B ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;


Image
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE

Post by lordu73 »

Impresii de la vizita fabricii Accuphase :

http://www.planetofsoundonline.com/page ... tory-visit" onclick="window.open(this.href);return false;


Din pacate nu eu am vizitat fabrica, sa nu intelegeti gresit :lol: ....
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE

Post by lordu73 »

In schimb sint fericitul proaspat posesor de Accuphase DP550 + E470

Review-uri pentru curiosi :
http://highfidelity.pl/@main-553&lang=en" onclick="window.open(this.href);return false;
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

spiromedica
Posts: 82
Joined: 11 Mar 2009, 04:17

Re: ACCUPHASE

Post by spiromedica »

Inca suna bine (ptr.mine) chiar daca sunt cu 2 "generatii" mai in varsta : DP67+E-450+cablu ASL10
Audio Aero Prestige Signature ,Accuphase P-4200, Jadis Orchestra Reference RC , Triangle Magellan Cello 2 (Audioquest Gibraltar 2x3m biwire , XLR: Accuphase ASLC-15 , RCA:Accuphase ASL-10 , power cables : Audioquest Thunder x 2 , Audioquest NRG-10)

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: ACCUPHASE

Post by johndoe21ro »

lordu73 wrote:In schimb sint fericitul proaspat posesor de Accuphase DP550 + E470

Review-uri pentru curiosi :
http://highfidelity.pl/@main-553&lang=en" onclick="window.open(this.href);return false;
Felicitari pentru achizitie! Sa le asculti sanatos! :)
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
c6t9
Posts: 410
Joined: 05 Dec 2008, 09:39

Re: ACCUPHASE

Post by c6t9 »

spiromedica wrote:Inca suna bine (ptr.mine) chiar daca sunt cu 2 "generatii" mai in varsta : DP67+E-450+cablu ASL10
Heh. Și eu sub tine, cu E-550 și DP-77.
"it's time to transfer all those mp3 on vinyl"

User avatar
TomJones
Posts: 635
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE

Post by TomJones »

Totusi, accu nu au scos inca un streamer player. (desi nu sunt fan fisiere ci prefer cd-ul. Probabil nu vor sa se miste cu "turma" din piata)

De-a lungul timpului au avut unele scapari ce nu mi le explic si anume: lipsa buton open-close pe multe telecomenzi de playere, desi functia o are implementata. Chiar si modelul meu DP-500 nu are open/close pe telecomanda, a trebuit sa cumpar o telecomanda inteligenta chinezeasca si sa memoreze functia de la o telecomanda accu ce avea aceasta functie de la modelul dp-67.
DP-900 cu DC901 nu au functia programare deloc. Sunt unii audiofili gen Gigi M. ce fac compilatii si e destul de greu farta aceasta functie. Actualele playere nu mai au deloc aceasta functie, nici macar ca si buton pe partea frontala.
Modelul vechi dp800 cu dc 801 avea programare, dar nu avea open/close pe telecomanda.
Actuala telecomanda de la modele accu RC-110 nu are functia programare, dar are open/close
Telecomanda RC100 de la dp510/500 ce o am si eu, nu are open/close, dar are programare.

Eu mai am o functie pe telecomanda ca toate playerele accu. Functia este "Shuffle", dar nimeni nu stie cum functioneaza ca daca apesi nu se intampla nimic. Este desenata in poza din cartea tehnica, dar nu e tiparit nici o explicatie legata de aceasta.

Cele doua telecomenzi folosite de playarele accu actuale si cele mai vechi.

RC100, fara open/close, dar are functia program si buton Shuffle ce nu functioneaza la nimeni.

Image

RC110 ce are open/close , dar fara program ce nu exista nici macar pe fata playerului.

Image

spiromedica
Posts: 82
Joined: 11 Mar 2009, 04:17

Re: ACCUPHASE

Post by spiromedica »

c6t9 wrote:
spiromedica wrote:Inca suna bine (ptr.mine) chiar daca sunt cu 2 "generatii" mai in varsta : DP67+E-450+cablu ASL10
Heh. Și eu sub tine, cu E-550 și DP-77.
La DP-77 e adevarat ca a iesit inainte de DP-67 , dar e cap de serie , iar E-460 e generatia urmatoare a E-450 ... imi doresc si eu pe viitor un upgrade de genul ...
Audio Aero Prestige Signature ,Accuphase P-4200, Jadis Orchestra Reference RC , Triangle Magellan Cello 2 (Audioquest Gibraltar 2x3m biwire , XLR: Accuphase ASLC-15 , RCA:Accuphase ASL-10 , power cables : Audioquest Thunder x 2 , Audioquest NRG-10)

User avatar
c6t9
Posts: 410
Joined: 05 Dec 2008, 09:39

Re: ACCUPHASE

Post by c6t9 »

Zici bine.

Am să trec la 560 când și dacă voi avea ocazia sau poate chiar SS. Pentru că la sursă am început să strâng destul pe partea de digital ca să mai merite schimbul, pentru că asta e direcția se pare. Eu oricum m-am convertit mai greu. Dacă îmi rămâne să stea degeaba, poate îl vând. Transport aș avea cât de cât OK. Casc ochii la T+A DAC 8 DSD ori Chord Hugo TT, fiecare cu ale lui.
"it's time to transfer all those mp3 on vinyl"

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: ACCUPHASE

Post by hersorin »

Ultimile frumuseti ale celor de la Accuphase .
http://www.catbank.jp/event/2016/ias2/accu/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13996
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE

Post by momolo »

hersorin wrote:Ultimile frumuseti ale celor de la Accuphase .
http://www.catbank.jp/event/2016/ias2/accu/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Superb!

Am ascultat anul asta Accuphase M-6200, mi s-au parut fantastice! Poate cele mai bune amplificatoare de la Accuphase din tot ce am ascultat eu pana acum. Evident, e doar opinia mea. Dar daca ar fi sa comand un anume sunet la o amplificare siliconata, exact asa as vrea eu sa sune, ca M-6200 !
Image

INTREBARE (off-topic) - stie cineva in Bucuresti un tamplar capabil sa furniruiasca (de exemplu niste carcase de boxe) asa cum sunt carcasele de lemn de la Accuphase ?
Image
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE

Post by lordu73 »

S-ar putea ca noul P7300 sa fie peste M6200, cu avantajul constructiei compacte ....
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
c6t9
Posts: 410
Joined: 05 Dec 2008, 09:39

Re: ACCUPHASE

Post by c6t9 »

momolo wrote:
INTREBARE (off-topic) - stie cineva in Bucuresti un tamplar capabil sa furniruiasca (de exemplu niste carcase de boxe) asa cum sunt carcasele de lemn de la Accuphase ?
Dacă găsești ceva care îți place, dă de veste. S-ar putea să am de recondiționat două laterale. Încă nu e sigură treaba, dar vreau să fiu pregătit. Mulțumesc!
"it's time to transfer all those mp3 on vinyl"

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE

Post by lordu73 »

Accuphase DP550 suporta discuri DSD. Din pacate numai cele DSD64 sunt suportate.
Am scris un DSD128 si a fost reprodus "cu incetinitorul" ....
In ceeace priveste formatul discului, am cautat si am gasit aici cum trebuie sa fie structurat un DSD:
http://www.ps3sacd.com/dsddiscguide.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Alternativa este KORG Audiogate, un soft care stie sa "arda" DVD-uri in format DSF ....
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: ACCUPHASE

Post by johndoe21ro »

Pentru fanii Accuphase:

http://www.catbank.jp/event/2016/ias2/accu/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

Post Reply