ACCUPHASE

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Kross
Posts: 376
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: ACCUPHASE

Post by Kross »

Deci, am descris ce probleme avea. L-aș fi luat, nu erau scumpe, mă temeam de costurile ulterioare, și imposibilitatea de a fi restabilit. Nu se repară așa ușor ca un Electronica sau sanyo ja 220 (am în bucătărie, al soției, are valoare sentimentală pentru ea), la astea, se buleste un condensator, pui unul identic și merge. La accuphase nu mai e așa. Și la noi sunt puțini meșteri care mai știu să repare scule așa cum trebuie.
Accuphase nou am pipăit, ascultat, nu am posibilitatea de a lua așa ceva. Nu acum, am alte cheltuieli pe cap.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL-15 & SL-5300 2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

resitent
Posts: 286
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: ACCUPHASE

Post by resitent »

Nu e nici o problema :mrgreen:
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

User avatar
Cosmin2000
Posts: 266
Joined: 19 May 2009, 18:56
Location: China/România

Re: ACCUPHASE

Post by Cosmin2000 »

Kross wrote:Deci, am descris ce probleme avea. L-aș fi luat, nu erau scumpe, mă temeam de costurile ulterioare, și imposibilitatea de a fi restabilit. Nu se repară așa ușor ca un Electronica sau sanyo ja 220 (am în bucătărie, al soției, are valoare sentimentală pentru ea), la astea, se buleste un condensator, pui unul identic și merge. La accuphase nu mai e așa. Și la noi sunt puțini meșteri care mai știu să repare scule așa cum trebuie.
Accuphase nou am pipăit, ascultat, nu am posibilitatea de a lua așa ceva. Nu acum, am alte cheltuieli pe cap.
Kross, te asigur ca si la Accuphase daca pui condensatorul care trebuie vor functiona (daca numai asta ar fi problema, in realitate pe langa condensatorul acela mai cad alte componente, diode, tranzistori, rezistori etc.!) tot cu componente pasive ca celelalte sunt facute, nu sunt OZNuri. In principiu, si Dacia si Mercedesul sunt tot masini, se repara ambele cu piese. Problema este de selectie a unora de calitate la reparatia unui Accuphase si de gasit un "mecanic" care stie ce face. Ambele probleme pot genera batai mari de cap intrucat piesele bune sunt scumpe, meseriasul poate si mai scump.
Cat despre faptul ca nu sunt scumpe, pretul este ceva relativ, insa un Accuphase chiar si cu brum sau un canal cu paraituri tot nu il cumperi fara cateva sute bune de Euro, asa ca numai ieftine nu pot fi numite! Ma rog, mai dicutam si noi despre Accuphase...
Vintage forever!

Kross
Posts: 376
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: ACCUPHASE

Post by Kross »

Nu erau nici extrem de ieftine. Dar nici inaccesibile.
Dar eu asta am zis mai sus. Fiind cu defecte, remedierea poate fi dificilă și costisitoare. Condensator de care trebuie (și trebuiau cam multe schimbate la el bănuiesc) îl pune cine știe. Nea Gică de la radio progres pune un condensator tv. Oarecare, ordinar. Face trei măsurători cu un aparat de măsură din piață, iar dacă știrile se aud, pentru el e ok. E, la Accu nu merge așa. Se poate repara tehnologic, și aduce la starea inițială, dar cu ce costuri și cine știe să-l repare.

Da, și Dacia și Mercedes sunt ambele mașini, au motor, caroserie, 4 roți, cutie de viteze, tot ce e necesar. Ambele se repară în caz de defect. Dar depinde cum repari, tehnologic sau la sârmă și ciocan. Nici Dacia nu se mai repară cu sârmă, deși românii sunt în stare să facă reparații la ciocan și la Tesla Motors și la Bugatti Veyron.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL-15 & SL-5300 2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

arpadgicu
Posts: 64
Joined: 27 Jan 2019, 20:18

Re: ACCUPHASE

Post by arpadgicu »

arpadgicu wrote:.... o intrebare: cum s-ar compara cu un integrat din clasa A, gen E-550, 560, sau chiar E-600. A avut cineva de pe-aici ocazia sa compare un E-3xx cu cele de clasa A?
Na, am ajuns sa-mi raspund eu singur la intrebare :lol:
Ba chiar mai mult, am facut-o lata :oops:

arpadgicu
Posts: 64
Joined: 27 Jan 2019, 20:18

Re: ACCUPHASE

Post by arpadgicu »

apropos de cabluri, Micky, vad ca stai in State. Ori pe-acolo pare ca lumea prefera cablurile americane, gen Nordost, Shunyata....probabil sunt si dealeri care ofera cablurile pentru proba, acasa.

c_andrei
Posts: 163
Joined: 19 May 2012, 07:53

Re: ACCUPHASE

Post by c_andrei »

arpadgicu wrote:
arpadgicu wrote:.... o intrebare: cum s-ar compara cu un integrat din clasa A, gen E-550, 560, sau chiar E-600. A avut cineva de pe-aici ocazia sa compare un E-3xx cu cele de clasa A?
Na, am ajuns sa-mi raspund eu singur la intrebare :lol:
Ba chiar mai mult, am facut-o lata :oops:

Povesteste-ne si noua, chiar sunt interesat.

spiromedica
Posts: 82
Joined: 11 Mar 2009, 04:17

Re: ACCUPHASE

Post by spiromedica »

arpadgicu wrote:Am intrat si eu in "clubul Accu" acum vreo 2 luni, mi-am luat un integrat mai vechi, un E-308. Care a inlocuit cu succes un combo pre+power pe lampi. Imi place foarte mult cum presteaza, astfel ca a inceput sa ma zgandare o intrebare: cum s-ar compara cu un integrat din clasa A, gen E-550, 560, sau chiar E-600. A avut cineva de pe-aici ocazia sa compare un E-3xx cu cele de clasa A?
Aici e putin de discutat , nu prea poti compara clasa E-3xx cu integratele gen E-5xx nu mai discutam de E-600 care joaca in cu totul alta liga , ar trebui comparate E-450 cu E-550 , 460 cu 560 samd ..
Oricum parerea mea ( am avut de-a lungul timpului 3 integrate Accu seriile E-408 , E-450 , E-460 ..)
este ca intri in lumea Accu de-abia cu E-408 ...si aici e mult de povestit cu ce surse , boxe si cabluri ...
Audio Aero Prestige Signature ,Accuphase P-4200, Jadis Orchestra Reference RC , Triangle Magellan Cello 2 (Audioquest Gibraltar 2x3m biwire , XLR: Accuphase ASLC-15 , RCA:Accuphase ASL-10 , power cables : Audioquest Thunder x 2 , Audioquest NRG-10)

arpadgicu
Posts: 64
Joined: 27 Jan 2019, 20:18

Re: ACCUPHASE

Post by arpadgicu »

Povestea e ca am gasit un E-600 la un pret bun, astfel ca nu l-am lasat sa-mi scape.
Insa, asa cum zice spiromedica, intre E-308 si E-600 e o diferenta mare, si nu neaparat de clasa de functionare, cat de generatie, respectiv tehnologie. E-308 a fost fabricat intre E-530 si E-550, deci o comparatie cu E-530 poate ar fi fost mai la locul ei.

Una peste alta, suna minunat E-600, insa, odata cu el am inceput sa caut si cablu de curent. Daca la E-308 putea fi suficient un VdH Mainstream, acum cred ca se impune ceva mai de soi. Asa ca am luat un Shunyata, insa se pare ca cu un cablu nu se face primavara (dat fiind ca "filosofia curentului" e mai complicata, prevad noi cheltuieli :mrgreen: ).

Iar partea cea mai "tare" e ca toate aceste achizitii le-am facut "pe ne/ve". Deci e obligatoriu sa sune "mai bine" :lol:

resitent
Posts: 286
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: ACCUPHASE

Post by resitent »

Da e greu cu curentul. Un client absolut cretin de-al meu a încercat să sudeze cu sarma de 1.2 având un cablu de masa care mai avea câteva litze. Un cretin, el nu știa că are nevoie de cablu serios
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

spiromedica
Posts: 82
Joined: 11 Mar 2009, 04:17

Re: ACCUPHASE

Post by spiromedica »

resitent wrote:Da e greu cu curentul. Un client absolut cretin de-al meu a încercat să sudeze cu sarma de 1.2 având un cablu de masa care mai avea câteva litze. Un cretin, el nu știa că are nevoie de cablu serios
Si legatura cu subiectul acestui topic este ? Chiar nu se poate dezbate absolut nimic fara "shto" "?
Cunoastem parerile tale , de pe vremea comanr , fata de cabluri , amplificatoare scumpe si alte acareturi din astea , si cum umflam noi fraierii buzunarele producatorilor verosi care pun pe piata produse de 2 lei , si printr-un marketing agresiv , ajung sa fie cumparate cu 2xxx lei ...
Audio Aero Prestige Signature ,Accuphase P-4200, Jadis Orchestra Reference RC , Triangle Magellan Cello 2 (Audioquest Gibraltar 2x3m biwire , XLR: Accuphase ASLC-15 , RCA:Accuphase ASL-10 , power cables : Audioquest Thunder x 2 , Audioquest NRG-10)

resitent
Posts: 286
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: ACCUPHASE

Post by resitent »

Mai în gluma mai in serios daca ai un amplificator de sudura cum se zice, ai nevoie de cabluri calumea. Teoretic exista un tabel cu secțiunile necesare. Daca cineva consideră că e prea puțin de poate merge pe dublul sectiunii. Orice altceva care depășește (șărchi inveliti in kevlar) sau suporței de jad este deja bălăceanca, părerea mea.
Multi vorbesc despre firme de cabluri dar să știți că aproape toți fabricanții de cabluri au același furnizor de fir, diferă doar eticheta, culoarea plastikului de deasupra.
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

c_andrei
Posts: 163
Joined: 19 May 2012, 07:53

Re: ACCUPHASE

Post by c_andrei »

Apradgicu, ai putea sa detaliezi diferentele sonice dintre cele doua amplificatoare ?
Accuphase ramane brand-ul meu de suflet si imi doresc ca la un moment dat sa detin din nou un amplificator accu.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14186
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE

Post by momolo »

resitent/comanr, iti dau avertisment. Interventiile tale la acest subiect au aspectul trolajului si sabotarii. Daca nu reuşeşti să te abţii suficient va trebui sa aplic din nou aceeasi sanctiune. Nu inteleg de ce te bagi in subiecte care efectiv nu te intereseaza?!?! Exista alte subiecte la care ai probabil ceva de zis, e pacat sa repeti aceeasi greseala si sti ce se spune despre cei care nu invata din greseli.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

resitent
Posts: 286
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: ACCUPHASE

Post by resitent »

Exagerezi :lol:
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

Post Reply