ACCUPHASE

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: ACCUPHASE

Post by Petrescu »

Nu este nicio problema daca se trece la IEC atata vreme cat schimbarea se face cu atentie, tinand cont ca acolo avem tensiune mare, potential letala. Atasarea cablurilor de mufa IEC se va face in primul rand mecanic. Unele mufe IEC au pini de conexiune care se pot lipi, suda, dar in orice situatie este obligatoriu zic eu, mai intai contactul mecanic ferm. Pinul de impamantare se poate conecta la sasiul, carcasa amplificatorului, in acest fel sporind gradul de siguranta impotriva electrocutarii. Pe de alta parte este posibil sa apara diversi curenti de fuga care prin carcasa sa se scurga in impamantare astfel aparand diverse bucle de masa nedorite. Ulterior daca se constata modificarea sunetului sau aparitia brumului in boxe, se poate deconecta impamantarea aparatului atata vreme cat acesta a fost realizat in clasa de izolatie II, clasa care nu necesita impamantare. Conectarea impamantarii la carcasa, trebuie facut astfel incat sa nu se deterioreze izolatia initiala a carcasei.

Personal as recomanda sa nu modifici aparatul de unul singur, ci daca doresti sa faci aceasta interventie sa apelezi la o persoana care stie regulile de lucru cu tensiunile potential letale.

acustik
Posts: 384
Joined: 19 Oct 2011, 11:32

Re: ACCUPHASE

Post by acustik »

Cosmin2000 felicitari si din partea mea pentru superbul Accuphase 8)
Exista un citat grozav al poetului Hafiz, el a spus: “Chiar si dupa tot acest timp, Soarele niciodata nu ii spune Pamantului: Imi esti dator”. Doar gandeste-te ce poate face o iubire ca aceasta! “Ilumineaza” o lume intreaga!(Dr.Wayne Dyer - Schimbarea)

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE

Post by lordu73 »

Un alt mod de utilizare al E450, este ca power amp.
Am incercat combinatia DP550 - Woo Audio WA2 - E450 cu RCA intre WA2 si E450. La orice schimbare de melodie intra protectia amp-ului.
Apoi am folosit varianta WA2 - adaptor RCA-XLR - cablu XLR - E450. In varianta asta merge fara probleme. Insa sunetul nu are de castigat. Iti trebuie lampi ff bune sa "rotunjesti" bass-ul mai mult decat o face preul din accuphase.
Oricum, e interesant de "jonglat" cu diverse lampi... (6922)
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: ACCUPHASE

Post by Petrescu »

Preurile pe lampi au in general impedanta de iesire cam mare. Nu este chiar floare la ureche sa le imperechezi corect cu power-uri cu tranzistori. Aceste preuri pot mai usor sa oscileze fata de variantele solid state. Probabil ca de aceea intra si protectia amplificatorului.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE

Post by lordu73 »

Petrescu wrote:Preurile pe lampi au in general impedanta de iesire cam mare. Nu este chiar floare la ureche sa le imperechezi corect cu power-uri cu tranzistori. Aceste preuri pot mai usor sa oscileze fata de variantele solid state. Probabil ca de aceea intra si protectia amplificatorului.
Este posibil. Eu m-am gândit ca semnalul RCA are o componenta de DC care deranjaza etajul de power.
Pina la urma semnalul balansat este identic cu cel nebalansat, singura deosebire este linia de "0", cel balansat - fiind "floating" - este perfect ..... balansat :D
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: ACCUPHASE

Post by Petrescu »

Impedanta de intrare a amplificatorului pe RCA este de 20kohm. Pe XLR este de 40kohm. Impedanta de iesire a sursei, dac, cdplayer, phono-preamp, preamp de linie, etc..., trebuie sa fie mai mica fata de impedanta de intrare a amplificatorului. Ideal ar trebui sa fie de cel putin 10x mai mica. Amplificatorul tau de casti pe tuburi, folosit pe post de preamplificator, are impedanta de iesire pe RCAout cel mai probabil de ordinul a 100kohm. Prin urmare cuplarea cu Accuphasele este total nepotrivita.

Totusi, iti sugerez o alta conexiune care va functiona ireprosabil. Iesi din ampliful pe lampi nu din iesirea RCA, ci direct din iesirea de casti. Daca semnalul este prea puternic se poate face un divizor rezistiv suplimentar.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE

Post by lordu73 »

Petrescu wrote: Daca semnalul este prea puternic se poate face un divizor rezistiv suplimentar.
Care divizor va mari bineinteles impedanta de iesire a lui WA2

Accuphase e o scula care impune respect, cine a avut imi va da dreptate, mie unuia mi-e frica sa fac experimente de genul asta.
Faceam asa fara ezitare daca aveam in dotare un 2x10W facut la casa pionierilor, cu tranzistori 2N35 sau cum se mai chemau ca nu mai tin minte ..., montati cu folie de mica pe radiator de aluminiu.
:D
Dar cu Accuphase nu pot face asa ceva, mi se pare cam ... nepotrivit.
Am mai auzit de iesire de semnal din cablu HDMI si alte experimente, dar nu sunt genul meu.
Prefer sa ma pozitionez "on the safe side"
:lol:

Merci oricum pentru guide-line-urile teoretice, am băgat la cap ideea generala cu potriveala impedantelor.
:wink:

PS
Oricum, cu SIEMENS CCa la preamplificare si Mullard pe rectifier, combinatia WA2 - Accu suna "traznet"
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: ACCUPHASE

Post by Petrescu »

Poti incerca direct iesirea de casti dar vei folosi volumul pe o cursa mai scurta. Folosirea suplimentara a unui divizor rezistiv care sa iti micsoreze corespunzator nivelul de iesire al mufei de casti nu este o improvizatie de casa pionierilor, din contra, daca este executata corect poate fi o solutie chiar foarte buna(daca nu cumva chiar cea mai buna) care in plus este si extrem de ieftina. In plus ea se executa pe cablul interconect, deci nu se intervine deloc in niciun aparat. Cu divizorul instalat pe iesirea de casti, impedanta vazuta de catre amplificator va ramane in continuare muuuult mai mica fata de impedanta oferita de catre iesirea pre-out a WOaudio. Nu mai vorbesc ca acest divizor are si un rol de "pad" de protectie intre preu si amplificator.

Folosirea iesirii de pre-out care are impedanta foarte mare mai aduce un mare minus. Ea se inseriaza cu filtrul trece jos din intrarea amplificatorului ducand la micsorarea puternica a benzii de lucru.

Alegerea evident ca este exclusiv a ta, eu doar ti-am spus cum poti realiza o conexiune net mai buna intre cele doua aparate.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE

Post by lordu73 »

Petrescu wrote: Cu divizorul instalat pe iesirea de casti, impedanta vazuta de catre amplificator va ramane in continuare muuuult mai mica fata de impedanta oferita de catre iesirea pre-out a WOaudio. Nu mai vorbesc ca acest divizor are si un rol de "pad" de protectie intre preu si amplificator.

Folosirea iesirii de pre-out care are impedanta foarte mare mai aduce un mare minus. Ea se inseriaza cu filtrul trece jos din intrarea amplificatorului ducand la micsorarea puternica a benzii de lucru.
Maestre, am devenit curios. Se poate sa primesc o schema de mana ? Discutam pe privat ?
PS
Tot nu reusesc sa inteleg de ce o iesire de casti ( conceputa pentru a conduce casti - de impedanta mare ) ar fi totusi mai nimerita pentru imperecherea cu un Power Amp decat o iesire de pre-amp care a fost gandit pentru acest scop ( sa atace un power amp)
Confuzie - asta am in cap la momentul actual - :?: :?: :?:

E ca si cu uleiul de masina. Dai 20.000 de euro pe o masina, ai atat de mare incredere in producator, incredere care valoreaza 20.000, dar nu bagi uleiul pe care il recomanda producatorul,
cauti tu unul mai bun. Nici pe asta n-am reusit sa o inteleg ...
:lol: :lol: :lol:
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: ACCUPHASE

Post by Petrescu »

Nu-i nevoie de privat, lucrurire sunt extrem de simple si vei intelege imediat. Aici ai poza lamuritoare. In cazul tau poti pune R1=2k ohm iar R2=500 ohm. Linia de jos este masa cablului interconect si dupa cum se vede si in poza ea nu se va intrerupe deloc. Se va sectiona doar legatura de plus, cald cum se mai zice popular, unde se vor intercala R1 si R2 ca in poza. Unde scrie Vin se conecteaza iesirea de casti iar unde scrie Vout se conecteaza intrarea amplifului Accuphase. Rezistentele sa aibe toleranta de 1% sau mai mica, iar puterea mai mare sau egala cu 0,25w.
Castile consuma un curent mult mai mare decat intrarea de linie a unui amplificator de putere. Prin urmare impedanta amplificatorului care conduce castile este necesar sa fie cu mult mai mica decat impedanta de iesire a unui preamplificator de linie. Treaba asta nu este mereu adevarata dar in cazul lampilor, ea devine aproape regula. Discutand concret, la aparatul tau se da impedanta de iesire la mufa de casti, sau cel putin ea se poate calcula, dar la iesirea de preout nu se specifica nimic.

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: ACCUPHASE

Post by Petrescu »

Aici e poza

Image

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14344
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE

Post by momolo »

Greiere, mai ti minte cand faceai tu acel preu "de 500 euro mai bun ca Acuifazele de top" si ziceai ca japonezii astia analfabeti fac cablajele prea colturoase si se da Curentul cu capul de pereti cand ia curba prea stransa !? Mai ziceai ca Accuphase pune majoritatea pieselor la misto, butaforie, sa arate bine la poze (ca nu are nevoie de atatea).
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: ACCUPHASE

Post by Petrescu »

:) Mai tin minte dar odata cu trecerea timpului se petrece un fenomen natural de uitare, de amestecare a lor. Lucrurile au stat cam asa: am facut atunci un preu de linie foarte bun. Nu stiu pe calea de semnal cum era in raport cu preul Accuphase, n-am avut niciodata ocazia sa pun mana real pe asa ceva. Principial preul meu avea o alimentare cu traf toroidal, redresare cu Schotky, baterie de condensatoare formata din cateva zeci de electrolitici de 3.300uF in paralel,filtrare CRC, regulatoare de tensiune serie, plan de masa in loc de star-ground. Inima preului activ era formata din op-ampurile noi pe atunci, LM4562 urmate de cate un buffer in clasa A. Partea cea mai slaba era data de potentiometrul de volum ALPS BLUE VELVET. Fusesem la Elna undeva pe Bdul Titulescu pentru un stepped attentuator dar pretul m-a socat. In fine... n-a vrut nimeni sa-l asculte. O bucata am desfacut-o si am folosit piesele la alte lucrari iar o alta am vandut-o pe bani de piese unui tip cu un bar la tara. Placile de alimentare cu zecile de condensatoare cred ca le mai am si acum. Parca am vazut si potentiometrul si traful. Hai ca le caut si iti arat poze. Asta e, poate alta data il voi relua. Costase undeva pe la 500$ la vremurile alea.

Despre traseele care iau curba la 90 de grade acum treaba este si mai actuala, cand este vorba de comutatie. In acest unghi se formeaza campuri electromagnetice nedorite care pe langa poluare elmg mai si limiteza frecventa de comutatie.

Piesele puse la misto nu erau in Accuphase, ci in nou aparutul DAC pe atunci, Lavry DA-10. Era ditamai scandalul pe forumurile straine.

In fine, trecutul ca si viitorul sunt chestiuni foarte complexe si complicate pe care este imposibil sa le deslusesti corect. Eu personal nu le mai iau in seama tocmai pentru a nu trage concluzii gresite. Prefer sa ma concentrez doar pe prezent.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE

Post by lordu73 »

Am scris la Woo Audio si am intrebat de impedanta de iesire a partii de pre-amp.
Mi-a raspuns un tip Michael Liang cam asa :

The output impedance on WA2 pre-amp out is 200 Ohms

Mai zice bineinteles ca recomanda folosirea unui power amp standard ( nu integrat) si ca problemele
pe care le experimentez cu protectia amp-ului pot fi de la faptul ca e integrat ....
Pe asta ultima nu o iau in calcul. :lol: :lol: :lol:
Oricum, e bine ca am risipit dubiile cu "potriveala" in impedanta pina sa ma apuc de bricolaj...

PS
Inca un fenomen observat : Atunci cind scot castile ( las iesirea de casca ne folosita ) imi intra din nou protectia amp-ului. Ca si cand semnalul ar fi prea dinamic ...
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: ACCUPHASE

Post by Petrescu »

Daca nu e vorba de neadaptare de impedanta atunci este foarte posibil sa fie ceva oscilatii poate. Mai bine stai in banca ta si nu mai conecta intre ele cele doua aparate pana nu stii sigur ce se intampla.

Post Reply