ACCUPHASE

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: ACCUPHASE

Post by johndoe21ro »

Fazarea se face, in primul rand, la ureche. Nu e nevoie de aparate.
Daca nu se poate face la ureche, inseamna ca... s-a facut risipa de bani!
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13991
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE

Post by momolo »

johndoe21ro wrote:Daca nu se poate face la ureche, inseamna ca... s-a facut risipa de bani!
:lol: (ai pus punctul pe i)
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE

Post by lordu73 »

johndoe21ro wrote:Fazarea se face, in primul rand, la ureche. Nu e nevoie de aparate.
Daca nu se poate face la ureche, inseamna ca... s-a facut risipa de bani!
Ok
2 aparate = 4 posibilitati
3 aparate = 3"2=8 posibilitati urechelnice de fazare.
Eu cred ca am nevoie de un aparat de masura deja si de o regula.Macar cat sa reduc posibilitatile la 2 (doua)
Nu pot pretinde ca ma descurc altfel ...
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE

Post by lordu73 »

Un articol interesant:

https://www.hifi-advice.com/blog/audiop ... the-sound/" onclick="window.open(this.href);return false;
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 13991
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE

Post by momolo »

lordu73 wrote:Un articol interesant:

https://www.hifi-advice.com/blog/audiop" onclick="window.open(this.href);return false; ... the-sound/
Inteleg ca vrei sa faci genocid printre trancotari! :D I-am avut pe unii aici care dupa asemenea articol (presupunand ca pot si reusesc sa-l citeasca pana la capat) si-ar taia venele sau s-ar lega de sinele acceleratului de Ciulnita, caz in care firele de curent ar conta si pentru ei. Deoarece, in caz ca pica curentul pe linie scapa cu viata.
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: ACCUPHASE

Post by johndoe21ro »

lordu73 wrote:
johndoe21ro wrote:Fazarea se face, in primul rand, la ureche. Nu e nevoie de aparate.
Daca nu se poate face la ureche, inseamna ca... s-a facut risipa de bani!
Ok
2 aparate = 4 posibilitati
3 aparate = 3"2=8 posibilitati urechelnice de fazare.
Eu cred ca am nevoie de un aparat de masura deja si de o regula.Macar cat sa reduc posibilitatile la 2 (doua)
Nu pot pretinde ca ma descurc altfel ...
Ti-a trecut prin gand ca poti s-o faci pe rand? Incepi la amplificare si dupa aia treci la celelalte echipamente electrice. Fazarea nu se face concomitent la toate electronicele! :wink:

P.S. Nu-mi inchipuisem ca trebuie sa scriu cele de mai sus - parea de la sine inteleasa treaba cu fazarea... pana la postul de mai sus. Regula de aur e... urechea!
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE

Post by lordu73 »

johndoe21ro wrote:Regula de aur e... urechea!
Dap, posibil, dar oricum eu prefer aparatul de masura, repet, pentru a restrange posibilitatile la 2.
Si constat ca varianta fazata "corect" suna mai "focusat", cu precadere vocea este mai bine pozitionata si mai plina. Varianta "pe dos" suna mai "aerisit", mai detaliat, scena mai mare, dar parca mai lipsit de emotie.

Oricum, fazarea ca fazarea, treaca- mearga, pina la urma poti opta dupa preferinte intre cele 2 variante (eu o prefer pe prima).
Revelatia cea mare a venit pentru mine totusi din prize si din cablurile de alimentare. Este incredibil cat de sensibil poate sa fie Acccuphase-ul la cablurile de curent.
A zis Momolo undeva/candva ca cel mai important cablu pentru mine o sa fie cel de AC, dar nu am acordat importanta cuvenita afirmatiei... :oops:
@momolo : Stima!
Si iarasi constat ca experienta este totusi ceva personal, nu o poti dobandi decit de unul singur, cel putin la mine nu a mers niciodata - din pacate - sa cred orbeste in ce zice altcineva.

Am ajuns deocamdata la 2 prelungitoare inseriate urmate apoi de cabluri furutech cu conectori neotech. Urmeaza - pe viitor - alte probe cu conectori furutech si supra. Timp (si bani) sa fie ca incet-incet se rezolva ....

Am mai gasit o discutie referitor la subiectul "cable de AC":
https://forum.audiogon.com/discussions/ ... nd-quality" onclick="window.open(this.href);return false;

Constat insa ca cablurile de boxe nu fac diferenta in combinatia pe care o detin eu. Asa ca abandonez pentru moment pista asta
Experimentele continua ...
:D
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE

Post by lordu73 »

Petrescu wrote: Totusi, iti sugerez o alta conexiune care va functiona ireprosabil. Iesi din ampliful pe lampi nu din iesirea RCA, ci direct din iesirea de casti. Daca semnalul este prea puternic se poate face un divizor rezistiv suplimentar.
Un raspuns documentat :
Iesirea RCA este deja luata de pe iesirea de casti, printr-un divizor rezistiv. Am umblat in aparat sa vad cum e facut. deci nu e nimic de "imbunatatit".
Oricum, scula merge , as spune chiar foarte bine. De cind am convertit RCA la balansat nu am mai avut probleme.
Si de cind am "mutat" intrarea de balansat a Accu pe pinul 2 = cald a inceput - ce sa vezi - sa si cante :D :D
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: ACCUPHASE

Post by johndoe21ro »

lordu73 wrote:
Dap, posibil, dar oricum eu prefer aparatul de masura, repet, pentru a restrange posibilitatile la 2.
Si constat ca varianta fazata "corect" suna mai "focusat", cu precadere vocea este mai bine pozitionata si mai plina. Varianta "pe dos" suna mai "aerisit", mai detaliat, scena mai mare, dar parca mai lipsit de emotie.

Oricum, fazarea ca fazarea, treaca- mearga, pina la urma poti opta dupa preferinte intre cele 2 variante (eu o prefer pe prima).
Revelatia cea mare a venit pentru mine totusi din prize si din cablurile de alimentare. Este incredibil cat de sensibil poate sa fie Acccuphase-ul la cablurile de curent.
A zis Momolo undeva/candva ca cel mai important cablu pentru mine o sa fie cel de AC, dar nu am acordat importanta cuvenita afirmatiei... :oops:
@momolo : Stima!
Si iarasi constat ca experienta este totusi ceva personal, nu o poti dobandi decit de unul singur, cel putin la mine nu a mers niciodata - din pacate - sa cred orbeste in ce zice altcineva.

Am ajuns deocamdata la 2 prelungitoare inseriate urmate apoi de cabluri furutech cu conectori neotech. Urmeaza - pe viitor - alte probe cu conectori furutech si supra. Timp (si bani) sa fie ca incet-incet se rezolva ....

Am mai gasit o discutie referitor la subiectul "cable de AC":
https://forum.audiogon.com/discussions/ ... nd-quality" onclick="window.open(this.href);return false;

Constat insa ca cablurile de boxe nu fac diferenta in combinatia pe care o detin eu. Asa ca abandonez pentru moment pista asta
Experimentele continua ...
:D
Ba si cablurile de boxe fac o mare diferenta chiar pe Accuphase. Experienta venita asa pe indelete o sa-si spuna cuvantul intr-o zi... Probabil ca acea zi nu a venit inca. Maine-poimaine o sa zici "wow, ce diferenta mare fac cablurile de boxe"...
Te sfatuiesc sa mergi mai degraba pe Furutech decat pe Neotech. Si Oyaide fac conectori buni (dintre cei aflati mai des la vanzare in comertul autohton). Cat despre prelungitoarele inseriate... :shock:

P.S. Fazarea corecta e prima varianta (dintre cele doua enuntate de tine).
P.P.S. Toate echipamentele sunt sensibile la cablul AC, de la troace la sculele adevarate. Unele mai mult, altele mai putin si fiecare in felul ei...
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

maltezul
Posts: 17
Joined: 10 Jan 2019, 20:42

Re: ACCUPHASE

Post by maltezul »

"P.P.S. Toate echipamentele sunt sensibile la cablul AC, de la troace la sculele adevarate. Unele mai mult, altele mai putin si fiecare in felul ei..."
Imi scuzi..inocenta...Cum adica...sensibile?

User avatar
lordu73
Posts: 248
Joined: 15 Aug 2013, 11:28
Location: Tg Jiu

Re: ACCUPHASE

Post by lordu73 »

Corect, cablurile ( de curent ) Furutech suna mai bine decat cele Neotech, cel putin pe Accuphase.
Dupa -relativ- lungi experimente am ajuns la o combinatie satisfacatoare (pentru moment)

Cablu Furutech FP-3TS20 + Neotech Gold ---> DP550. Am incercat si conectori Furutech28/38 Rodium, dar cu rezultate ne satisfacatoare. Am mai incercat 1 buc conector IEC Furutech G F11N1. Ne satisfacator, sunet fara "emotie".
Cablul FP-3TS20 a detronat cablul Furutech Alpha3, care ramane ne folosit. Surprinzator, FP-3TS20 da rezultate bune chiar si folosit pe amplificator, desi are sectiune "numai" 2,5mm2 ...

Cablu FP-TCS31 + Furutech 28/38 Gold ---> E470. Net superior fata de Cablul Alfa3 cu conectori Neotech. Nu am incercat Alfa3+ Furutech 28/38 Gold.

Prelungitor - DIY - nu e foarte corect, "umfla" un pic media in detrimentul inaltelor (sunet un pic infundat), dar care se potriveste oricum mai bine decat prelungitorul "Inakustik Excellence Power Bar AC-25.6" care "pacatuieste grav" prin prea multe inalte ...

Experimentele continua -( in limita timpului )- pasul urmator o sa fie " prelungitorul". Si aici ma gandesc deja la Oyaide MTS-4e ca si varianta ....

PS
Deschid topicul PC - Power Cords
:D
"You have your way. I have my way.
As for the right way, the correct way and the only way, it does not exist" - Nietzsche.

User avatar
Cosmin2000
Posts: 260
Joined: 19 May 2009, 18:56
Location: China/România

Re: ACCUPHASE

Post by Cosmin2000 »

Eu as fi tare interesat sa ascult aceste exemplare din "vechea garda" Accuphase. Sunt foarte curios cam pe unde s-ar pozitiona in raport cu modelele omoloage de generatie noua.
https://www.hifido.co.jp/15-87212-45623 ... D2=0&SD3=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Vintage forever!

User avatar
dj_italo2001
Posts: 110
Joined: 29 Aug 2009, 21:07
Location: Sibiu
Contact:

Re: ACCUPHASE

Post by dj_italo2001 »

Inainte de-a arunca bani grei pe sarme oleite cu zama de sharpe si mufe care mai de care mai spoite ai incercat niste supresoare emf (adica filtre de retea) mai de soi ?
D'alea in carcasa metalica destinate segmentului industrial/medical ?
Cam asa arata de exemplu:
https://www.ebay.com/itm/SAE-STE-1-10-E ... Sw9J9d3buG

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: ACCUPHASE

Post by johndoe21ro »

dj_italo2001 wrote:Inainte de-a arunca bani grei pe sarme oleite cu zama de sharpe si mufe care mai de care mai spoite ai incercat niste supresoare emf (adica filtre de retea) mai de soi ?
D'alea in carcasa metalica destinate segmentului industrial/medical ?
Cam asa arata de exemplu:
https://www.ebay.com/itm/SAE-STE-1-10-E ... Sw9J9d3buG
Nu stiu cum sunt supresoarele alea EMF insa ar fi fost mai intelept sa-ti masori cuvintele inainte sa le asterni aici! :wink:
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
dj_italo2001
Posts: 110
Joined: 29 Aug 2009, 21:07
Location: Sibiu
Contact:

Re: ACCUPHASE

Post by dj_italo2001 »

johndoe21ro wrote:....insa ar fi fost mai intelept sa-ti masori cuvintele inainte sa le asterni aici! :wink:
Vaaai ! Cum asa ? Doare adevarul ? Si daca primesc un sut intre cele 3 litere crezi d'aia nu mai pot ?
Nu mai gsesti fraieri carora sa le vinzi scumpul olei de sherpe ? Sau preafrumoasele impletituri pe sarme cu 99.999999% cupru ?

Post Reply