Amplificator audio diy

DIY, Accesorii , Tips&Tricks
Post Reply
Keynllus
Posts: 2
Joined: 30 Oct 2016, 10:36

Amplificator audio diy

Post by Keynllus »

Salut! De curand mi-am achizitionat un kit de amplificator audio 2x15w pentru a face o boxa portabila capabila de ceva zgomot. Problema e ca nu stiu unde vine legat semnalul audio, eventual difuzoarele. Atasez un link pentru a vedea schema: https://www.dropbox.com/s/h3rhtagf27iq30i/8724.jpg?dl=0" onclick="window.open(this.href);return false; Va rog sa ma ajutati un pic sa ma "luminez" in privinta acestui proiect. Stima! :)

User avatar
hondaru
Posts: 314
Joined: 31 Oct 2010, 06:35
Location: La tara...
Contact:

Re: Amplificator audio diy

Post by hondaru »

Salut, daca ai fi avut atata stima ai fi trecut intai pe la rubrica de prezentare personala si acolo ar fi fost primul post nu acesta de hit and run.

On topic, laudabil ca doresti sa-ti construiesti acest amplificator singur dar din pacate electronica se compara cu Lego 1 la 1 cand stii cu ce se mananca electricitatea. Intrarea de semnal audio (semnal provenit de la telefon, sau alta sursa) este pe pinii (gaurile) P101 respectiv P201 de pe cablaj (traseele de la aceste puncte duc la C101/C201). Celalalt fir al semnalului de intrare se leaga la masa (P104, P204).
Boxele, difuzoarele le legi la P103/P203 si masa P104,P204,P304. Bineinteles firul notat cu + la difuzor merge la P104 iar celalat fir la masa P104 sau P204 sau P304.

Citeste cu foarte mare atentie prospectul! Trebuie montat un radiator pe integrat! Acesta trebuie sa fie izolat fata de masa si fata de orice mai bine adica sa nu aibe contact fizic decat cu integratul altfel il arzi instantaneu.
Atentie cum montezi condensatorii.

Neprezentandu-te nu pot sti nivelul tau de cunostinte asa ca am facut o descriere babeasca dar modul in care intrebarea a fost pusa ma indeamna sa cred ca este minim asa ca ai grija, poti arde instant montajul si apoi blestemi ca sfaturile au fost proaste sau vanzatorul ti-a tras teapa. Teapa nu este exclusa dar putin probabila insa eroarea umana este foarte frecventa! Cauta ajutorul cuiva care are putina experienta in domeniu.
Bafta!
◄◄ REW ► PLAY ▌▌PAUSE █▌STOP ►► FF
Daca nu ajungi sa te pierzi in muzica atunci muzica se pierde in sistemul tau

Keynllus
Posts: 2
Joined: 30 Oct 2016, 10:36

Re: Amplificator audio diy

Post by Keynllus »

Super! Multumesc mult pentru raspunsul extrem da elaborat! Si da stiu, am nevoie de radiator pentru fiecare circuit integrat (tda2030), nu-i problema am asa ceva. Inainte de a incepe acest proiect am cautat articole despre amplificatoare, m-am documentat cat de cat. Cat despre prezentare personala pot spune ca vine de la sine, va veni o data cand ma voi prezenta; cunostinte in electronica: minim. Inca odata multumesc pentru raspuns! Stima! :D

Post Reply